A kedvenc akciófilmed?

Feltehetném úgy is a kérdést, hogy a legjobb akciófilm, de valószínűleg inkább a személyes kedvencek érkeznek majd. Talán lehet majd szemezgetni is, ha valaki pótolna, szóval remélem nem csak az Fast and Furious 3-at írja mindenki.

Arról jutott eszembe, hogy láttam egy cikket, miszerint a Terminator 2 minden idők legjobbja, de akármennyire üt, mégsem tudok egyetérteni vele. A Die Hardot simán fölé tenném, sőt, még az Aliens-t is, ha már Cameron. Lethal Weapon 2? To Live and Die in L.A.? Heat? John Wick? District 13? The Raid? Dredd?

Nehéz ez, mindenki csak egyet írjon, úgy van értelme, gondoljátok át, amíg a WC-n ültök, vagy a BKV-n (eléggé hasonló helyzet), vagy kocogtok este, vagy mittomén, aztán jöhet a cím. A sajátomat direkt nem írom be, ne legyen befolyásolás, de persze lehet a fenti bevezetővel már elültettem valamit.

130 hozzászólás a “A kedvenc akciófilmed?” bejegyzéshez

  1. A Terminátor 2 mondjuk sci-fi elemekkel tarkított akciófilm, de az Aliens meg nagyon sci-fi kategória számomra így abban a kategóriában (is) abszolút győztesek illetve a Predator.

    A T2 esetében viszont rendesen az akciófilm felé billen a mérleg nyelve . Így nem vitás, hogy az a befutó: T2!

  2. Ha az akcióra koncentrálunk, akkor szerintem nekem a top 3 az:
    Mad Max: Fury Road
    The Matrix Reloaded
    Pacific Rim

  3. Hát ez most lehet befolyásolásnak fog tünni mert fent már írva lett de John Wickeket én kb évente megnézem szóval ezt most nem azért írom mert fent említve lett.

    De akkor írok egy olyat ami nem lett leírva még és nekem mai napig nagy kedvencem a Tél Katonája.
    Abban voltak még olyan jelenetek (liftes, autós üldözés, autópálya verekedés) amikre mai napig emlékszem és újranézem youtubeon őket. + a zene hozzá mindig hatalmas.

  4. Die Hard 3

    De mivel ez már egyértelmű “győztes” lesz itt, ezért a kedvenc akció-vígjátékomat is leírom, Az Amazonas kincse.:)

  5. Az utolsó cserkész, de lehet csak mert pont a napokban kaptam el a tévében. Még mindig rohadt jó.

  6. Szerintem bedobhattad volna a 90-es évek 2000-es évek 2010-es évek legjobb akciófilmjei kérdéseket külön posztba, több cikk több élvezet :D
    Márcsak azért is mert valahogy minden évtizednek más a hangulata, az akciófilmek területén is.

  7. A sok jó akciófilm közül számomra lehetetlen feladat kiválasztani egyet,ezért inkább egy olyat írok amit még senki : Tökéletes célpont/ Hard target

  8. Amikor elolvastam a kérdést, egyből a T2 ugrott be, így azon kezdtem el gondolkodni, van-e olyan akciófilm, amit annál is jobban szeretek. Van, mégpedig:

    Mad Max: Fury Road

  9. TERMINATOR 2: AZ ÍTÉLET NAPJA

    Nem csak hogy a világ legjobb akciófilmje, hanem a világ valaha volt legjobb filmje is számomra. Egyértelműen. Közel harminc esztendeje. Zseniális és szerintem felülmúlhatatlan remekmű.

  10. Én pedig veled nem tudok egyet érteni Human mert a Terminátor 2 a tökéletes akciófilm.

  11. A szikla 1996
    Ez a film megnézése után moziban minden más akció film, lassú és idejétmúltnak tünt. Eszeveszett egy adrenalin fröccs.

  12. A Szikla. Oscar díjas színészek, őrült tempó, világklasszis zene és képi világ, szigorúan CGI bohóckodás nélkül :)

  13. Bourne Identity (legyen az, de amúgy magamban egyben szoktam értékelni a 1-3. részt)

  14. Próbálok egy olyat írni, ami talán még nem volt. True Lies. Legjobb akcióvígjáték evör.

  15. Sok kedvencem van.
    Nehéz kérdés.
    Sok gondolkodás után:

    Terminátor 2 – Az ítélet napja

  16. Nálam is a T2 nyer. Egyszerűen lenyűgöző ahogy össze van rakva, fantasztikus a ritmusa, a hangulata, a látvány. Nagy élmény volt pár éve moziban is látni.

  17. Die hard 1-3.
    Rambo 1.
    Bourne 1-3.
    Halálos Fegyver összes része.
    Heat minden idők legjobbja szerintem.
    De a T2 nem akcio szerintem és az Alien sem.
    Ahogy a Predator sem.

  18. Az IMDB szerinte a LotR első része is akció :-P
    Nálam sok egy szinten van, ezért inkább olyat mondok, ami még nem volt: House of Flying Daggers

  19. Ezzel valószínűleg egyedül leszek, de gyerekkorom annyira meghatározó élménye, hogy A kedvencem:

    Rambo II (szül. First Blood Part II)

    Ez a dobogó plusz egyedik foka, az elsőn pedig ott van a Die Hard, Die Hard 3, Terminátor 2, Aliens, Predator, Commando, First Blood, True Lies, Tango & Cash, Matrix, John Wick, Lethal Weapon 2

  20. Die Hard 3.
    Nem a legjobb, hanem a kedvenc volt a kérdés. Moziba nagyot ütött. Az 12-t először vhs-en láttam, talán azért nem szólt akkorát.

  21. Szemtől szemben nagy kedvenc viszont az sokkal több mint egy “mezei” akciófilm. Ha ténylegesen csak az akciót nézzük akkor egyértelműen a Raid 1-2. Die Hard filmeket sose szerettem pont azért mert az szimpla akciófilm semmi több nem úgy mint a Heat aminek van mélysége komoly story stb, meg a Pacino de Niro páros teljesen más kategória mint a poénkodó Willis. Die Hard filmek olyanok voltak mint kb most a Halálos iramban filmek. Minden 2.percben robbantás, autós üldözés, lövöldözés, fizikát meghazudtoló jelenetek meg felszínes poénok, könnyed popcorn movie semmi több. A RAID filmekben a brutálisan jó és minőségi verekedős jelenetek fogtak meg és azok teszik jobbá egy szokásos akció filmnél.

  22. A legjobb: Holtpont (1991). Iszonyat milyen akciók vannak benne. Nincs szarrá vágva, iszonyat menő, a történet vagy maga a szituáció, ami a szereplők kerülnek sem lerágott csont. A színészek abszolút hitelesek (jó időszakukban kapták el őket). A zene is nagyon rendben van, az operatőri munka meg hibátlan (ld. szörfös részek).

    A kedvenc viszont a Die Hard 3. Eszméletlen nagy móka az egész film. Újkori filmek közül meg az Elrabolva.

  23. Az utolsó cserkész

    Tony Scott volt szerintem a valaha élt legjobb akciófilm rendező. Top Gun, Beverly Hills-i zsaru 2, Mint a villám, Crimson Tide, Man on Fire(!!!).

    De Bruce Willis miatt nyert nálam a fenti.

  24. Még nem volt: District 9. Kicsit elfelejtődött, de a vége rendesen odabasz szerintem. Meg leírnám még ötször a mátrixot, nagyon el van hanyagolva. Oké hogy a folytatások szarok voltak, de nehéz még egy olyan filmet mondani amiben 1: ennyire állat akciók vannak, 2: ennyire jól illenek a cselekménybe.

  25. Ronin

    Pont akciójelenetek terén nem a legerősebb leszámítva az autós üldözéseket, de a legtöbb jóság egyszerre ebben a filmben van. Sokszor nagyon okos történésekkel, és a színészgárdája is A+-os.

  26. Top3-ra kellene minimum bőviteni a lsitát:-)

    Illetve a Sci-fi kategóriát különvenni!(Pl: Predator,Aliens) Rengeteg jó film van!

  27. Nekem amúgy meglepő, hogy mennyien írjátok a Die Hard 3-t. Én első helyre a T2-t írtam, második a Mátrix, harmadik a Die Hard 1 lenne nálam, nagyon bírom a DH3-t is, de valahogy nem jutna eszembe az első rész elé tenni, nem gondoltam volna, hogy ekkora a konszenzus erről. :)

  28. (Megnéztem a Rockot, és tényleg kibaszott jó film; nem csak Bayhem van benne, hanem minőségi feszült jelenetek is, nagyon szép munka)

  29. Remek kérdés, végre eszembe jutott összeszedni gyorsan egy tízes listát:

    A fegyencjárat, A szikla, Bad Boys 1-2., Terminátor 1-2., Holtpont, A terror iskolája, Beverly Hills-i zsaru 1-2., Rés a pajzson, Die Hard 1-3., és kiskori imádatból a Cyborg zsaru 1-2. :D

    Mindegyiket imádom (talán az utolsót nem illik hasonlítani a többihez, mert tipikus B-kategóriás élvezet), de ha fegyvert nyomnának a fejemhez és választanom kéne: TERMINÁTOR KETTŰ!

    Az új évezredben meg nem is láttam maradandó akciófilmeket, talán a The Raid 1-re mondom azt, hogy nem volt rossz.

  30. Hú, mint kedvenc, igazából egy film ugrott be rögtön.
    Aztán elolvastam a kommenteket, sok homlokracsapós címmel, hogy tényleg, mennyi jóság is van/volt. Már majdnem megváltoztattam a véleményemet, de arra gondoltam, hogy ha most akarnék akciófilmet nézni, melyiket nézném? Az pedig az első gondolatom volt, szinte bármikor meg tudnám nézni. Szóval…

    Taken

  31. Kenike, igazad van, pont ezért írtam az okokat, mert meg magammal se értek egyet! :) DH1 minden tekintetben jobb, mint a 3, de a kedvenc az úgy lesz, hogy egy élményhez kötődik, ami függ az első megtekintés körülményeitől. Ezért nem mindegy, ahogy human írja a felvetésben, hogy legjobbról, vagy kedvencről beszélünk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.