A jelenlegi állás szerint június 16-tal nyithatnak a mozik itthon

Mai tájékoztató, hogy itthon jelenleg június 16. a vészhelyzet végének tervezett időpontja. Akkor nyithatnak majd a mozik, színházak. Fenékig?

Persze új nagy premier talán a Tenet lesz július közepén, ha Amerika is nyit, hiszen azon piac nélkül 0%, hogy moziba küldi a filmet a Warner. Ahogy a Wonder Woman is ott vár augusztusban. Csak vár ránk.

human
írta
2020. 06. 04. 13:21
megjelenés
19
hozzászolás


19 hozzászólás a “A jelenlegi állás szerint június 16-tal nyithatnak a mozik itthon” bejegyzéshez

  1. Ebből még lesznek gondok pláne ha lesz is mit nézni és el is mennek az emberek mert egyébként nem nagyon látom hogy miért mennének el hisz nincs semmi amit adhatnának új filmet.

    Tudom hogy a tüntetés is jók miatt van meg ha most esetleg minden klappol és mennek az emberek moziba meg színházakba is akkor gyorsan fellendül majd a Covid-19. Mert el nem tudom képzelni hogy majd a gyökér nagyvárosi nép pl maszkban megy moziba nem mintha az annyit védene mondjuk.

  2. A Tenet akkor jön, ha a nagyobb amerikai piacok 80%-ában kinyitnak a mozik. Legalábbis a Deadline-nak 1-2 hete ezt nyilatkozták a tippelők. Lassan el kéne dönteni a Warnernek, hogy mit lép.

  3. De mi az, hogy nincs mit vetíteni? Egy csomó premier elmaradt márciusban és áprilisban. Oké, áttették a bemutatáját a legtöbbnek, de van, amivel kivárnak, szóval filmek vannak.

    Plusz első körben egy csomó már bemutatott filmet lehetne újra adni. Megmondom miért.

    Sok premierrel úgy van az ember, hogy oké bemutatták majd megnézem 2-3 hét múlva. Mivel eléggé gyorsan bezártak a mozik, simán megjáratnám a legutolsó nagy premiereket. Szerintem simán megérné.

  4. Csinálnák azt mint Kínában. Régebbi filmeket leadni.
    Hasamra ütök, de mondjuk egy LOTR trilógiát ki nem nézne újra nagy vásznon :D

  5. nagyon sokan nem néznének újra, nem véletlenül 1-1 teremben mentek a régi filmek újrázásai amikor divatban volt.

  6. @repeater aka Zsírfeka:
    Egy héttel a tervezett premier előtt is dönthetnek a halasztásról. Nincs miért sietniük. Vagy összejön vagy nem.

    Tipp:
    Ha kinyitnak az amcsi mozik az első két hét felmérései után ismét megmozdulhat minden stúdió hiszen ha van lehetőség és közönség akkor visszadobnak több premiert a nyári időszakra.

  7. Misi85: a reklámkampány tolása az elég sok pénz elégetése, ha utána meg hirtelen leveszik a premiert.

  8. Világos, de most hogy kiadták a második, valószínűleg utolsó előzetest ami ugye moziban nem ment így ez a reklám lehetőség is kimaradt ha júliusról átteszik augusztusra az nem akkora érvágás. Bár ilyennel még nem találkoztam de ebben a speciális helyzetben simán kinézem belőlük hogy egyik hónapról a másikra teszik a premiert. Vagy marad az egy éves elpakolás mint az F9 esetén de az valóban nagy pénzkidobással járna.

  9. Amúgy szerintem régebbi klasszikusokat lehetne újrázni. Főleg a 90-es évek nagy filmjeit Mátrix, Függetlenség napja, vagy akár az eredeti Star Wars, vagy a Vissza a jövőbe.
    Mondjuk a Mátrixra simán befizetnék, ezerszer láttam, de moziban nem volt lehetőségem.
    Bár a kovertálás pontos összegeivel nem vagyok tisztában, de azt tudom, hogy azért a milliós összeget nem éri el. Plusz rájön erre a különböző költségek, marketing, meg jogdíj.
    De mondjuk azt, hogy 10 millió alatt meg áll egy régebbi film újboli moziba küldése. Ha kb 1800-as átlag jegyárral számolunk, mondjuk 10 000 nézőnél az már, 18 milliós jegybevétel, ami kb nullszaldót jelent. Azt elismerem, hogy nem pontosak a számok, de abban biztos vagyok, hogy van egy pár film, amivel fel lehetne tölteni a moziműsort, amíg nem lesz elég új film. Valamint nem kell a 100 000-es nézőszámra törekedni. Filmenként 10-15 ezer néző a költségeket, már visszahozhatja.
    Vagy esetleg a CC félreteszi az egóját, és leül a Netflixszel, hogy mely filmjeikre lehet kereslet a mozikban. Bár ez utóbbi nem tudom mennyire kifizetödő.

  10. Ha újraindul a világ piac akkor szeritem lesz olyan amit vissza hoznak erre az évre kérdés hogy mikor indul újra.

    A Cinema meg tényleg adogathatna régi nagyobb blogbustereket…
    Gyűrűk Ura Star Wars, Akár vissza tehetnék a Sonicot is bár mostmár tölthető :(

    Vagy adhatnának el bérletes jegyeket hogy pl. … Halálos iram újravetítése össze film megtekintése pl. 3000 Ft-ot bérlettel vagy ilyesmi …
    Ez még akkor is megérné a nézőnek ha nem kívánja végig tolni mind a 8-9 részt.

    Lehetne itt mit kitalálni, csak kreatívnak, és nem pénzhajhásznak kéne lenni.

    Egy vállalkozó ismerősöm mondta a nagy bezárások idején, hogy úő már annak is örülne ha csak annyira kinyithatna hogy 0 nyereséggel 0 vesztesége legyen …

  11. a régi filmes dologról már írtam, sztem akkora tömegekre nem lehet számolni velük, különben sokkal több régi film ment volna már korábban is a mozikban, nem csak pár kiemelt.

    viszont “Vagy esetleg a CC félreteszi az egóját, és leül a Netflixszel, hogy mely filmjeikre lehet kereslet a mozikban. ” ez biztos nem lesz, hiszen a Netflixen a mozi csak utógondolat olyan filmeknél, amiknél az akadémia vagy a rendező követeli, nekik alapból nem érdekük amúgy moziba küldeni semmit.

  12. Marvel azt is megengedhetné hogy nulláról végig tolja újra a filmjeit nagy vásznon, a fekete özvegy premierjéig … :D

    DC hasonlóan járhatna el mondjuk az eddigi filmjei bővített változatával, és streaming helyett mondjuk moziba tolja be a snyder cut-ot … úgy is van annyi dc fan akik újra beülnének … hogy nyereséget termeljen.

  13. a snyder cut nincs kész, 2021-ig nem is lesz, plusz annál is, azért fektetnek bele, hogy a streaminget felpörgessék, hülyék lennének moziba küldeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.