Josh Trank tovább vágja maga alatt a fát

LET IT GO, LET IT GO!

Gondolom láttátok, hogy mi folyik Amerikában. Erre a Fan4tastic rendezője megszólal egy interjúban, hogy ő egy fekete triót akart a Storm családból csinálni: Sue Storm, Johnny Storm, és Franklin Storm is POC lett volna.

when you’re dealing with a studio on a massive movie like that, everybody wants to keep an open mind to, like, who the big stars are going to be. ‘Maybe it’ll be Margot Robbie,’ or something like that. But when it came down to it, I found a lot of pretty heavy pushback on casting a black woman in that role.

Josh Trank

Avagy nagy filmeknél előkerül a starpower kérdés is, nem csak az, hogy ki a legjobb a szerepre, de a fekete Sue Storm irányába még így is túl nagy ellen nyomást érzett. Szóval lerasszistázta a filmet készítő stúdió embereit? Nyilván összetettebb, hiszen arról is van szó, hogy miképp lehet reklámozni egy filmet, és ha fekete Sue Storm lenne, akkor úgy érezték, hogy nem lehet jól eladni a Fantastic Four újráját, mert sokan nem mennének el (egy részük azért, mert hurr durr a képregényben mi volt?).

De aztán tisztázta, hogy pontosan mire gondolt, és tovább ásta a sírját Trank azzal, amivel ránézésre magát akarja fényezni: “akkor ott kellett volna hagynom a filmet”, mert az ő elveivel nem klappol, ha nem lehet feketét castingolni abba a szerepbe.

When I look back on that, I should have just walked when that realization sort of hit me, and I feel embarrassed about that, that I didn’t just out of principle. Because those aren’t the values I stand for in my own life; those weren’t the values then or ever for me. Because I’m somebody who always talks about standing up for what I believe in, even if it means burning my career out. I feel bad that I didn’t take it to the mat with that issue. I feel like I failed in that regard.

Akármilyen tehetséges lenne esetleg Josh Trank (még nem néztem meg a Capone-t, a Chronicle tetszett), nekem úgy tűnik, hogy a jópofizós képességei a béka segge alatt vannak.

human
írta
2020. 06. 06. 16:45
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “Josh Trank tovább vágja maga alatt a fát” bejegyzéshez

 1. Fogta az alkalmat és gyorsan szétnyalta az összes érdekvédelmi/szociális szervezet meg antifa seggét. Nem semmi a pali, nyelve akár a Kínai Nagyfal.

 2. Kevés rasszistább dolgot tudok elképzelni, mint a mindenképp akarok fekete szereplőt” elv alapján létrejött casting. Micsoda élmény lehet “kötelező feka”-ként szerepelni…

 3. Hát azért ez nem ilyen egyszerű meg ki tudja ebből mi igaz amit ő mond de nem nehéz elképzelni amit mond, elég csak megnézni a FOX News-os embereket is. Tudom más részleg de akkor is. Amerikában csak divat PC van pláne Hollywood-ban. Persze lehet mondani hogy maga alatt vágja a fát de én nem hiszem hogy ez hazugság lenne amit mond. FOX meg már amúgy sincs mivel az már Disney.

  A filmjét mondjuk akkor se nézném meg ha fizetne de nem a casting miatt. Egyébként ha Sue is fekete lett volna tuti több értelme lett volna az egésznek még ha a film szar is maradt volna.

 4. “Virtue signalling” kimaxolva. Kb. három napja lettem tudatában e kifejezésnek (azt hittem, beszart az Instagram), de iszonyatosan gyorsan terjedő mém.

  Kiver a víz attól, hogy a dráma hátán mindenkinek KELL mondania valamit, különben ha nem mond, akkor az ellentábort erősíti tutira és előbb-utóbb a “cancel culture” (még egy mémesült társadalmi reakció) áldozata lesz a kollektív bűnösség elvén.

 5. Ha feketékről akart szuperhős filmet akkor miért nem Black Lightning, Static, Steel, Hal Jordan vagy Spawn filmet csinált?

  Jobbnál jobb fekete hősös sztorik vannak a képregényekben és sorozatokban! Lehet csekkolni a Young Justice sorozatot is, ahol sokkal több és változatosabb kisebbség is főszerepben van és rohadt jók!

  Amit ez az alak csinál az majdhogynem bele megy a cultural appropriation nevű negatív fogalomba!

 6. imádom amerikában, hogy ami nem race issue, az gender issue, és fordítva. vagy méginkább egyszerre mindkettő. USA! USA! ez meg kurva vicces xd

 7. USA USA, mert úgy teszünk mintha itthon nem minden politikai kérdés lenne, és a gender issue csak azért lenne kisebb, mert sokkal természetesebb Mo-n a nők elnyomása?

 8. nem, nem azért. hanem mert ez klasszikus USA mentality szvsz. és ezt meg nem is tudtam, nahát. csekkolnom kell a privilegem

 9. Most tudatosult bennem, hogy sosem fogom megérteni mi zajlik ott, mivel nem ott nőttem fel, és nem is ismerem elég behatóan a történelmüket. Lehet, hogy nincs is rá szükségem? :)

  Rendkívül rosszul esik ezt leírnom, de most az egyszer egyet kell értenem DarkEagle azon mondatával, hogy “Amerikában csak divat PC van pláne Hollywood-ban.” És ezzel a divat PC-s hozzáállással szvsz. sokkal rasszistábbak, mint sok szélsőjobbos egyén…

 10. Akárhányszor túlnyomják ezt a PC dolgot Hollywoodban megnézem akármelyik Ricky Gervais Golden Globe opening-et és máris szebb a napom.
  Human ha nem akarsz elborzadni meg ne nézd a Capone-t.

 11. @Gorlami

  Nem is értem mit akartak kihozni a Caponéból. Az utolsó (előtti) jelenet azért ütött.

 12. “mert sokkal természetesebb Mo-n a nők elnyomása?”
  Nem természetesebb, nincsenek elnyomva.

 13. Megy az ingyencirkusz Amerikában. Szerencsére mi eléggé távol vagyunk ettől. Viszont a filmek terén mi is nagyon megérezzük a hatását ennek az egész pc-gender-race cirkusznak. Jönnek ki a rosszabbnál rosszabb filmek Hollywoodból agyon tesztelve és mindenféle vélt pc normáknak megfeleltetve.

  Az is kemény, hogy Hollywood szinten is ilyen keményen megy a lobbi. Amerika lakosságának valami 20%-a lehet fekete, erre már minden valamire való karaktert már feketék kellene játsszák, meg újraforgatások ugye: fekete Hableány meg mittudomén, teljes agyrém. Hát találjanak ki saját karaktereket, csináljanak saját filmeket..

 14. @CH
  Igen, azért tehet pártunk és kormányunk büntetlenül undorítóbbnál undorítóbb szexista megjegyzéseket a parlamentben, mert a férfiak egyenrangú felekként kezelik a nőket. Gratulálok.

  @Anthonz
  Ingyencirkusznak nevezni azt, hogy emberek kiállnak a jogaikért és az életükért elég alpári dolog, és lehet, hogy nem Magyarországról kéne jobban tudni, hogy van-e rasszizmus Amerikában vagy nincs. Tudsz esetleg amúgy más példát is mondani a “minden valamire való karakterre”, akit fekete játszik, vagy ez alapján az egy alapján ítélsz? Lehet, hogy direkt keresed az ilyen filmeket/sorozatokat, mert azokban, amiket én látok, egyáltalán nem ezt tapasztalom.

 15. @alcrow
  Igen, hiszen tudvalevő, hogy a jogszabályok nem számítanak, parlamenti képviselők állítólagos undorító szexista megjegyzései leképzik a férfiak hozzáállását a nőkhöz, és bizonyítják az elnyomást.
  Gratulálok.

 16. CH: haha, csak nézz meg egy Balázsékat (amit millió néző elfogadott), vagy mi volt a címe a kanapén ülős játékosnak, és azt, hogy a nők miképp viselkednek benne és mivel poénkodnak ők is maguktól (mert az a társadalmi elvárás) és mivel poénkodnak a vendég férfiak.

 17. Az ún. “Tisztelt Ház” az én szememben már 2007-ben levizsgázott, amikor a női kvótáról szavaztak, és a szavazók többsége inkább tartózkodott, mert ahhoz sem volt gerincük, hogy nyíltan vállalják a nemleges véleményüket. :)

 18. Részben ide kapcsolódik ha már jogok és rasszizmus

  alcrow

  És te akkor mi alapján döntöd el ezt a rasszizmus dolgot, hogy milyen is kint a mértéke?
  Én például szorosan hozzá kötöm ehhez bizony a bőnözői statisztikákat. Én el is hiszem a kinti hivatalos statisztikákat ha inenn mi nem tudjuk szerinted megítélni.
  Az elkövetett bűntényekről rasszokra és nemre leoasztva. Érdemes időt szánni rá…

  (Bureau of Justice Statistics, legyen mondjuk a 2018 évi példának) Nem 2 oldalas olvasmányokról van szó :) Bár ennél több a többséget tudom, hogy elriasztja

 19. @CH
  Ha a társadalom többségét tényleg felháborítaná az, ahogy viselkednek a parlamentben, akkor nem menne ez már több mint egy évtizede. Úgyhogy igen, leképezi a férfiak véleményét. És ezt te magad is alátámasztod azzal, hogy állítólagosnak veszed ezeket a megjegyzéseket. A törvények is csak akkor számítanak, ha betartatják őket, a létük nem garancia semmire.

 20. @Cornelius:
  Még ha tényleg több feketék által elkövetett bűntény szerepel is a statisztikákban, mint fehérek által elkövetett (mondjuk, ha a feketékre vannak ráállva, akkor valószínű, hogy abból lesz több a statisztikákban), akkor az már feljogosít rendőröket arra, hogy egyáltalán nem gyanúsan viselkedő feketéket vegzáljanak? Vagy berontsanak az éjszaka közepén az otthonukba, és lelőjék őket, mert a volt barátjuk drogdíler volt? Vagy megfojtsanak embereket miközben letartóztatják őket? Szerintem rohadtul nem. (De amúgy ha belinkeled azt a statisztikát, szívesen elolvasom. Kíváncsi vagyok, hogy a szervezett bűnözés és a fehérgalléros bűnözés is benne van-e.)

  Ha egy fekete nő beül egy kocsiba a fehér barátja mellé, megállítják őket, mert a nő biztos prostituált. Egy fekete férfit előbb fognak megállítani gyorshajtásért, mint egy fehéret, és talán még azt is a nyakába varrják, hogy lopta a saját kocsiját. Ajánlom figyelmedbe Amber Ruffin történeteit a Late Night with Seth Meyers Youtube csatornájáról, ijesztő, hogy hogyan bánnak velük. De nem csak a rendőrök ilyenek, beszélhetnénk az egészségügyről is, arról, hogy a fehér betegek hogy viselkednek a fekete orvosokkal, vagy hogy a feketék nem ugyanolyan ellátást kapnak, mint a fehérek, mert velük szemben alapból feltételezik, hogy biztos drogosok, megjátsszák magukat, stb.

 21. @Cornelius
  Közben megtaláltam statisztikákat, és nem tudom miről beszélsz, még aszerint is kétszer annyi fehér erőszakos bűnelkövető volt, mint fekete (2.6 millió vs 1.15 millió), és az összes erőszakos bűntény felét fehérek követték el. De érdekes módon a börtönökben nem ez tükröződik vissza. Mindenesetre köszi, ez egy érdekes olvasmány

 22. nekem annyira bicska-nyitó ez a pali, annyira nem szimpatikus, annyira emlékeztet azokra a kollégákra akik mindig csak nyavalyognak, hogy nem kapnak 100% szabad kezet és azért pocsék a munkájuk, mert “kiduma-kiduma-kiduma”.,
  Lehet hogy van tehetsége a csávónak, de ezerszer szívesebben dolgozok együtt én is egy kevésbé tehetséges, de jól klappoló emberrel, mint egy olyannal, akiben van potenciál, viszont annyira beképzelt, mint amennyire ez a pasi tűnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.