Kaliforniában így nyithatnak újra a mozik

Bár új nagy premier ugye még messze, jó esetben is vagy 5-6 hét a Tenet, de Kaliforniában nem csak a forgatások indulhatnak, hanem a mozik is nyithatnak. Viszont be kell tartaniuk pár dolgot, ami nagyjából feleslegessé teszi a nyitást. Tippre itthon is hasonló szabályok várhatóak első körben, de ugye erről még semmi infó nincs, a parlament a jövő kedden szavaz majd.

A kinti szabályok és ajánlások:

A maximum kapacitás 25%-a, de legfeljebb 100 ember lehet 1-1 teremben. A 2 méteres fizikai távolságtartáshoz át kell rendezni, vagy kivinni a székeket. Csak olyanok ülhetnek egymáshoz közel, akik egy háztartásban élnek, és nem jártak külön utakon, tartották a távolságot eddig másoktól. Mosható, vagy kidobható székbevonatok használata ajánlott.

És ami a nézőkre vonatkozik: evésen és iváson kívül arc-maszk (igen, az orrod sem lóghat ki, mert úgy nem sokat ér:), és a terem elfoglalásakor és elhagyásakor mindenképp mindenkin maszk kell legyen, avagy nem ihat pont akkor a kólába.

Reality check: ezeket senki nem fogja betartani. A nézők biztos nem, az ajánlásokat pedig a mozik nem. Ezen kívül ha marad a max 100 ember, akkor bizony a bevétel sem lesz magas, még ha minden vetítés 100-as “teltház” is esetleg, avagy 200 milliós nyitásra esély sincs, ami azt jelenti, hogy nem is éri meg blockbustert oda küldeni, hiába nincs ellenfele.

Meglátjuk mi várható a következő enyhítésnél.

human
írta
2020. 06. 10. 17:39
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Kaliforniában így nyithatnak újra a mozik” bejegyzéshez

 1. Én itthon is hasonló szabályokat várok.
  És igen, maszkot a mozitérben a vetítés alatt senki se fogja betartani.
  Ha nem húzom le az orromról, párásodik a szemüvegem fél percen belül. És ehhez vewgyxük hozzá hogy az előírások miatt, ha nem olyan légtechnika, bizony a légkondik se fognak menni, sehol se..

 2. Az utolsók között lennék akik tiltakoznak, hogy nem lesz teltház egy moziteremben, de ilyen feltételek mellett nem nagyon van értelme kinyitniuk. Plusz meló és költség, miközben eleve korlátozott bevételhez jutnak. Erre jön amit írsz, hogy akkor a blockbusterek sem fognak menni, ergó még kevesebb ember lesz. 22 csapdájának tűnik.

 3. “Csak olyanok ülhetnek egymáshoz közel, akik egy háztartásban élnek, és nem jártak külön utakon, tartották a távolságot eddig másoktól.”

  Én (többek között) ezt nem látom egyébként igazán működni. Gyanítom filmkezdés előtt végig fog menni egy biztiőr vagy a mozis személyzet, hogy rendben van-e az ülésrend – mindenkitől meg fogják kérdezni, hogy “ti egy háztartásban éltetek eddig is, UGYE?”.

 4. Az Üvegtigris egyik jelenete jutott eszembe az egészről:
  -Elnézést,hol lehet itt pisilni?
  -Van hátul egy wc.
  -De azt nem használhatják.

 5. Értem a szándékot, ami a szabályozás mögött van, de még ha veszik is a fáradtságot, hogy ellenőrizzék a nézőket, egy teremőr nem hatóság, hogy vájkáljon bárki családi hátterében, az meg pláne ellenőrizhetetlen, hogy ki merre járt az előadás előtti hetekben. Irreális az egész elgondolás.

 6. Puffin: csak az segít, hogy több teremben megy, mivel más új film nincs, de még úgy sem érheti meg annyira.

 7. bocs, de moderáltam a vírus-nem vírus témát, tök felesleges vita, mindenki higgyen amit akar róla, csak ne itt adja ki magából, hanem máshol. a filmekhez köthető helyzet hatása ott van fenn.

 8. De hogy ne csak off legyen: nálam a mozi a következő hónapokban kimarad. És pont nem azért mert ezek a szabályok zavarnának, hanem pontosan azért mert tökéletesen látszik már most a boltokban, tömegközlekedésen hogy az emberek úgysem fogják betartatni, a mozik pedig betartatni őket.
  Kíváncsi vagyok hogy a következő ~1 év hogyan fogja megváltoztatni a filmek terjesztését, mert ha minden 25% teltházzal megy is keményen fogja érinteni a stúdiókat.

 9. Tök jogosan törölted egyébként, bocs az offért.

  A cikk témájáról csak annyit, hogy totál hülyeség, az embereknek elege lesz belőle, és nem fogják komolyan venni. A moziipar meg csak szív miatta, és mi, a nézők is.

 10. Örüljünk annak ami lesz!
  Ha minden második szék el lesz távolítva vagy nem lesz használható az pont jó lesz részemről.
  Persze nem a filmiparnak.

  Mondjuk nem egy mozi van ahol kb nem is látok több embert félháznal. Nem feltétlenül lecsengő film!
  Egy picit lehetne szellősebb vagy tágasabb hely a nézőknek, külföldön már találkoztam ilyennel. Nem V.I.P szeruseg, normál!

  Akkor ne is beszéljünk a szinhazakról! A székekeket és elrendezézüseket nagyon újra kéne gondolkodni.

 11. Akinek nem tetszik és felesleges tortúrának éli meg mellőzze a mozit és kész. Én is így fogok tenni, mert felesleges szigornak érzem, mikor az élet minden más területén szabadon mehet a nyomorgás, egyedül a Dűne miatt fogok kivételt tenni, de addig van esély, hogy tovább lazul, még jó messze van a premier.

 12. Én fogok menni moziba, már alig várom. Most az, hogy be és kimenetelnél maszk legyen le van szarva, film közben úgysem fog senki a pofádba világitani, hogy épp miért nincs az orrodon. Meg az sem érdekel, ha kevesebb embert engednek be, amúgy is gyűlölöm a tömegnyomort és csak késő este járok moziba, amikor már alig vannak.

 13. Ez akkor fogja megerni, ha a jegyek is dragabbak lesznek. Csak úgy maradhat meg a mozi. Kevesebb nezo, aki többet fizett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.