Rick Riordan leszólta a Percy Jackson filmeket

Rick Riordan írta a könyveket, amiken a Percy Jackson filmek alapulnak, és hát nincs túl jó véleménnyel róluk. A Disney+-on érhetőek el jelenleg a művek, és a Disney cenzúrázott egy kaszinós részt (think of the chiiiiildren), erre az író: az egész filmet cenzúrázniuk kéne, 2 órányi fekete képernyőt vetíteni helyette. Ooof.

Azért ilyen bátor, mert jelenleg is készül a sorozat adaptáció, amiben jobban részt vesz, és hűebb lesz a művéhez.

8 hozzászólás a “Rick Riordan leszólta a Percy Jackson filmeket” bejegyzéshez

  1. Riordan nem is látta a filmeket ezt ő maga mondta. Ráadásul az a baja h a filmekben 12-rol 17-re változtatták a főbb karakterek életkorát. Ellenben az általa kreált/felügyelt sorozatban is az a Logan Lerman lesz a főszereplő aki ugye a filmekben is játszotta Percyt, na most Lerman jelenleg 28 éves. . . Oké h elég kolyokkepu de azért erős lenne ha 12 éves karaktert játszana vagy csak a filmeknél volt gond az h idősebbek a karakterek? Nem védem a filmet de ezek borzalmas érvek Riordan-től, eleve előbb nézd meg aztán kritizálj.

  2. En birtam a filmeket meg a konyveket is, bar ott a vegere mar igencsak elszabadulnak a dolgok…

    Viszont nem tudtam hogy keszul sorozat es ez most bearanyozta a napom :D

  3. Én pont a filmek hatására olvastam el a könyveket, de bennem nem maradt meg annyira, hogy ilyen szörnyűek lettek volna (a filmek). Mondjuk a könyvekre annyira már nem emlékszem, jó rég olvastam el az összeset…
    Mindesetre nagyon kíváncsi vagyok, és talán újra el is olvasom, nem túl hosszúak.

  4. Mint egy görög mitológia rajongó, számomra egy kínzás volt a filmet végig ülni. Ha emiatt szidja aaz öreg, akkor megértem

  5. A könyvek nagyon jók. Nekem amúgy a második film is többé-kevésbé tetszett… de ez első elég nagy mellényúlás volt. A sztorit alapjaiban átírták, ezáltal tele lett logikátlanságokkal, amelyek persze a könyvben nincsenek benne… és értem, hogy az életkorral variáltak, ez nem is lenne probléma, de azok a problémázások, amelyek reálisak egy 12 évestől, egy 16 évestől már sokkal furábbak – akkor ezt is jobban át kellett volna gondolni.
    Amúgy elkövették ugyanazt a hibát, amit a Harry Potter filmeknél is. Percy (és Harry) impulzív, nem mindig gondolkozik, de nem hülye, és sokszor jönnek rá maguktól a dolgokra. Ehhez képest mindkét filmváltozatban sokkal hülyébbnek vannak beállítva, és az “okos lány” gondolkozik folyamatosan helyettük is.

    A sorozatban bízom, főleg, ha Riordan is részt vesz benne. Legyen koherens, és a karakterekhez hű – ennyit kérek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.