Tényleg ekkora dobás a Hamilton?

Ugye nemsokára, egy évvel előrehozva érkezik a Hamilton eredeti szereplős fellépésének a felvétele a Disney+-ra. A The Verge szerint ezért szüntette meg a Disney a 7 napos próbaidőszakot, hogy azt kihasználva ne nézzék meg sokan, aztán mondják le még a tényleges fizetés előtt a szolgáltatást.

Ugye az amerikai piacról van szó, és annyiszor láttuk sorozatokban emlegetve a Hamiltont, hogy egyértelműen része az ottani kultúrának (jobban, mint az Avatar:), de tényleg ennyire számítana, hogy a Disney nem akar elesni a “csak a Hamilton miatt előfizetek 1 hónapra” pénztől, akkora kiugrás lehet? Közben ugye a Disney parkok kapcsán az idei évük nem lesz olyan rózsás, mert a bevételük jelentős része onnan érkezik, szóval lehet tényleg szükségük van valami pluszra. Az igazi bizonyíték az lesz, ha a Hamilton után esetleg visszatér a free trial.

Nyilván a hivatalos válasz az, hogy folyamatosan tesztelik az árazás és marketing költségeket, nincs összefüggés. Nem akarom ezt sem lesöpörni az asztalról, simán lehet erről szó, és pont most jött ki így. Vagy az is lehet, hogy sok nem családos elő akart fizetni, és a Mandaloriant letudva a maradék 6 nap alatt rájöttek a döntésük értelmetlenségére, semmit sem adva a Disney-nek, ezért lett megszüntetve.

Például előfordulhat, hogy tényleg az új tartalom számít az előfizetéseknél, és abban nem igazán erős a Disney+. Sőt, a Netflixen kívül szinte senki sem az jelenleg.

human
írta
2020. 06. 20. 21:00
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Tényleg ekkora dobás a Hamilton?” bejegyzéshez

  1. hogy amerikaban mit jelent azt nem tudom, de a londoni west enden magasan a legnehezebben megszerezheto jegy.
    Olyan orulet van korulotte ami az itteni szinhazi kulturaban is figyelemremelto
    A tavalyira 2018ban lett sold out minden kb.

  2. Az biztos, hogy a Hamilton piszok nagy dolog, totál esélytelen volt az eredeti gárdával jegyeket venni, és utána is nagyon megy, és külföldön is, de ugye ez mit jelent? Azt, hogy nem ingyen látják a potyázók, hanem kifizetnek 10 dollárt érte, de még az így szerzett bevétel sem lesz sehol ahhoz képest, hogy mennyit fizettek érte és mekkora bevételt hozhatott volna, ha mozikban mutatják be. Mármint nyilván, ha jönne is 5 millió potyázó (az azért elég sok), az is “csak” 50M dollár.

    Az Avatar majd akkor készüljön, ha 2026-ban vagy mikor jön a filmes adaptáció:)

  3. Bevallom soha nem hallottam errol es utana kellett neznem, hogy egyaltalan mi ez. Nem hozott lazba, nem isnertem ezt a felhajtast, semmi nem indokolja.

  4. 2. Nem tudom mennyi egy jegy a broadwayre de ha valaki londonban nezi a hamiltont, mondjuk ugy, tarto oszlop moge kap helyet 100 font alatt.
    A Victoria Palace pedig 1500 ferohelyes ami eloadasonkent kb 225 ezer font a jegyekbol. Tobb mint egy millio hetente. Egy ev alatt bejon 50 millio(dollarban) ami persze meg mindig semmi egy blockbusterhez kepest, meg ugye a szinhazjegy arabol meg lejon ezer meg egy dolog, viszont hosszu tavu befektetes.
    Vannak szindarabok amik evtizedek ota vannak adason

    Nem okoskodni akarok, csak en latom benne a raciot, megha a felhajtast tenyleg sokallom is

  5. Aki nem tudna mi ez (en se hallottam rola soha, ra kellett keresnem): egy rap-musical az USA megalakulasarol, a foszerepben a Hamilton nevu penzugyminiszterrel. Igy elsore keves dolog hangzik erdektelenebbnek ennel, de bizonyosan azert, mert nem vagyok amerikai.

  6. Én bele is hallgattam, zeneileg semmi extra, még húzó dallamot sem tudtam felfedezni, ha meg a zene nem fog meg, akkor részemről maradok a prózánál.

  7. A Hamilton az egyik legjobban megírt musical ami valaha készült. Egyszerűen minden pillanata zseniális. Alig várom, hogy végre nézhető legyen. Mi is folyamatosan próbáltunk Londonba jegyeket szerezni, de esélytelen volt. Pedig 60e Ft-ba kerül.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.