Ray Fisher folytatja

A Justice League Cyborgja tovább folytatja, amit tegnap elkezdett, kicsit bővebben leszidta Whedont, akit ugye anno éltetett, amikor még a bemutató előtt voltunk. Most már azt mondja, hogy borzasztóan, undorítóan viselkedett az emberekkel a forgatáson.

Igazság szerint a nyilvános kibontakozás az érdekes ebben, ahogy anno Josh Tranknál és Ben Afflecknél is az volt.

human
írta
2020. 07. 01. 20:55
megjelenés
25
hozzászolás


25 hozzászólás a “Ray Fisher folytatja” bejegyzéshez

  1. Van egy érzésem, hogy a srác csak salty, mert Whedon kivágta a teljes háttértörténetét a filmből. Nem tudok róla, hogy bárkitől jöttek volna olyan infók, hogy aggresszív volt a JL forgatásán.

  2. Ahogy írja valaki a másik posztnál, ez a fickó nagyon kispályás még Hollywoodban, most biztos gondolta, hogy fel kéne hívni magára valamivel a figyelmet. Gyenge eresztés…

  3. Ez egy ilyen kor. Most bármikor, bárki lehet áldozat ha elő tud rángatni egy agresszort, akit az online tömeg is el tud fogadni annak (ez most lényegében lehet bárki, aki minimális befolyással is bír az életben), az a fontos, hogy széles gesztusokkal kell ehhez pózolni. Már a tények sem érdekesek, aami számít, az az hogy mi fér bele a Zeitgeist narratívájába. Ha nem úgy volt, akkor is úgy volt, mert simán lehetett volna úgy is, vagy valami ilyesmi. Emlékszik még valaki pl. Jussie Smollettre? Vagy az már annyira 2019?

  4. Csak azért mert a srác nem egy Hollywoodi sztár még nem jelenti hogy nincs igaza. Pont erről szól a Metoo és társai mozgalom hogy azokért szólalnak fel akiknek nincs szavuk. Egyébként nem ő az első színész aki felszólal Whedon ellen. Az “hagyján” hogy van a botránya a feleségével, megcsalás vagy mi történt, az az ő magánügyük, de annak idején Charisma Carpenter-t azért tette ki mert terhes lett. Aztán ott van a szintén Igazság Liga filmes dolog amit Gal Gadottal művelt. A jelenet mikor Barry avagy a Flash ráesik Wonder Women-re azt is ugye mással vette fel mert Gal Gadot visszautasította. Ehhez még hozzájön az hogy Geoff Johns-szal közösen kivágtak egy csomó Cyborg jelenetet ami ugye fontos lett volna hiszen Darkseid miatt kellettek volna. Arról meg ugye már elég régóta járja a netet a hír hogy Geoff Johns-szal sem épp könnyű dolgozni. És ezek mind ott vannak tényként szóval még csak le sem tagadhatja őket Whedon hisz benne volt a filmben is mindenki látta sajnos amit művelt.

    Csak ugye a Warner akkor még elhallgattathatta Fishert hiszen nem volt Metoo és társai ráadásul a Snyder Cut sem volt úgy képben mint most.

    Szerintem ha ezt nem Fisher hanem pl Affleck írta volna akkor senki sem rökönyödne meg hanem rögtön elfogadná tényként.

    Amúgy azért azt sem ártana kikeresni hogy annak idején Kevin Feige miért dobta ki Whedon-t hiszen a 2. Bosszúállók film után már nem volt jelen mint tudjuk. Szóval nyilván nem olyan ártatlan a csávó akármilyen jó rendező is. Mert sokan emiatt védik.

  5. “Arról meg ugye már elég régóta járja a netet a hír hogy Geoff Johns-szal sem épp könnyű dolgozni.”

    Érdekes. Akkor Affleck ez év márciusában a The Way Back sajtókörútján miért mondta azt, bírja Johns meg Momoa miért fogja a hangját kölcsönözni ennek Frosty filmnek, amelynek többek közt Johns is a producere?

    Amúgy akkor ezek tükrében annyi a Flash filmben a Cyborg cameo-nak. Lehet megtudta, hogy abból is repül meg nincs nagyon jövője a karakterének, aztán azt gondolta, borítunk kicsit.

  6. Vajda Gábor: Jussie Smollett bűnt követett el, a rendőrség dolga, akik léptek is. Whedon ellen nem ezek az első hangok. Itt nagyjából te mutatod azt a viselkedést az elméleteddel, amivel vádolod őket.

    repeater aka Zsírfeka
    “Amúgy akkor ezek tükrében annyi a Flash filmben a Cyborg cameo-nak. Lehet megtudta, hogy abból is repül meg nincs nagyon jövője a karakterének, aztán azt gondolta, borítunk kicsit.”

    ez meg főleg milyen elmélet? 25 éves csávó lerombol mindent, csak mert a DCEU-ban nincs jövője, szarik minden másra? Eskü itt kell védenem, pedig szerintem sem teljesen korrekt amit csinál, de egyszerűen túltoljátok ezeket.

  7. Épp ez a lényeg, hogy vannak olyan emberek akikkel jóban van mert őket nem tudja irányítani. Azért gondolj bele hogy egy igazi nagy sztár mint Affleck vagy egy olyan mint Momoa mit tenne ha velük is hasonlókat művelne. Egyik sem maradna csendben. Pláne az utóbbi. Egyébként Geoff Johns azért annyira nem durva mint Whedon ő inkább egoista és állandóan a saját feje után megy azért nehéz vele dolgozni mert nem ad alább abból amit ő elképzelt. Whedon viszont konkrétan undorítóan viselkedik a színészekkel. Elég könnyen meg lehet találni azt amit róla nyilatkozott 1 éve is pl Charisma.

    Amúgy Fisher-nek itt nincs mitől félnie. Geoff Johns-nak nincs szava a Warnernél, legalábbis ami a DCEU-t illeti, Whedonnak meg még annyi sincs mint Johns-nak. Plusz ha ezek után a Warner mondjuk lecserélni akkor csak Fishert igazolnák és ismét csak vágnák maguk alatt a fát. Bár tőlük nem lenne szokatlan.

  8. Miért, akkor szerinted mi indokolja ezeket a kiírásokat human? Egyszer csak gondolt egyet, aztán hajrá? Most járt le a DNA, aztán nem bírta magában tartani?
    Kiváncsi leszek, hogy ha lesz folytatása ennek, akkor az mi lesz, de nem tudom elképzelni sem Affleckről, se Galról, se Cavill-ről, hogy ebbe beleeálnának és ők is előjönnének. Momoa meg ha tényleg nem dobbant ebből a Frosty filmből, amelyben még producer is, akkor az eléggé érdekes lesz Fisher szempontjából.

  9. biztos más hajtja, nem kockáztatná a karriergyilkosságot vagy karrierpihenőt, mert duzzog és alap nélkül vádaskodik. ezért mondom, hogy szerintem hibás az az elmélet, amit felvezettél.

    az, hogy Ben nem fog rosszat mondani, az meg 100%, hiszen azzal meg előhozná a saját múltját esetleg, a piálást és a vele milyen rossz dolgoznit.

  10. Rohadjak meg, de nem értem miért baj kirúgni egy terhes színésznőt, sok mindenért lehet szerződést bontani. Sok esetben már maga a szerződés is kimondja, hogy nem lehet terhes forgatás alatt. Egy terhes nővel kétszer olyan nehéz dolgozni, púp a hátra. A kirúgás milyensége az lehet, hogy bunkó volt (sajtó osztályra bízza a dolgot, kamu nyilatkozatok az okokról stb), azt megértem, ha ez nem esett jól neki. De maga a tény, hogy terhes és nehezebb így a forgatás, átírásokkal járna produkciós szinten stb. szerintem teljesen érthető.

  11. MEd: Csak viccelsz ugye? Egyrészt én még sosem hallottam olyanról, hogy Hollywood-ban bárhol is lett volna olyan hogy belefoglalták volna szerződésbe hogy nem lehet valakinek gyereke. Lehet hogy volt bár én erősen kétlem mert ez kiverné a biztosítékot elég erősen. De itt nem is ez a lényeg. Ugye itt most az Buffy univerzumról van szó. Anno a Buffy-ban kezdett Charisma onnan átment az Angel-be gyakorlatilag egy megváltás volt a karakterének a dolog aztán ugye az utolsó évad előtt teherbe esett majd Whedon gondolt egyet behívta őt, legalábbis a cikk alapján meg Charisma elmondása alapján is hasonló történt, és Whedon vázolta mi lesz vele az utolsó évadban. Akik látták az Angel sorit tudják mi volt. Lehet sokaknak nem rémlik de nagyon durván berágtak a fanok és Charisma is de a szerződés miatt utóbbi kénytelen volt belemenni. Ugye az utolsó évad első felét konkrétan kómában feküdte végig, legalábbis elméletben hiszen egyszer vagy kétszer ha láttuk képernyőn majd jött az utolsó része ahol gyakorlatilag már halott volt de Angel-nek megjelent látomásként.

    Mindezt úgy hogy az előtte levő évadban ugye valami hatalmas erejű lény lett belőle majd totál “random” meghalt. Nyilván volt köré írva sztori de az már ennyiből is látszik hogy milyen volt. És ez csak a sztori. Gondolj bele hogy dolgozol 10 évet kb Whedonnal nem tudom pontosan mennyit hiszen a Buffy 1. része óta benne volt a sorozatokban Charisma szóval szerintem a 8 év minimum megvolt. Azért elég ocsmány dolog így küldeni el egy főszereplőt csak mert terhes. Ráadásul úgy hogy ugye Angellel (sőt a fiával is) romantikus kapcsolata is volt meg mágia meg ezer féle hülyeség van a sorozatban simán bele lehetett volna írni a terhességét de Whedon még csak fontolóra sem vette.

    És hát azt sem lehet mondani, hogy régi sorozat akkoriban más szelek fújtak hiszen kapásból eszembe jut az egy időben játszódó Bűbájos Boszik is amiben Holly Combs is terhes lett, többször is azt hiszem a széria alatt és egyetlen egy részt sem hagyott ki szimplán beleültették a sorozatba. Ehhez nem kell nagy gógyi azért. Egyébként ez volt az egyik oka hogy elkaszálták az Angel-t anno hisz sokan elpártoltak mellőle.

    Ja és hát a végére egy érdekes tény, ugye volt a Buffy és Angel találkozó nem rég amit szintén Charisma szervezett meg amúgy és egyiken se volt jelen Whedon, legalábbis az Angel találkán tuti hogy nem. A Buffy már nem rémlik. Szerintem ez azért magáért beszél.

  12. Szerintem simán csak a marketing csapat utasításai szerint nyilatkozik. Ennek van hír és reklám értéke.

  13. BF 33: De komolyan mondtam, tényleg nem értem, hogy miért olyan nagy dolog ez. Viszont ez a kommented segített a megértésben, köszönöm – többet ér, mint ostoba, gyerekes módon csak lehülyézni a másikat.

    Ezt mondom én is, hogy a milyensége a kirúgásnak valóban fájó és visszás lehet, csak én meg tudom érteni a másik oldalt is, ahonnan nézve ez plusz teher, amiből nem kér. Ha ez volt az ok és nem valami piti személyeskedés, ami ugye Whedon esetében sajnos benne van. Azaz ha csak praktikus okból történik ilyen, akkor az okot megértem. Ahogy leírtad, ez egy kicsit komplexebb eset volt, én általánosságban értettem.

    Persze a terhesség tabu, szóval értem azt is, hogy nem szabadna elvi szinten sem ezzel egyetérteni és ilyeneket mondani, nem szabad a terhességről más irányból is gondolkodni, mert így működik a világ. Talán Whedon megtanulta ezt a leckét, majd idővel én is meg fogom, gondolom.

    De akkor legalább vannak filmek és sorozatok, ahol ez nem okoz gondot, ezekre jut egy ilyen is, az szerintem még nem a világvége. Talán azért nem megy ettől tönkre valaki karrierje, ha tehetséges és tényleg akar dolgozni.

    Na de hagyom is, nem akarom szétoffolni a topicot. Ha Whedon egy barom volt tényleg a forgatáson, akkor Fishert is meg tudom érteni, hogy kifakadt.

  14. human, BF33

    Ha valaki megkérdőjelezi a vádlót, már egyből hülyeségeket ír?

    Ti is csak feltételezitek, hogy Whedon és Geoff Johns faszfejek.

    Nyilván több millió dolláros projekteken komoly döntéseket kell hozni és ki kell rúgni embereket, stb.

    Mi az, hogy nem játszom el ezt meg ezt a jelenetet? Színész vagy, nem?

  15. @human: Nem állítottam, hogy a rendező nem küvetett el semmit, ezt nyilván nem tudhatom. Én azt tartom pofátlanságnak, hogy először széles gesztusokkal kiállunk mellette, majd a korszellem farvizén azt kiáltjuk, hogy nem ér a nevem, mindezt az Internet rögtönítélő bírósága előtt. Smollettet meg azért hoztam elő, mert olyan szinten eltűnt az eset a köztudatból, mintha soha nem is lett volna.

  16. Lehet meg kellene várnia, hogy fogadják a nézők az új vágást mielőtt még megint szembe kelljen mennie a korábbi nyilatkozatával.
    Ez a WWE szintű köpködés viszont érthetetlen, dicsérje az új filmet, ha valóban azt gondolja, hogy jó, de úgy reklámozni egy új filmet, hogy a korábbi változat rendezőjét szidja, az elég alpári. De nem feltételezem, hogy ő ilyen bunkó, csak épp ezt a szöveget írták neki, hogy most dobjon ki egy ilyet.

  17. “Persze a terhesség tabu, szóval értem azt is, hogy nem szabadna elvi szinten sem ezzel egyetérteni és ilyeneket mondani”

    épp ez a baj, hogy bármi téma, nem? a terhesség egy természetes dolog, az emberiség túléléséhez kell, ezért senki sem különböztethető meg miatta hátrányosan. Ha a nő azt kéri, hogy kevesebb szerepe legyen, mert könnyebben elfárad vagy akármi, akkor kevesebb szerepet kap, ha azt mondja, hogy bírja, akkor pedig meg kell oldani. Mindkét nemnek kell viselni a terhet, egyenlőség meg ilyesmi.

    pgly88: a hülyeség kifakadásom az utóbbi pár nap elkeserítő kommentjeinek szólt igazából. Ha MEd csak nem értette a dolgot, de már érti, akkor mea culpa számára. Ellenben BF levezette, hogy a karakter történetén miért látszik, hogy miképp bánt a színésznővel, mert érthetetlen a sztori szempontjából, avagy a terhesség lehet az indok mégis.

  18. Most olvastam, hogy Ben Affleck is újra aláírt az HBO maxra érkező tartalmakra. Ebből, meg a nyilatkozatokból arra gondolok, hogy nem fognak megállni a snydercuttal.

  19. @human: azért egy forgatáson egy terhes nő nem biztos,hogy olyan egyszerű történet. Eleve a forgatási körülmények miatt, nem beszélve a biztosításokról….. és még ha a színésznő alá is ír egy nyilatkozatot, hogy saját felelősségre forgat, akkor is mi van, ha ne adj isten elvetél vagy bármi komplikáció történik a magzattal a forgatáson közvetlenül vagy közvetve. Azután meg per, meg sárdobálás, hogy igen mert a mocsok rendező kihajtotta a belét is ………! És lássuk be egy ilyen stresszes környezet nem egy várandós anyukának való. Értem én hogy büdös rendező meg studió mert kirúgták a terhes színésznőt, de hol van egy olyan aktivista, aki pl. megkérdezi, hogy figyelj már nem lehet, hogy a születendő gyermeked egészségét veszélyeztetni nem olyan klassz dolog mint hiszed? Vagy a magzatnak még nincsennek jogai így az nem is érdekes? Azért meglehetősen kockázatos mindenkinek. Amerikában egy ilyen malőr miatt a különböző mozgalmak keresztre feszítenék a stúdiót, rendezőstől mindenestől.

  20. Yo-Ker: De hát te magad írod hogy van szerződés ergo ha bármi baleset lenne amiket írsz nem perelhetné a céget hiszen aláírta a szerződést. Egyébként ilyenre se volt még példa tudtommal mert vagy beleírják a sztoriba a terhességet és akkor viszont nem szerepel komolyabb akciókban vagy nyilván kaszkadőrt használ ahogy amúgy általában is szoktak ugye. De azért egy Angel sorozat nem egy Mortal Kombat vagy pl egy Supergirl sorozat hogy frisset említsek hiszen ott is terhes Melissa Benoist. El is tolták miatta a forgatást ugye. Bár a másik oka meg ugye a vírus de a lényeg hogy az évadot elvileg ugyan úgy leforgatták csak az utómunkálatokat nem tudták befejezni ezért lett rövidebb az évad.

    Viszont az Angel csak egy fantasy sorozat volt és Charismának nem lett volna olyan nagyon komoly jelenete pláne hogy egy felsőbbrendű lény lett belőle. És azért azt se felejtsük el hogy elég sok terhes nő dolgozik, nem csak Hollywood-ban. Ha jól tudom az első 6 hónapig dolgozhatnak de ebben nem vagyok biztos.

  21. @BF33 igazat is adnék neked, de sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy önmagában a szerződés nem véd……… még Mo.-n is könnyedén támadhatók a szerződések vagy azok egyes pontjai…. USA-ban meg aztán simán semmissé tehető egy szerződés a megfelelő jogi támogatással….. elég csak belekötni a szerződés írásához használt betűtipusba, hogy nem Arial hanem mondjuk Calibri és kész. Oké ez extrém példa volt, de nagyjából mutatja, hogy mire gondolok.
    A másik, hogy egy kártérítési perhez nem kell éppen akció jelenet közben megsérülnöd………. terhes nőként hivatkozhatsz akár arra is, hogy túl alacsony hőfokra volt állítva a klíma, ami miatt megfázott a nózid, ami közvetve veszélyeztette a magzat egészségét.

  22. Yo-Ker: szúrj már be pár linket, ahol ilyesmi mondvacsinált dologgal nyert valaki pert. nem amikor perelt, hanem amikor nyert.

  23. @ human : Stella Liebeck esete a forró kávéval? Vagy Philip Shafer ügyvéd kapott 10 ezer dolláros kártérítést, mert a repülőn egy túlsúlyos ember mellett kellett ülnie, akivel összeért a válluk. Kell még? Mert van pár száz csak amiről én tudok…… képzeld hány tízezer van ,amiről sosem hallottunk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.