Indiana Jones filmek őszintén

Oké, a setpieces részen borultam. Telitalálat a Honest Traileresektől, és igen, nem csak a DC, de a Marvel filmekre is tojnak vele egy kicsit. Na meg Spielberg Ready Player Onejára.

Igazából nem mennek el a hibák mellett, de az Indy filmek azok ellenére élvezhetőek, mert van, ami nagyon rendben van bennük.

human
írta
2020. 07. 07. 21:22
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “Indiana Jones filmek őszintén” bejegyzéshez

  1. Diszkréten átugrották a negyedik filmet egy rövid bevágás után.

    Én imádom ezeket a filmeket, még ha feleslegesen erőszakos dolgok is vannak benne és nem csodálkozom a PG-15 korhatár bevezetésén.

    John Williams zenéje tökéletes, mert itt is túlszárnyalta önmagát. Számos darab önmagában is kiváló darab. Érdemes a soundtrackbe belehallgatni.
    https://youtu.be/dny0-U29Ygw

    Az első részben nem tetszett Marion kosaras cseréje. Azt túlkomplikálták a csavar miatt. Szerintem az zavaros volt. De utáltam utána azt a majmócát, aztán elégedettséggel töltött el, amikor megette a mérgezett datolyát. Annál a jelenetsornál azért látszott a festett háttér rendesen.

    Ugyanígy túl volt tolva a kígyós jelenet. Mégis mit ettek volna a kígyók évszázadokon át egy romváros nagyjából lezárt kamrájában? Mert volt ugyan betárazva pár holttest a fal mögött, de biztos beosztották porciókra..

    Tudnám ajánlani még az Ifjú Indiana Jones sorozazot, mert ott azért volt pár jó történet. S voltak még könyvek és az Atlantiszos játék is. Indy nélkül valóban nem lett volna Lara Croft sem vagy Uncharted, mert új stílust teremtett. Az Indy másolatok és klónok (pl. Smaragd románca) sosem értek fel Lucasék szintjére. Ebben volt valami misztikus, humoros és grandiózus. Számos beállítás lett igazi klasszikus.

  2. Ez a rész most sokkal jobban sikerült, mint az előzőek. Megkacagtatott egy-két mozzanat.

  3. Hát nem pont tegnap este néztem a frigyládát a kisebbik lányommal? :) Épp mostanában igyekszem felzárkóztatni klasszikusokból! :)

  4. Utána nézve 1000%-osan még creepibb a pedo Indy szál. Lucas azért találta ki, mert milyen irgalmas hogy egy 25 éves megdug egy 15 évest. 16-7 már nem ilyen izgalmas. És 12-ről indult…

  5. LasDen: nem kell utána nézni, benne van a videóban kimerevítve pont az amit írtál :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.