Az Universal érdeklődik Cruise űrbemenetele iránt

Ez a legőrültebb projekt mostanában, így nyilván sokan kíváncsiak rá. Ugye az az alap, hogy Tom Cruise filmet akar forgatni az űrben. Mármint nem simán ott játszódót, hanem fizikailag felmenni és ott forgatni. Ezt a Nasa is örömmel nézné, hátha inspirál pár fiatalt a pályára, plusz a Tesla főnöke is bólogat a SpaceX-szel a háta mögött.

A rendező elvileg Doug Liman (Edge of Tomorrow) lesz, és az Universallal tárgyal Curise a filmről épp. Még nem írtak alá semmi, de akkor is, jöhet és jöhet.

human
írta
2020. 07. 24. 12:36
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “Az Universal érdeklődik Cruise űrbemenetele iránt” bejegyzéshez

 1. Így legalább fel tudnák venni, hogy néz ki az űrből az igazi Universal logo

 2. Pont tegnap meséltem páromnak, hogy mennyire érezhető az, hogy a holdraszállás az amerikai eredmény, mai napig hivatkoznak rá, egy, de lehet 2-3 generációnak volt ez az egyik VALAMI amitől úgy érezték, van miért adót fizetni, van mire áhitozni, van miért dolgozni. Most hagyjuk, hogy jó volt-e ez, megérte a pénzt (szerintem igen), de most nem tudok ilyen nagy lendületet adó dolgokat mondani, a jelenből.

  Cruise elmondta, hogy a Top Gun-ért annyi köszönetnyilvánítást kaptak a katonaságtól, hogy csak na. Én a Days of Thunder hatásán se lennék meglepődve, csak nem látok rá a nascar világára. Tényleg nem túlzás azt mondani, hogy amikor (nem “ha”, hanem “amikor”, látva hogy kik estek neki) elkészül, nagyon sokak lesznek, akiknek ez lehet a valami, ami megmozdítja őket, és nem feltétlen csak a NASA felé (engem nem érdekel az űr, se az autók, de a Days of Thunder valamitől nekem nagyon lendületadó tud lenni).

  (Pár hete volt az edge of tomorrow, tányérral a kezemben ragadtam állva a TV előtt a reklámig, rohadt szánalmasan nézhettem ki, ahogy 20 perce ott állok, de öcsém, az egy jó film.)

 3. Akármilyen is a való életben Tom Cruise, azért rohadtul szórakoztató filmeket tud lerakni az asztalra. Újító is, (nem csak Cameron seggét kell nyaldosni állandóan) lehet hogy bármit is csinál, nagyunk túlbiztosított körülmények közt teszi azt, de akkor is, ugráljon a tököm repülőkből ki, pláne egy repülő oldalán kapaszkodva ott lenni a felszállásnál, azért le a kalappal előtte!

 4. És ha valami rosszul sül el, akkor csillagászati teleszkóppal ingyen nézhetjük Tom hulláját.

 5. @gytibor007:

  Szerintem ha valami rosszul sülne itt el akkor az űrállomást, de lehet a Space X részvényeket is érdemes lenne nézni, mert nagyon furán mozognának. Ez így az eddigi információk alapján történelmi vállalkozás.

 6. Lehet, hogy Xenuval akar találkozni végül.

  Mindegy is, attól még nézzük, így, látatlanban is.

 7. Fogadok az operatőr nem lesz annyira hypeolva,mint Crusie…..gondolom visznek fel operatőrt is vagy robot kamerával rögzítik? Sminkes? Érdekes lesz megnézni a megoldásokat. Remélem a film is jó lesz.

 8. @Yo-ker:

  Nekme is eszembe jutott már, hogy a végén önmagában a “werk-film” egy külön érdekesség lesz, nem szoktam ilyeneket nézni, de hát itt ez konkrét Space-X (vagy akárki viszi majd fel őket) bemutató lesz egyben.

 9. Csak én gondolom úgy, hogy nincs az a film – legyen bármilyen jó, vagy újító – ami megérne ekkora kockázatot? Űrutazásra nem mindenki alkalmas, de akiket végül felküldenek, azoknak kapniuk kell valami kiképzést, ha minimálisat is, ami nem filléres dolog. Egy díszlet felépítése pedig még itt a Földön is felvethet nehézségeket, hát még ott… Megtérülne ez valaha anyagilag? De a technikai és anyagi kérdéseken túl az is érdekelne, hogy ki vállalja a felelősséget akkor, ha valami rosszul sül el a tapasztalat hiánya miatt, és nem tér vissza mindenki?

 10. Simán el tudok képzelni egy one man show-t Tom Cruise-zal az űrben. Végül is Buried is egy helyszínen játszódott, és mégis tök jó volt. Egy jó sztorival, ötletes megoldásokkal ez is simán megvalósítható. De mondhatnám a Gravityt is, az sem egy sokszereplős dolog, ahhoz hasonló is lehet.

 11. speranza: Valóban nem éri meg a kockázatot, de akik belemennek, tudják ezt és ettől függetlenül meg akarják csinálni. Pont emiatt lesz érdekes már önmagában a film, az egyéb minőségtől föggetlenül.

  Részemről azt gondolom jónak ha minimálcsapattal mennek és tényleg túlbiztosítanak mindent. Nem mintha egyébként félvállról vennék az űrutazást :-)

  Gondolom a hollíwoodi kaszkadőrök tudnának mesélni pár forgatásról ami még ennél is veszélyesebb volt, főleg, hogy sajnos halálesetek, illetve súlyos sérülések is előfordulnak. Szóval, csinálják csak. Itt az ideje egy igaz űrfilmnek :-)

  A második rész majd a leendő holdbázison is játszódhat!

 12. Részemről nem örülnék, ha a nagyhatalmak legújabb játszótere a Hold lenne. Épp elég, hogy leamortizálták már azt a bolygót, ahol élünk. Az USA különösen élen jár a szennyezésben – űrszennyezésben is, ha már itt tartunk – és eszük ágában sincs tenni ellene, ott se lenne másképp. Egy ilyen forgatás már az űrben is inkább csak felesleges és drága erőfitogtatás.

 13. Bár a forgatókönyvre lennének ilyen igényesek a mostani filmek, nem csak a látványra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.