Jöhet a Fletch remake?

Gregory Mcdonald regényeit már adaptálták a 80-as években, akkor ugye Chevy Chase keltette életre I.M. Fletchert (itt az eredeti előzetes érdekességnek). Na most Jon Ham fogja.

A rendező Greg Mottola (Superbad, Adventureland). Egy neo noirról van szó, elvileg a 2. regényből dolgoznak, a Confess-ból, amiben Fletchnek több gyilkosságban is bizonyítania kell ártatlanságát, miközben még a menyasszonya elrabolt művészeti kollekcióját is elő kell kerítenie.

human
írta
2020. 07. 30. 11:31
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “Jöhet a Fletch remake?” bejegyzéshez

  1. Semmi bajom John Hammel, de azért nem egy vígjáték színész szerintem, ami jól állt egykor Chase-nek, neki nem biztos hogy jól fog. Miért kell mindent remakelni? Nincsenek jó regények, amiket meg lehetne venni és átültetni filmre?

  2. Z0li, egy brandet létrehozni hatalmas reklámköltségekkel jár. Egy már köztudatban lévő valamit sokkal könnyebb újra eladni. ráadásul ha jól tudom sok fletch regény létezik szóval bőven kiaknázatlan még.

  3. Az biztos ,hogy Chevy Chasenek nagyon jól állt ez a nagydumás szerep főleg az első film nagyon jól is sikerült nekem legalább is jó emlékeim vannak róla. John Hammet kicsit nehéz elképzelni így de meglátjuk.

  4. “Jöhet a Fletch remake?”

    Ezt úgy nevezik, hogy adaptáció. Ideje lenne megjegyezni. Vagy Peter Jackson is remake-elte A gyűrűk urát? Egy könyvet, főleg könyvsorozatot, azaz teljesen új történeteket (vagy akárcsak egy karaktert) nem annyira ördögtől való ismételten vászonra vinni, mint egy korábbi filmet, aminek a feldolgozásán (mármint magán a tényen) rendszerint tömegek sérülnek be.

    Ez a “felejtsük el örökre, hogy régen voltak jó könyvek, csak azért, mert valaki már csinált egy filmet belőlük”-hozzáállás fura. Mi lett volna így szegény James Bonddal, hanem nem “dolgozták volna fel” Roger Moore-ral is a korábbi Sean Connery-filmeket. Mert, ha jól értelmezem, akkor a mostani Daniel Craiges James Bond-sorozat már vagy az ötödik feldolgozás. Vissza is kerestem gyorsan a korábbi “Jöhet a James Bond remake” posztokat.

  5. “Nincsenek jó regények, amiket meg lehetne venni és átültetni filmre?”

    Már nem azért, de kábé naponta opcióznak le regényeket, hogy sorozatot vagy filmet próbáljanak belőlük készíteni. Még megjelenés előtt állókat is.

    Amikor felmerül valakiben egy ilyen kérdés, akkor érdemes először sajátmagunknak feltenni azt, hogy “Mi volt a legutóbbi 5-10 új film, amit megnéztem?”, keresve, hogy azokban mennyi eredeti volt. A válasz után az önkorholás vagy a hátbaveregetés után pedig azt, hogy “A legutóbbi 5 általam megnézett filmes regényadaptáció közül mennyi volt régi könyv vászonra vitele, és mennyi volt friss?”. Nyilván lesz, akinek a szájából teljesen valid egy ilyen kérdés, de azért a többség úgy kérdez ilyesmit, hogy nem csak, hogy nem nézi a “jó regényeket, amiket meg lehetne venni és átültetni filmre”, hanem még csak arról sem tud, hogy léteznek ezek a filmre való átültetések. És itt jön be a második komment, amiben a lényeg van: erről a filmről máris szó van. Miközben egy random egyéb regény opcióját nem írta volna meg human – teljesen jogosan.

  6. (Az előzőre. Én csak sorozatokban utazok, de pár könyvadaptáció, ami jönni fog, és ezek csak tévé, és csak az elmúlt két-három hét. Csak hogy ne higgye senki azt, hogy feltalálta a spanyolviaszt:

    – A Bad Wolf America és az Anton megvásárolta Chris Bohjalian könyvének, a The Red Lotus-nak a tévésorozatos adaptációs jogait.
    – A Lark Productions megvásárolta Jeff Lemire és Dustin Nguyen képregényének, a Descender-nek (és a folytatásának, az Ascender-nek) a tévésorozatos adaptációs jogait.
    – A Tomorrow Studios több könyvadaptációt kezdett el fejleszteni, többek között a Frances Cha-féle I Had Your Face-t és Mahesh Rao-tól a Polite Society-t.
    – Az Endemol Shine megvásárolta Damyanti Biswas könyvének, a You Beneath Your Skin-nek a tévésorozatos adaptációs jogait.
    – A Secret Hideout megvásárolta Hugh Howey könyvének, a Halfway Home-nak a tévésorozatos adaptációs jogait.
    – A Roy Kapur Films megvásárolta William Darlymple könyvének, a The Anarchy-nek a tévésorozatos adaptációs jogait.
    – Az Expectation megvásárolta Njambi McGrath emlékiratainak, a Through The Leopard’s Gaze-nek a tévésorozatos adaptációs jogait.
    – A Wild Nest Pictures megvásárolta Lynn Brittney The Mayfair 100 könyveinek a tévésorozatos adaptációs jogait.
    – A Sister megvásárolta Jennifer Weiner könyvének, a Mrs. Everything-nek a tévésorozatos adaptációs jogait.

  7. Off:
    Hú de magas lóról osztja itt néhány arc az észt. Nem semmi. :-D

    Ui. Ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy mit érez az illető, hogy játsza a tanár bácsit és másokat a környezetében, esetünkben a neten, full hülyének néz.

    Bocs az off-ért

  8. Z0I1: nyugi ez csak winnie, játssza az eszét, ahogy a Junkien szokta, semmi extra :)

  9. Chevy Chase-nek baromi jól állt, hogy mindent teljesen fa arccal, magabiztosan mond, aztán persze mindent elcsesz. Még a Golfőrültekben is Őt bírtam a legjobban, pedig alig volt pár perce a két filmben.

  10. winnie: azért nagyobbakét megszoktam, de tény, hogy a kisebbeket sokszor cska akkor, amikor már lesz is belőle valami, szóval ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.