Cruise és a csapat fel akar robbantani egy 111 éves lengyel hidat

A Mission Impossible 7-ről van szó, és Tom Cruise-ról persze, na meg a Pilchowickie tó fölötti vasúti hídról, amit 2016-ban kivontak a forgalomból. Elvileg márciusban az ottani közlekedési minisztérium tagadta a tervet, mert ők nem robbantanak fel semmit, hanem javítanak az állapotán a hidaknak, és a történelmi jelentőségűeket megőrzik.

Erre július 23-án egy lengyel produkciós cég vezetője, Alex STern azt mondta, hogy nagy esély van a híd használatára a filmben. De nem teljesen erősítette meg a robbantást, csak hogy “hollywoodi produkciók általában jobb állapotban hagyják maguk mögött a lengyel helyszíneket, mint ahogy találták”

6 hozzászólás a “Cruise és a csapat fel akar robbantani egy 111 éves lengyel hidat” bejegyzéshez

  1. Felrobbantjak aztan ujra epitik? Gondolom egy ilyen hid felhuzasa apropenz egy MI-szintu produkcionak

  2. @nanmano Hát azért az nem így megy, hacsak nem “látványhidat” akarnak építeni, meg elég szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit is értenek az alatt, hogy “javítanak az állapotán”. Itt-ott megtámasztják meg lefestik? Ott komoly statikai felmérés meg tervezés kell, az meg nem két hét, főleg, ha műemlék jellegét is meg akarják őrizni, nem is beszélve arról, hogy ki meri a műszaki átadás felelősségét magára vállalni? Szerintem a Lánchíd is főleg azért húzódik ennyi ideje, mert senki nem mer belekezdeni még projek szintjén sem.

  3. nem lenne-e egyszerűbb keresni egy olyat, amit szétkaphatnak, ahogy tetszik.

    [sorry az editért – a szerk.]

  4. Azért egy ilyen híd helyreállítása, főleg, ha műemlék, egy ekkora filmes büdzsének is fájhat. Nem hinném, hogy bárki engedné felrobbantani.

  5. @nanomano ennek a hídnak a bontása, újjáépítése simán lehet 40-50 millió dollár, az nem aprópénz.
    Meg ha műemlék, akkor az pláne nem olyan, hogy visszaépíted.

  6. Ha nem használják, akkor fel lehet robbantani. Nem igazán látom hogy ezt a hidat miért ne lehetne felrobbantani. Nem minden műemlék mert régi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.