A Mulan 30 dollár lett, maradhat? Avagy PVOD-ben érkezik

A múltkor a Disney pakolgatta kicsit a filmjeit, és azok között volt a Mulan is, ami ugye több csúszás után valamikor júliusban érkezett volna. Akkor még csak levették a naptárból, de most meglépték: 30 dollárért lesz kölcsönözhető az élőszereplős Mulan feldolgozás, de csak a Disney+-on, szóval arra is elő kell fizetni pluszban. Szeptember 4. a dátum. Közben persze moziba is küldik, ahol lehet.

Bár a CEO Bob Chapek ezzel indokolta: “We thought it was important to find alternative ways to bring [Mulan] in a timely manner”, de ide érezni a BS szagot.

Két dolog állhat mögötte ténylegesen, és ez már nem a hír rész: az egyik, hogy a tavalyi gigasikeres év után, valami Endgame-t néztünk moziban, az idei iszonyat nulla a Disneynek bevételileg. Vagyis mindenkinek, de nekik talán még extrábban is, mint ahol “csak” párszáz millió volt a bevétele akkor.

Másrészt pedig az AMC-Universal deal kinyitotta a kapukat? És inkább ezzel tesztelik, mint valami fontosabb filmmel. Mármint a kínai mozikban nyithat majd, és tippre Amerikában nem ment volna akkorát, szóval win-win is lehet a vége. Na és ha sokat hoz, akkor bizony a Black Widow-ra is ez várhat. Meg a New Mutants-ra (valószínűleg tesztre azt nem lett volna a legjobb). De erről konkrétat nyilván nem mondtak.

Nemsokára lesz valami befektetői tájékoztató, ott pedig az új, nemzetközi streamingjükről is szó lesz, a Star-ról. Itt nem lesz licenszelt, avagy bérelt/vett tartalom. A hosszabb covidra készülve lépniük kell, mivel nem érnek rá lassan terjeszteni a Disney+-t, rengeteget tárgyalva a tartalmakról?

human
írta
2020. 08. 05. 03:15
megjelenés
26
hozzászolás


26 hozzászólás a “A Mulan 30 dollár lett, maradhat? Avagy PVOD-ben érkezik” bejegyzéshez

 1. Érzésre nem sikerült annyira jól ezért ahogy írod is beáldozzák ezzel felmérve mennyit hoz a konyhára. Mindeközben a Disney a Netflixnek akarja eladni a The Woman in the Window-t. Ezt miért nem teszik Disney+-ra? Nagyon megy a tapogatózás mi éri meg jobban és ha nem javul a vírus helyzet akkor is még legalább 2-3 közepest választanak mielőtt bepróbálkoznak valami nagy durranással. Ugyanakkor én továbbra sem tudom elképzelni a Black Widow-t így.

 2. Előfizu + 30usd szerintem sok, de majd beáll az ár. Nekem is az a gyanúm, hogy a Black Widow is ugyan így fog a közönség elé kerülni. Tanúlságos lesz a filmek bevétele azt hiszem…

 3. CaptainJaffar

  Nem sok az, ne hazai tárcával számolj. Nézd meg a PPW arakat, és látod, hogy ezt simán kifizetik.

  Pláne ha úgy nézed nem kell az egész családnak jegyet venni

 4. Baromi érdekes hogy alakul át a mozi a vírus miatt, tényleg felgyorsított folyamatokat. 10 év múlva a Trolls World Tourt korszakváltó filmként fogjuk emlegetni :D kicsit komolyabban, őszintén egy Mulan vagy Black Widow valószínűleg nem ad kisebb élményt egy nagyobb TV-n mint moziban, oda tényleg már csak a valódi event filmek fognak nagyot menni (Marvelnek a csapatfilmjei ha jól építik tovább, no meg a legfontosabbak Nolan, Tarantino,Villenuve esetleg Star Wars ha végre összeszedik magukat)

 5. Ez jól fog elsülni, még így is, Kìnában beküldik, a többiek meg kikölcsönzik. És van is értelem, hogy őszinte legyek, ugyanis egy Avatar kettőt moziban kell nézni, de egy Mulan simán mehet otthon. Ez a jövő, nem is bánom hogy a pandémia felgyorsította ezt a folyamatot.
  “Only at the precipice, we evolve” – The Day the Earth stood still.

 6. Ha hozza a the great wall szintjét, akkor már jó. A maga módján az is egy szórakoztató film volt.

  Furcsállom, hogy tényleg nem a new mutant áldozták fel. A Mulán egy jó nyitó film lett volna, mikorra kinyitnak a dolgok valamikor. Ha már elkészült nem kér kenyeret a polcon. Ez a cím azért jóval ismertebb, mint a mutánsok.
  Mindenesetre várom és remélem az ünnepekre lesz belőle egy keleti art-os steelbook bluray 😀

 7. Ha, családilag számolod, nem annyira kemény ez a 30 dollár, de elő is fizetni? Oké, értem, a mögötte lévő szándékot.
  Viszont, a mozis élmény, még mindig más. Remélem, mi meg tudjuk nézni itthon, moziban.
  Régebben, sok filmet néztünk, haverokkal. Ha, nem volt jó, akkor is el lehetett poénkodni. Természetesen, csak ha sokan nem voltak a teremben.
  Nem Mutant kellett volna így tesztelni!

 8. Azért a Disney is elég jól megcsinálta magának. Eredetileg idén a Black Widow – Guardians 3 – The Eternals lett volna a három Marvel filmjük. Ha anno nem szarakodnak James Gunnal, a Black Widow már rég lement volna februárban, és most lenne legalàbb egy nagy bevételű filmjük az évben.

 9. Az lett volna az igazán kellemetlen a Disney-nek, ha a Végjátékkal várnak két évet (ahogy a folytatásoknál szokás), és idén tavaszra lövik be. Akkor aztán tényleg vakarhatnák a fejüket!

 10. Lordviktor: épp ez a baj, hogy Tarantino nem, és az új Tarantino már főleg nem megy majd moziba, a felnőtt filmeknek harangoztak moziban, talán a streaming és a pvod megmenti őket, mert ott piacot találnak.

 11. “ Ráadásul Kínában sem biztos hogy sikeres lesz a film mert nem igazán kedvelik ott a színésznőt a politikai megnyilvánulásai miatt.” Ez max Hong Kongra igaz. Épp hogy szeretik őt mainland Kínában…

 12. Villeneuve filmjei se hoztak szinte semmit se a kasszáknál egyébként, látványilag tényleg kötelezően moziban nézősek, de a neve még közel sem ér fel Nolanéhez, ha event filmek szerint próbálunk relációs jelet tenni közéjük

  Összbevételek:
  – Sicario (2015) – 85m $ (30m $ budget)
  – Arrival (2016) – 203m $ (47m $ budget)
  – BR 2049 (2017) – 259m $ (150m $ budget)

 13. gore

  Mindhárom film zseniális, az hogy nem hoztak sok pénzt, csak a közönség igénytelenségét mutatja. Amíg a fitymafejű rock meg a másik kopasz keselyű autós műmájerkodása még mindig milliárd felett hoz, az említett filmek meg alig, addig itt nincs remény.

 14. gore

  Szerintem egy rendező nagyságát nem a bevételek határozzák meg. A nézők szempontjából.

 15. nem látom, hogy a minőségükről írt volna, csak azt emelte ki, hogy Villeneuve sem lenne biztos befutó az “új világban”.

 16. Yep, nem a minőségükről beszéltem, szerintem egy zseni Villeneuve, hanem arra a kijelentésre reagáltam, hogy:

  “oda tényleg már csak a valódi event filmek fognak nagyot menni (Marvelnek a csapatfilmjei ha jól építik tovább, no meg a legfontosabbak Nolan, Tarantino,Villenuve…)”

  Szóval sajnos DV filmjei eddig se mentek nagyot a kasszáknál és abszolút nem nevezhető egyik sem evetnek, nem hogy még majd ezután ebben a változó, streaming-fókuszú berendezkedésben. (Dune nekem kettős, a stáb és a karácsonyi időszak miatt bevonzhat pár nézőt, az alapanyag viszont tuti nem.)

 17. Egy Dűne nyilván mozis, de egy Enemy szerű darab esetében már rezegne a léc szerintem is.

 18. ha engem box office rajongóként már most szanaszét frusztrál, hogy mennyire nehezen trackelhetővé teszi ez majd a piacot, akkor mit gondol, egy producer, vagy egy hivatalos elemző?

  értem én, hogy egy csapat business analyst szépen színesen szagosan ezt is összefésülgeti majd a döntéshozóknak, de azért nem örülök na. persze évek óta beszéli mindenki, hogy ez a jövő, csak éppen ahogy fentebb is írták, ez kicsit túlságosan hirtelen és hamar jött el talán. megérett erre a közönség? tudnak majd a nézettségi adatokkal megfelelően reflektálni a piacra és utat mutatni az igényeknek?

 19. Kardozós, távol-keleti látványos őrületet pedig moziban nagyon jó lett volna megnézni, de európai piacra hátha behozzák.

 20. Ó, a feleségem nagyon várja a Mulant. Angliai mozis bemutatásról van hír? Vagy csak USA? :(

 21. Most olvastam forgalmazó fb oldalán, hogy hazai premier: szeptember 10! Ebből következően szerintem Európába jó pár helyen bemutatják.

 22. Oké, értem, 30 dollár, olcsóbb, vagy kb annyi, mintha a család elmenne moziba. De két dolgot ne felejtsünk el:

  -az otthon filmezés soha nem lesz mozis élmény ( néhány ritka kivételtől eltekintve, de szerintem viszonylag kevés embernek van otthon külön moziterme ), akkor miért fizessek ugyanannyit, mint a moziban?
  -mi van, ha valaki egyedül akarja megnézni? Miért fizessen horror árat érte?

  Remélem, hogy ez a próba csúfosan megbukik, most kell megállítani ezt az újabb pénzszerzési trendet, mert ha nem tesszük, hamarosan az előfizetés arra lesz jó, hogy a menüt nézegessük csak.

 23. A mozikat eddig is melloztem, mert a minoseguk messze alatta marad egy kozepes otthoni rendszernek. Csak a Star Wars ot neztuk meg azt is csak a nosztalgia factor miatt. Szerintem 30 dodo buktas lesz, warezban fognak fulladni igy a filmjeik. Bar egyaltalan nem sajnalom a penzehes Deznit. Ez az ar fedezi egy 3 tagu csalad mozijegy arat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.