Ez volt a 80-as évek

Csak egy montázs az évtized filmjeiből, legalábbis a populárisabbakból, a nagyon oda illőekből.

human
írta
2020. 08. 05. 12:24
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Ez volt a 80-as évek” bejegyzéshez

 1. Ez valami qrva jó volt! Ennyi pozitivizmus, újítás, kreativitás és eredetiség, hol van ez már. Ma is ebből élnek… a csatornán találtam a 90-es évekről is egyet.

 2. Koszi human, egy ideje mar ez volt a legjobb youtube video amit lattam! Ami meg lehetett volna benne: Rambo, Terminator (nyilvan ez a ketto nem volt tul pozitiv h belerakjak, bar a RoboCop belefert), BMX Banditak (ezt meg nyilvan senki sem ismeri USA-ban).

 3. boom: es tenyleg, 3:00-nal ott van. Koszi. Rambo nincs, de igy is van annyi Stallone hogy ihaj: Rocky 3, Cobra, Tul a csucson.

 4. Én végigéltem, de nem volt se jobb se rosszabb az a kor. Az viszont egyértelmű, hogy jóval több kreatív energiát engedélyeztek megnyilvánulni akkoriban.

 5. Ezek többségét (Blade Runnerr, meg 1-2 címet kivéve) már a 90-es években láttam tékás változatban. Nekem az igazi mozibamenős időszak kb ’96-ban jött el. A 2000-es évtől kb 2013-ig(?) szinte hetente mentem moziba, mivel voltak érdemes filmek, azóta úgy érzem, hogy lejtmenet van, egyre kevesebb a szórakoztató és jó film, fokozatosan át kellett nyergelnem a sorozatokra, mert kb most már csak azok viselik a minőséget, az utóbbi évben már látványban is felveszik a kesztyűt a blokbászterekkel.

  Ez a montázs nagyon jó, rengeteg – még ma is bármikor újranézhető darab villan fel másodpercekre. Picit meg is könnyeztem, mert jó pár szerethető színész már nincs köztünk, akik akkoriban a csúcson voltak (Pl John Candy).

 6. @Wittgen
  A “filmes aranykor” szerintem is nagyjából ez az időszak volt. A 90-es évek elejétől kb. a 2000-es évek közepéig. Utána már nagyságrendekkel kevesebb igazán jó film jött ki évente, mint ebben az időszakban. :)

 7. Köszi human, ez jó volt! :)
  Az X-generációsok (köztük én is) biztosan elmorzsoltak egy könny cseppet! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.