Ben Affleck írja és rendezi a The Big Goodbye-t

A Deadline forrásai szerint Affleck készíti el a The Big Goodbye regény feldolgozását a Paramountnak. Hogy mi a történet? A Chinatown film-noir klasszikus elkészülését mutatja be, nem kerülgetve Nicholson és Polanski akkori életstílusát, miközben a zseniális forgatókönyv elkészültét is láthatjuk majd. Na meg a filmkészítőket akkoriban még támogató stúdiók leáldozását.

Tippre az egészet, mármint nem a regényt, hanem az adaptálását, a Once Upon a Time In Hollywood sikere hozhatta előtérbe.

14 hozzászólás a “Ben Affleck írja és rendezi a The Big Goodbye-t” bejegyzéshez

 1. A Chinatownt se szerettem, persze tudom muszáj lenne szeretni mert régi film és ha nem kedvelem akkor egy Transformers kedvelő suttyó vagyok aki nem ért a filmekhez. :(( A volt egyszer egy Hollywoodról meg inkább nem alkotok véleményt. . .

 2. feleslegesen ostorozod magad. szerintem sokan keverik ezt a dolgot: ha elismered, hogy x és y miatt jó a film, érthető a helye a művészetben, de te személyesen nem szereted, akkor senki nem fogja azt mondani, hogy Transformers imádó suttyó vagy. Azt többnyire azok kapják, akik benyögik, hogy “szar film”, pedig sokkal kevesebb ellenállásba ütköznének, ha csak annyit mondanának, hogy “nem szeretem, nekem unalmas volt”, mivel ez ízlés kérdése. Én pl simán látom, hogy sokaknak unalmas, nincs is ezzel baj, nem minden film fog és akar lefedni mindenkit.

 3. Jó volt, csak teljesen értelmetlen és anti-klimaktikus a befejezés. Spoiler: a saját lányát megerőszakoló főgonosz megmenekül és még a vérfertőzésből született lányát is magával viszi. Nálam a vége nyírja ki az egészet, mert így semmi kedvem újranézni. Pedig amúgy egy élvezetes film és Nicholson marha jó a szerepben. Tahi-Tóth László szinkronja is kiváló.

 4. jaja, klasszikus lenne egy fekete-fehér befejezéssel, hiszen az a lényege, az egyszerű morál. /s

 5. Látod ez a baj veled, fent azt mondod nem baj, ha valakinek nem tetszik egy klasszikus, ha normális indokokra hivatkozik és nem csak szimplán leszarozza, tehát a saját ízlésének nem felel meg. A következő kommenteddel meg leoltasz, hogy nem tetszik nekem a film befejezése (amúgy a film maga meg 99%-ban tetszik), ami szintén egy nornális indok és nem az, hogy “szar a film vége”.

 6. de hát nem azt írtad, hogy nem tetszik? “teljesen értelmetlen és anti-klimaktikus a befejezés”. lehet félreértettelek, de az antiklimatikus az direkt van (ha már így fogalmazunk), és nem értelmetlen. avagy nem azt írtad, hogy “nekem nem tetszik az antiklimatikus vége” “nem szeretem a film üzenetét”. De lehet ez csak sematikus vita, mert ezekre gondoltál valójában, csak épp zajlik ez a polygonos faszság https://www.polygon.com/2020/8/3/21352437/games-morality-last-of-of-us-bioshock-good-bad és a kommented is mintha oda akrt volna besorolni, hogy legyenek fekete fehérebbek a filmek, nehogy merjen a rossz győzni egy szürke antihős ellen, ami szerintem borzasztó hozzáállás a művészethez.

 7. De hát azzal kezdtem, hogy jó volt, csak a vége nem tetszik :D

  Igazából faszság ezen vitázni, az én szóhasználatom is mellé ment beismerem. A lényeg, hogy szerintem ez egy jó film, ami bőven megérdemli, hogy klasszikus legyen, viszont az utolsó pár perce nem tetszik. És ez egyénj ízlés dolga. Nem az lett volna a megfelelő lezárás, ha mindenki elhajt a naplementébe, szerintem a csajnak (Faye Dunaway) meg kellett halnia, ez így volt jó, viszont undorodom az olyan emberektől, mint a filmben játsszó főgonosz (sajnos nem jut eszembe melyik színész) és rossz érzés fog el attól, hogy győzni látom. Ez ilyen saját hülyeség/nem hülyeség, szerintem mindenki el tudja dönteni magának.

  Pl egy ellenpélda a Se7en, ahol szintén a gonosz győz, vagy a No Country és zseniális filmek zseniális végkifejlettel. Sok mindentől függ ez.

 8. Kakarotto: pedig a No Country-val is az sokak baja, hogy a főszereplőnek tűnő figura történetének vége antiklimatikus, nem is igazán mutatják :)

 9. És ez így is van, valóban az :) De ott inkább az a lényeg, hogy Bardem maga a megtestesült gonoszság, ami sosem fog eltűnni örökre, éppen ezért nem is lényeges mi történik vele utána.

  Talán ha Bardem karakteréről tudnám, hogy gyereket csinált a saját lányának, azt a filmet sem szeretném ugyanígy, ezzel szemben az egy 10/10-es film nálam.

 10. De most esik le te Josh Brolinra gondoltál, látszik hogy nekem inkább Bardem volt a főszereplő :D

 11. Ez az alapanyag számomra ismeretlen és a legérdektelenebbnek tűnik a belengetett rendezései közül de lassan ott tartok mindegy mit, csak rendezzen már és nézzük.

 12. Én itt a háttérben örvendezek, hogy Affleck kapott egy újabb filmet és nem felejtődik el a Live by Night buktája miatt

 13. kár a Vád tanújáért, de mindegy is (talán 1x az is kész lesz..), kedvelem Affleck munkáit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.