Podcast 2×04: Értékelések és brandek

Egy viszonylag rövid adással jöttünk, amiben elmondjuk mi volt eddig a legjobb film a látottakból idén, aztán rátérünk az értékelésekre, elvárásokra, és hasonló témákra.

LetöltésRSSSpotify.

human
írta
2020. 08. 15. 13:01
megjelenés
4
hozzászolás


4 hozzászólás a “Podcast 2×04: Értékelések és brandek” bejegyzéshez

 1. Kifejezetten érdekes adás volt!

  Idei film:
  Knives Out-ot én becsaltam tavalyi listára, ha tudom hogy ez lesz a helyzet akkor inkább hagyom 2020-ra.
  Örültem volna ha nem csak egy-egy idei filmet emeltek ki hanem többet is hiszen nem mindenről van írás. Mondjuk elég gyér a felhozatal, az említetteken kívül csak az 1917 és a Gentlemen ugrik be.
  A Palm Springs-et tegnap pótoltuk is. Sok vígjátékkal ellentétben ezen végre tudtam is jókat röhögni, kár hogy a második felére nekem elfogyott a történet.

  Pontozás:
  Többször említettem már, hogy párommal mi a masszív fogyasztók táborát erősítjük, évente 120-150 aktuálisat gyűrünk le. Mivel statisztikát is vezetünk róla elmondhatom, hogy átlagban 25-30 film megy 6 fölé. És igen, a nagy része az általatok “veszélyesnek” nevezett voltak benne jó ötletek de mégsem volt annyira jó hatpertízben vagy a gyengébb újra biztos nem nézős ötpertízben kötnek ki.

  Éppen ezért idén már amúgy is behúztuk volna kicsit a kéziféket, de a járványhelyzet rásegített. Így most sorozat pótlás van. Hiába nevettek hogy egy sorozat 5. évadnál nehéz rávenni az embert hogy kezdje el nézni az elejéről, nálunk simán lement a Money Heist négy évada egyben és piszkál is hogy nem nézhetem a folytatást még egy évig. Már jobb szeretem ha egy sori lement és nem kell heteket várnom vagy a nem túlhúzott minisorikat, mint a Devs.

  A filmekre visszatérve nálam még nincs meg az a bizonyos 10/10. 9-ben az abszolút kedvencek. 8-ba is a bármikor leültetsz elé megnézem. A 7 is már elég jó, többször nézős. Szóval én is osztom a véleményeteket a 6 pont fölött már jónak számít. Azt azért hozzátenném – hogy a másik oldalról is szót ejtsek – 1/10 sincs a listámon.

  Igen, sajnos én is évről évre kevesebb jót találok. Na nem azért mert túl szigorú lennék vagy már túl sok filmet láttam volna vagy nagyok az elvárásaim. Egyszerűen nagyon hígult a felhozatal. Hiába a Netflix vagy Hulu vagy HBO stb. ha az esetek döntő többségében egy közepes filmet kapok tőlük. A mozis felhozatal sem jobb, évente 10-15-re megválogatva ülünk be, így nagyon rosszal sem szoktunk találkozni. Utoljára Aaron Sorkin Molly’s Game-re adtam meg a nyolcast és az nem most volt. A legnagyobb esélyes aki most talán végre orvosolhatja hiányérzetem az Nolan lesz jövőhéten. Minimális elvárással ülök be rá, aztán meglátjuk mit sikerül elérnie.

  Életkor:
  Ahogy beszéltetek róla nagyon sokat számít. Régebben teljesen más filmeket kajáltam mint most. Többet érettebb fejjel újranézve felpontoztam. Kell a film a fiatalságnak, ugyanakkor ha a streaming szolgáltatók kezében a lehetőség hogy az R-es kategóriát kihasználják vagy a moziba kevesebbet járó idősebb korosztályt megfogják akkor azon bőven van még mit dolgozniuk, mert elég rosszul állnak.

  Előszűrés:
  A nagy kínálatban érdemes, ezt nem vitatom. Ugyanakkor az átlag közönség nagyja nem foglalkozik ezzel. Ha kijön egy Netflix film péntek este, akkor szombat délelőtt nem fognak kritikákat bújni hanem benyomják szombat este és megnézik. A hazai mozizók nagy része nem foglalkozik azzal hány ponton áll IMDB-n vagy hogy VOD-ban már egy-két hónapja elérhető, beül rá a moziba. Amikor ilyen témákról beszélgetek az emberekkel (kb. 25-45 éves korosztály) azt tapasztalom, hogy a moziba járók általában még jobban is élvezik ezeket a rutinosabb filmrajongóknál miközben pl. a Netflix-esek többségét lehúzzák. Kíváncsi lennék a véleményetek mellett Ti milyen visszajelzéseket tapasztaltok a baráti köreitekben.
  Én előszűrésre az IMDB és Rotten számokat csak azért nézem hogy ha túl alacsony akkor elengedjük a mozit, de nagy átlagban amit kinézünk azt meg is nézzük. És ugye azt még be se tettük a képletbe ha kedvenc rendező vagy szereplő miatt érdekel minket jobban.

 2. Amikor már csak elkezdted felvezetni, hogy egy szakítás után… és igen, én pont így láttam a 500 Days-t, nekem ott és akkor eszméletlen sokat segített. Újranézni nem fogom soha, pont emiatt a helyzet miatt, és pontozni sem tudnám ilyen teljesen megszokott, hétköznapi szinten, de mindig emlékezni fogok rá, hogy számomra miért jelentős film.

  Jó adás volt, talán kicsit rövid is, még hallgattam volna :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.