A Mulanra 3 hónapot kell várni a Disney+ előfizetőknek

A film ugye holnap érkezik meg Prémium VOD-ként, avagy 30 dollár lesz a kölcsönzési díja a Disney+ előfizetés fölött. Viszont már most bejelentette a Disney, hogy December 4-én minden előfizetőnek ingyenes lesz. Nincs zsákbamacska, mindenki tisztán eldöntheti, hogy megéri-e neki a dolog, nem akarnak dühös felhasználókat látni.

human
írta
2020. 09. 03. 04:04
megjelenés
24
hozzászolás


24 hozzászólás a “A Mulanra 3 hónapot kell várni a Disney+ előfizetőknek” bejegyzéshez

 1. Amcsiban nem tom hogy mennek a mozijegy árak, de ez nálunk egy normál 2D-s mozijegy árának több, mint négyszerese és ezt ráadásul saját eszközön nézed/hallgatod. Ez biztos jó biznisz?

 2. Már nem tudom, hogy hol olvastam, de pont úgy kalkulálták ki az árát, hogy egy négy tagú család jegyára, plusz, popcorn, nachos, üdítő.

 3. @Hádész

  Pedig SuhiZ szerintem rátapintott a lényegre, a mozis bevétel javarészét is tipikusan ők, vagyis a “2 gyerekes család” demográfia generálja. Ez a 30 dodó leosztva 7.5$/főre jön ki, az átlagos mozijegy ára pedig már a 10 dollárt is veri (gyors Google alapján legalábbis). Szóval a matek szerintem bőven kijön, főleg, hogy otthon a kanapén nem kell az utazással se számolni.

  Nyilván az élmény az egészen más az otthoni TV-d vagy egy IMAX mozivászon között, de moziban is előjön ennek az árnyoldala az csámcsogó/telefonozó/ordibáló hülyékkel. Utóbbi ráadásul az USA-ban egy elég elrettentő faktor lehet jó pár ember számára néhány “Audience Reacts to…” videó alapján, szóval szerintem ez simán megéri az átlag amerikai családnak.

 4. “A hülyének is megéri. De azoknak biztosan.”

  Családokat akartál írni. Egy embernek NYILVÁN nem éri meg (bár ki mennyi prémiumot fizetne azért, hogy valamit 3 hónappal korábban lásson). Kettőnek már majdnem. 3-4-5-6-nak simán.

  (Rém vicces valahol, hogy még mindig van, aki rácsodálkozik ilyesmire. Mintha korábban a VOD és a prémium VOD-árakat egy emberre szabták volna. PERSZE, hogy nem egy emberre fogják.)

 5. “Kettőnek már majdnem. 3-4-5-6-nak simán.”

  Röhögnék ha visszatérne az a 60-as évek érzés amikor 1 tv elé 8-10 ember ült le, mert máshol nem volt. Csak most Prémium VOD + Disney előfizetés köré gyűlnének majd a népek egy lakásba. :)

 6. én teljes mértékben megértem Disney-t (nem mintha nem tartanám kizsákmányolónak, de melyik multi nem az ugye?. és valljuk be ha csak “ingyen” dobnák be többi közé akkor ugye megnézed te mint előfizető, megnézi veled párod és a gyerekek, aztán a te reg-eddel megnézik szüleid, testvéred, barátod és azok családja, kutyája, macskája stb. Szal havi egy mozijegy aráért megnézte alsó-hangon 10 ember. A moziba sem úgy mész be, hogy hohó de nekem van jegyem, akkor asszony miért nem jöhet a gyerekkel. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a streaming tartalmak milyen gyorsan felkerülnek kiváló minőségben a kalóz oldalakra (amire ugye régen 3-6 hónapot várni kellet egy-egy bemutató után).

 7. Megveszi 1 ember, pénzért továbbstreameli 20 másiknak. Akiknek így már megéri, mert nem 30 dollárnyi magyar forintot kell fizetni, hanem töredékét csak.

 8. Tavaly USA-ban 9+ dollár volt az átlag jegyár. 3 ember jegye meg talán egy üdítő ára. Bármilyen családnak megéri most ott mozi helyett. Nem kell a gyereke(ke)t végig felügyelni, nem zavarnak senkit, nem kell maszkot húzni, stb.

 9. itt Londonban néztem én már moziban filmet 20+ fontért, ami már majdnem 30 dollár. Persze külvárosban olcsóbban nézed, ezért az átlagár kicsit becsapó lehet.

 10. Itthon is már 2.000 (neten fizetve, “kényelmi” díjjal) forint egy mozijegy a Cinema City több mozijában.

 11. Winnie
  …OK, csak azt se felejtük el, hogy:

  – ott van pluszban az előfizetés ára
  – a mozinak nem kell jattolniuk
  – a film biztosításán kívül semmilyen szolgáltalást nem nyújtanak, amit egy moziban megkapsz, Te szállsz be a saját eszközöddel.

  Szerintem borzalmas az egész koncepció, és semmi nem indokolja, hogy ne lehetne a moziforgalmazást megvárni. Pl. ha már ragaszkodnak ehhez a túlárazott VOD-os megoldáshoz, akkor várhatnának vele, amíg ahol mehet mozikba, ott fut pár hetet. Nem spoilereznek el semmit. Ja, hogy akkor kiderülne, hogy szarul sikerült és híre megy? Ciki.

 12. Madhew,

  Disney nem azért csinálja ezt, mert már annyira izgatott, hogy képtelen várni, hogy mit osztanak meg a világgal.

  Mint minden biznisz, ők is folyamatosan visszaforgatják a bevételt. A készülő filmeket, a bemutatott filmekből finanszírozzák stb. Tehát kell nekik valami bevétel is, különben nagyon rosszul jönnek ki a a negyedéves elszámolásokkor. Mint részvénytársaság ez különösen fontos.

  Egyébként az, hogy nem kell moziba elmenni, az sok plusz költség meg idő megtakarítással jár.

 13. Többeknek is válasz: ha egyedül nézem, ha öten nézzük, nekem kell ezt a díjat kifizetni. K-ra nem éri meg ennyiért, és bőven nem gondolom, hogy többségében családok akarják ezt egyszerre nézni, a streamingre sem az a jellemző, amennyire a környezetemben már körbekérdeztem (ha van is streaming, bőven nem egyszerre nézik), így a költség legfeljebb elméletben oszlik meg. Nem jó ez így.

 14. ibenny,

  biztos hallottad már a kifejezést, hogy “családi film”. Többnyire apuka fizet az egész család nevében. Nagyon ritka, hogy előtte elkéri a pénzt a gyerekektől.

 15. Walker: pont ezt mondom én is, hibásnak látom a nézők szerinti felosztást, mindegy hányan nézik, ha egyszer egy embert terhel a teljes plusz költség.

 16. jókat írtatok, hogy ha több ember megnézi akkor simán megéri

  a másik, hogy vajon a sok 30 dollár drága nyavalygók közül mennyi költ havi szinten egyéb szarra

  mennyit költ dohányra
  a sok kaja közül mennyi kerül a kukába, 5 paradicsom, 2 kilo krumpli közül mennyit használnak fel ténylegesen, vagy a “lejárt” joghurt konzerv 2-3 nappal előtte kukában landol
  vesz ruhákat cipőket egyéb kacatot amiből csak párat használ rendszeresen

 17. ibenny,

  Tényleg kiváncsi lennék, Te hogyan áraznád be.

  Kiindulási alapnak vegyük, hogy tegyük fel pontosan ugyanannyi ember nézi meg moziban, mint amennyi otthon a TV előtt, az eladott jegy/online vásárlás nagyon nem lenne arányban.

  Szerintem korrekt, hogy mindenki tudtára van adva, hogy ha vársz 3 hónapot, akkor “ingyen” nézheted. Gyakorlatilag azért fizess, ha előbb szeretnéd látni.

 18. Walker:

  Ez nagyon egyszerű, alapvető, hogy nem lenne feláras. A szolgáltatás árában benne kell lennie, félő, hogy a Disney ezzel egy borzasztóan rossz trendet indít el.

 19. ibenny

  Szerintem ordas nagy bukó lesz, és nem indít el semmilyen trendet. Max a Netflixnél röhögnek egyet rajtuk, hogy ezek de balf*szok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.