A Tenet 20,2 millióval nyitott Amerikában

A nemzetközi kezdést bevételeit már láttuk a múltkor, viszont most a világjárványt rosszul kezelő Amerika már nyitva levő termeiben is bemutatták, és a kinti hosszú hétvégén 20,2 milliót hozott.

Továbbra is hasonlíthatatlan a helyzet, felesleges lenne elővenni, hogy tavaly mi mennyit hozott ekkor, hiszen kevesebb mozi van nyitva, és hiába 200 milliós a film, nem fog semmi rekordot megdönteni. Ami biztos, hogy a nemzetközi 126 millióval együtt már 146,2 összbevételnél jár a film, ami egyelőre elég messze van a nullszaldótól is.

A stúdiókkal együtt figyeljük ezt a kísérletet, azt, hogy a jelenlegi helyzetben mit lehet összehozni a mozikban. Az eddigi számok alapján nem úgy tűnik, hogy érdemes a 200 milliós, már kész, de fiókban levő filmeket ellőni. Bár a Bond reklámkampánya arra utal, hogy rosszul következtetek.

A végére csak azt tudom megjegyezni, hogy igen, a Mulan is nyitott, valami 9 milliót hozott ahol bemutatták moziban, de a főbevétel a Disney+-on van, amiről semmit nem fogunk megtudni egyelőre. Talán majd ha a részvényesekhez beszélnek.

20 hozzászólás a “A Tenet 20,2 millióval nyitott Amerikában” bejegyzéshez

  1. Sajnálom. Szerintem a Tenet a járvány előtti időkben sem hozott volna egymilliárdot, ahhoz túl sok a negatív kritika, de egy jó 600 millió csak összejött volna. Most meg… :(

  2. Titanic 28 millióval nyitott. Aztán vagy egy évet eltöltött a mozikba és 1700000000 millióval távozott. Gondolom a stúdió abban reménykedik, hogy kb Tenet jelenti majd a mozizást egy jó darabig, így majd csorog a lé.

  3. Madhew: abelh már 1 éve szólt h most nincs ideje boxofficeozni, szal bármikor szívesen visszaengedem neki.

    Puffin: sok indoka lehet, leginkább azt tippelném, hogy egyszerűen a cégnek kell bevétele legyen, hogy ne essen akkorát a részvény.

  4. Puffin

    Szerintem meg pont az amit human is írt. Kell a stúdiónak bevétel és itt lehet Nolanezni, hogy valaki szereti valaki nem akkor is baromi nagy név és egy réteg fixen megy rá. Plusz a brutál marketing költségek. Tudták, hogy ez a film fixen hozni fog nekik egy viszonylag stabil, nagy számot, még a jelen körülmények közepette is. Különben nem költöttek volna még rá ennyit a ~225 millión túl.

  5. USA-n kívül a helyzethez képest szerintem jól hoz. USA-ban kár volt bemutatni, ők még nagyon le vannak állva. De normál körülmények között szerintem is elment volna 6-700-ig.

  6. Az Uratok.: miért lenne? legalábbis a régi hír nem rendes forrásból jött és semmi újdonságot nem látok pont ma. felkapta valami oldal itthon?

  7. Több oldal is írta tegnap, hogy Scott egy új Alien filmen dolgozik, ami nem a Covenant folytatása. De csak ő mondta, nem hivatalos, nem kell tényként kezelni. Szerintem meg amúgy kamu.

  8. Human

    Ja értem, kár, hiányoznak az elemző cikkei. Na persze a Tieiddel sincs gond, csak hát na! :D

    Most akkor ez bukó vagy nem bukó? Nyilván oka van, hogy bemerték így is mutatni, és nyilván teljesen nonszensz lett volna akkora számokat várni, mint tavaly mondjuk ugyanilyenkor.

    A kérdés az, hogy öszességében még így is jók ezek a számok? Mert a külföldi értékek eléggé, otthon meg lényegében még nem is ment. Kb. egy hónapon át is mehet heti 20 millával, sőt, ha javulna a Covid helyzet, lehet egy hónap múlva hoz még 30-at erre rá.

  9. 1. engem ebben a szituációban az zavar, hogy nem tudsz még csak megközelítőleg sem tippelni. nem tudod hány százalék marad távol, kik azok, akik annak ellenére megnézték, hogy nem igazán járnak moziba, mert hiányzott nekik az élmény stb. nem tudod, hogy mi lett volna HA.

    2. Humannek igaza van, ezt már beszéltük a múltheti post alatt is, hogy valószínűleg a Warnernek kellett a bevétel korrekciózni az idei számokat. hogy mi lehet a háttérben, hogy megérte potenciálisan 100-200-300, vagy akár 400 millió dollárról lemondani, az talán soha nem derül ki.

    3. kicsit megkövetem magam abban, hogy ez a bemutató ráért volna, mert a rejtély rejtély marad és akit érdekel, úgyis bemegy a moziba. azért nagyon erős gerilla marketing kell ahhoz, hogy fenntartsák az érdeklődést egy olyan mozi körül, aminek az egyik fő vonzereje a rejtély maga. tökéletesen időzítve kell pörgetni a reklámkampányt, hogy még ne legyen túl sok spoiler pont a bemutató előtt, de az is el tudja dönteni, hogy látni akarja, akinek azért kell a kapaszkodó. ebből kifutottak és valamit kezdeni kellett a filmmel (habár azt kétlem, hogy ne hozott volna jövőbe BÁRMIKOR 20 millió körül járvány nélkül).

    4. ha kicsit lehet játszani a számokkal, én a New Mutantst 20 millió környékére tettem volna Covid nélkül, azaz ha nagyon leegyszerűsítem a dolgokat, akkor Észak-Amerikában 3x szorzó kell a mostani bevétel mellé – a Mutants 7 millióval kezdett és a Tenetet is tavaly még minden előzetes tudás nélkül 60 környékére lőtték be, szóval ezen a vonalon kicsit érdemes elindulni, de felesleges messzire menni.

    5. és akkor sok, vagy kevés lenne a 60 milliós nyitás Amerikában? Szerintem pont elég, pont annyi, amit Nolantől várnak. A Nolan jelenség a box office dimenzióban nem azért izgalmas, mert az amcsik bármit bekajálnak tőle, hanem hogy globálisan is vonzó név tud lenni, viszik mint a cukrot a világon bárhol. Ezért lett végül siker az Interstellar (hiába a ténylegesen “okos” sci-finek nincsen komoly piaca és mindenki húzta a száját, hogy otthon ez szinte bukás, mert még 200 milliót sem tudott), vagy a Dunkirk sztárok nélkül formabontó cselekménnyel. A Tenettől is azt várták valószínűleg, hogy otthon kb 200 millió, ami a nyári bemutató miatt 99%, hogy meglett volna, globálisan meg mellécsap minimum 500 milliót és annak függvényében, hogy mennyire sikerült jól és kajálja a nép, határ a csillagos ég.

    all in all, fogalmam sincs, hogy megérte-e beáldozni (mert nem tudjuk mi volt a háttérben), de még ezeknek a számoknak a tükrében is azt saccolom, hogy lett volna benne 7-800 millió legalább, így meg meg kell állnia 400 körül. aztán hogy egy világjárvány közepette össze tudsz hozni ennyi pénzt, az valahol hatalmas siker – csak nem anyagilag, mert ahhoz normál piac kellett volna.

  10. Szerintem meg jelenség szempontjából azért érdekes a Tenet, mert mint minden Nolan-film, a “billegő” kategóriában van. Értsd a mozibajárást nem mint filmfogyasztást, hanem a barátokkal együtt történő időtöltést tekintve (és ez a közönség legjava általában). Vagyis ha elmegy egy csapat fiatal, hogy nézzenek valamit a moziban és a plakátok meg az egy-egy becsúszott előzetes alapján választanak, akkor egy Nolan-film lehet nagyobb valószínűséggel esik a “nézzük ezt” kategóriába mint a “nem”-be, de pl. a hossza már elriasztó lehet sokaknak. A Covid esetén viszont viszont a mérleg nyelve inkább a nem fele billent, mert ki nézne 2,5 órás filmet pár székre a haverjaitól maszkban, amikor aztán végül sem fogják, hogy mi történik a képen? Meg egyébként nézhetnek szinte bármit valamelyikük kanapéjáról, sörözve, maszk nélkül, bármikor.

  11. oké, a szarkazmus miatt elolvastam, ezt fújták fel, amikor egy Raised By Wolves interjú közben rákérdeztek, és terelt

    ” Scott’s confirmed another film is still in the works.

    “That’s in process. We went down a route to try and reinvent the wheel with Prometheus and Covenant,” he enthused. “Whether or not we go directly back to that is doubtful because Prometheus woke it up very well. But you know, you’re asking fundamental questions like, ‘Has the Alien himself, the facehugger, the chestburster, have they all run out of steam? Do you have to rethink the whole bloody thing and simply use the word to franchise?’ That’s always the fundamental question.””

    In the works :D STILL, ahogy már évek óta? és most a Disneynél? Tudom néha én is lehozok pletykákat, de ez még annak sem tűnik, hanem a szokásos interjús terelő válasznak.

  12. Lemmy89:

    “Nagyon sokáig a moziban tartják vagy újra bemutatják.
    Az nem megoldás?”

    1. újra bemutatás nem hiszem, ha eljutunk arra a pontra, hogy ezzel akarnának plusz bevételt csiholni, akkor azt jelenteni, hogy sok minden más kipörgött, vannak új filmet, nem egy már elérhető tartalom fog tarolni újra.

    2. sokáig moziban tartás – eleve kevesebb helyet értékesítenek, de az üzemeltetés feltehetőleg nem lett olcsóbb, sőt. egyrészt nem érné meg, másrészt semmi nem mutat arra, hogy hosszabb távon komolyan jövedelmező lehetne.

    valaki fentebb írta a Titanicot – amit soha nem értek, mert box office történeti jelenség, feltehetőleg nem megismételhető.

  13. Az Uratok: Én olvastam, hogy a Disney féle Alien reebotban Hófehérke gyomrából fog kifejlödni a baby alien. Méghozzá fehér kesztyűben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.