A Mulan és a Tenet bevétele

A Mulan még a kínai piacon sem tarol, pedig ott aztán nyitva vannak a mozik, hiszen a The Eight Hundred című hős kínaiakkal teli film simán 84 milliót hozott elvileg. Erre a Mulan csak 23,2-re volt képes. Nem találtak el vele senkit, hiába mondják, hogy ez hasonló nyitás ott, mint a Maleficent és a Cinderella volt, hiszen azok elvileg nem ezt a piacot akarták kiszolgálni, szemben a Mulannal, aminél azért valószínűleg más volt a cél. Amerikai adat ugye nincs, hiszen a Disney+-ra került fel 30 dollárért, és ennek a “fogyásáról” maximum a részvényes tájékoztatónál derülhet ki pár dolog, de akkor sem konkrétum. Itthon elvileg nyerte a mozis hétvégét, de ez nyilván csak egy kis csepp.

A Tenet? Hát nem véletlen az adatok akadozása, szemben a nyitóhétvégéjével most csak 6,7 milliót hozott Amerikában. Ez elvileg csak 29%-os esés, mert a nyitóhétvégébe mindent betette a Warner amit nem szégyellt, és valójában a 3 napos labor day hétvégén, avagy a múlt héten csak 9,4 milliót hozott valójában. Mindent összeadva a Tenet a teljes világpiacon már 207 milliónál jár.

Máris látszik, hogy szar korszak jön a boxoffice iránt érdeklődőknek, ha nem nyíltak a számok.

human
írta
2020. 09. 14. 03:16
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “A Mulan és a Tenet bevétele” bejegyzéshez

 1. Puffin egyszerün megdöbbentett, hogy 2020-ban a disneytöl egy ilyen hulladék kikerülhet. Egyszerüen hihetetlen, hogy egy olyan tapasztalattal rendelkezö stúdió mint a Disney egy ilyen szart tudott letenni az asztalra és a covid sem lehet mentség,mert már a dobozban volt tavasszal.

 2. Nem tudom, hogyan váltott ki ilyen ellenszenvet a Mulan filmes adaptációja belőletek, de azzal a filmmel semmi probléma nincs. Egy tök átlagos, egyszerű történettel bíró feldolgozás. Nem bántó, harsány stb. Nyilván a Jungle Book minőségét nem éri el, de például sokkal, de sokkal jobban sikerült, mint a Beauty and the Beast.

 3. Nem lepődtem meg ezen. A Mulan annyira egyszerű film lett, hogy a totális érdektelenségbe torkollott a családom körében. Borzasztóan semmitmondóan “díznis” lett. Szóval inkább megnéztük az animációst még egyszer.

 4. Mulan

  Nem volt into the badlands-es hamár wuxia akkor minimum tigris és sárkányos legyen ne ez a
  kameratrükkös csalás.

  Kornyikálás nem hiányzott az beszélo sárkány sem.

 5. Watchman: Tényleg nem akarom 5000 karakterben ekézni a filmet ezért csak pár gondolatot osztok meg.
  Spoiler spoiler spoiler
  -forgatókönyv szar amit 4-n írtak (Disney Princess szemüveggel nézve is kevés)
  -karakterek kidolgozása szinte zéró még a föszereplöt sem sikerült mélyíteni
  -A musicales betétek száma nulla ami oké ha azt mondjuk, hogy máshogy akarjuk elmesélni a storyt de amit kapunk helyette az kb semmi. Nagyszabású drága és meglepöen buta harcjelenetek, gagyi cgi fönix Eddie Murphy sárkánya helyett, szinte zéró humor az egész filmben.
  -De és itt volt a legnagyobb bajom a filmmel…mondanivaló.Mert ez a film gyerekeknek készült kislányoknak nagyobb részben(nem pedig 34 éves 2gyerkes rendöröknek) és itt kiemelnék pár gondolatot ami miatt felcsesztem magamat.
  -Mulan egy érdekházasság elöl az apja életének megmentése érdekében bevonul a hadsergbe ahova nök nem mehetnek,mert a katonaság férfi munka és a nöknek a konyhában a helye. De Mulan bebizonyítja,hogy képes kemény munkával és kitartással jobban teljesíteni mint férfi társai annak elenére, hogy iszonyatos streszben van a lebukás veszélyétöl. Hõsünk dacolva minden nehézséggel a film végén megmenti még Jet Li-t is és eléri azt amit senki sem elötte,hogy bekerülhet a császár személyes körébe nöként,hogy példát mutatva ezzel mindenkinek. Ja, hogy igazából az egyik poén forrás az volt,hogy büdös és fürdjön le de mivel menstruált ezért újra elkelett löni a poént csak, hogy a nézö megértse Mulan menstruál és az büdös…hahahaha. Ja, hogy Mulan az álmai helyett inkább azt választja,hogy vissza megy a családjához tenyészkancának ezzel is hangsúlyozva, hogy a családod fontosabb mint az álmaid,kariered, de milyen szerencse, hogy egy igazi férfi mint Jet Li feloldozást ad neki ami persze tök jó csak az jön le, hogy férfiak engedélye kell ahhoz, hogy önmagad lehess.
  És tudom, hogy túltoltam pár dolgot és ez a film nem nekem szól és még az eredeti Mulan se volt a kedvenc Disney mesém, de 2020-ban ilyen mondanivalóval 200millás költségvetésböl nöi rendezövel ez szerintem über gáz.

 6. ha jól vettem ki az a fő gond, hogy míg a mesében és az eredeti kínai történetben Mulan az eszével és kitartásával old meg dolgokat, itt már a bevonulás előtt tökéletes harcos meg hasonlók. Elvesztette a lényegét, olyan feldolgozás, mintha Lúdas Matyi odamenne, legyakná Döbrögi testőreit aztán elfenekelné őt. Másnap újra megcsinálná ezt.

 7. Azt hittem a Star Warsból tanulva nem csinálnak ilyen rövid időn belül mary sue filmet. Még hapsija se lehet Mulannak mert annyira strong és independent.

 8. Az sem segített, hogy a főszereplő hölgy nem bírt lakatot tenni a szájara Hongkong kapcsán, így bojkottra hívták fel a Mulan nézőit.

 9. Platschu: nem hiszem, hogy az a kínai piacon befolyásolná a film szereplését, maximum a Disney+ bevételeket

 10. @Platschu:

  Nem ő nem tudott a szájára lakatot tenni, esélyesebb, hogy kötelező volt, lévén rengeteg kínai celeb posztolt egyébként pl. a kínában nem olvasható twitter-re, sok esetben ugyan azt a szöveget. Szerinted mindez véletlen, és így akarta, vagy megmondták neki mit akarjon? (Nem felmentés, de kicsit változik a kép ettől.)

 11. ÉN végigszenvedtem moziban a hétvégén, azon kívül, hogy a csaj szép, jól mozog, meg volt 1-2 pöpec (bár rövid) koreográfia, amit Donnie Yen trükk és cgi nélkül csinált meg, oltárira untam magam, mint még soha.
  A film steril, egész végig érződött rajta, hogy nem tudják eldönteni, mese, wuxia vagy a valósághoz közelítő legyen-e. A szereplők egydimenziósak, még a főszereplővel sem tudtak mit kezdeni.
  Summa summárum, a forgatókönyvírók és a rendező nő is, hogy egy ma divatos hazai jelzőt használjak, alkalmatlanok.

  Aki a gyerekeinek akarja a Mulant megmutatni, azoknak ott van a dízni rajzfilm, a felnőtteknek meg a kínaiak által gyártott 2009-es mozifilm, ami adja. Ez most hulladék lett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.