The Father-előzetes: a dementia rémisztő

Na ilyen egy horrorfilm. A 80-es apjára nem annyira ráérő lány segítséget fogad az öreg mellé, aki nem hajlandó elhagyni a lakását, és egyre inkább cserben hagyja az emlékezete eközben. Meddig maradunk azok, akik voltunk, az emlékeink nélkül? Milyen úgy elveszteni egy apát, hogy az még él? Durva témák ezek.

Anthony Hopkins, Olivia Colman, Imogen Poots. Ez meg az előzetes:

human
írta
2020. 09. 15. 02:57
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “The Father-előzetes: a dementia rémisztő” bejegyzéshez

 1. a dementia és a delirium az egyik legrémisztőbb és legszívfacsaróbb dolgok a világon. filmen nem tudom mennyire tudják majd átadni, de a való életben leírhatatlan a látványuk

 2. kerijoe: Szerintem te nézted be. Human szerintem pont arra célzott, hogy nem kellenek horror elemek, hogy egy film rémisztő legyen, sajnos a valóság is elég szörnyű tud lenni.

 3. Átélni azt, amikor egy hozzád nagyon közel álló családtagod egy napon idegenként üdvözöl, vagy összekever egy másik generációval, esetleg abszurd dolgokat hallucinál, amit aztán valósnak, megtörténtnek hisz, és tudni azt, hogy ez idővel csak még rosszabb lesz, végtelenül szomorú, de azért nem horror. Az otthoni betegápolás addig se könnyű, amíg a beteg tudatánál van és együttműködő, de ha ez is megszűnik, az őt ápoló végképp egyedül marad. Nem kell megnéznem ahhoz, hogy tudjam, miről szól, de örülök, hogy az életnek erről az aspektusáról is készül film néha.

 4. A trailer nagyon jó és meggyőző. Spoiler?

  Szerintem szimbólikusan mutatja be, hogy a leépüléssel együtt, hogy tűnnek el a tárgyak, azaz az emlékei. A végén pedig már csak az üres lakást mutatják, miközben több idősíkon egyszerre látjuk az igazi és az emlékeiben élő képet, így kezdetben azt hihetnénk, hogy valóban átverik. Lehet lesz itt még csavar, de egyelőre igazán művészi filmes megvalósítása ennek a szomorú betegségnek. S akarva akaratlanul Dr. Fordként láttam itt is.

 5. Julianne Moore-nak is volt hasonló témával [Alzheimer] foglalkozó filmje 2014-ből..az is kemény volt, talán még bőgtem is.

  Hopkins éljen soká!

 6. Moore is megkapta anno, úgyhogy simán Oscarra gyúrós:D ettől persze még lehet jó/szívfacsaró/elgondolkodtató/megbotránkoztató stb

  Amúgy is szomorú, hogy Hopkinsnak csak Hannibalért gyűtt az Oscar bácsi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.