Elsülhet jól a Guilty?

Körbeér a feldolgozás háló? A Den Skyldige eléggé a The Callból merített, erre most a dán filmet fogja feldolgozni Antoine Fuqua (Southpaw), méghozzá Jake Gyllenhaal (Southpaw) főszereplésével. Nem mellesleg a forgatókönyvet Nic Pizzolatto (True Detective) írja.

Egy 911 telefonhívásokat kezelő központban játszódik, ahol az egyik operátor próbál segíteni egy hatalmas veszélyben levő betelefonálón, de kiderül, hogy nem olyan egyszerű a helyzet, mint elsőre gondolta.

human
írta
2020. 09. 16. 14:16
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “Elsülhet jól a Guilty?” bejegyzéshez

  1. A 2018-as dán egy remek thriller és csak 80 perc, ajánlom mindenkinek aki még nem próbálta esetleg be.

    A remake kapcsán ambivalens érzéseim vannak, mert egy két évvel ezelőtti filmet nem értem miért kell azonnal feldolgozni ámerikái módira… de így talán több emberhez eljut az eredeti illetve a sztori.

  2. Erre a remakere semmi szükség. Ha jó lesz se lesz sok értelme, hiszen ott az eredeti. Gyllenhaal jó színész, jó lenne inkább eredeti filmekben látni, mostanában nem választ túl jól.

  3. Gore:
    Meg is válaszoltad. Nekem biztos jobban csúszik amerikai színészekkel mert bár láttam a dán változatot, a sztorija sajnos nem volt maradandó.

    Az említett The Call jobban tetszett de ott meg a rendező-operatőr párost néha legszívesebben megcsapkodtam volna.

  4. Erre a remakere semmi szükség. Ha jó lesz se lesz sok értelme, hiszen ott az eredeti

    Ha a remake siker lesz, az az eredetinek is sok uj nezot hozhat ami meg uj lehetosegeket teremthet az alkotoknak

    Inkabb ez, mint amikor ujra hasznositanak valamit csak nokre/feketekre cserelik a szereploket hogy meglovagoljak ezt a hullamot

  5. Egyeterték Mateka4182 szvaival..inkább tizenötezerszer ez, mint egy bttf remake:D

    Hiába akadnak jó dán/francia/norvég/svéd/spanyol stb művek, izgalmas sztorival, nekem a legtöbbször a színészi játékon hasal el a dolog. Így volt ez a 2018-as darabbal is. Persze ez fordítva is igaz, egy amerikai cucc is lehet gyatra, persze, egy ilyen író-rendező-főszereplő gárda viszont szép magasra tudja emelni a lécet szerintem.. Jake is hiába választ manapság fura filmeket a játéka vitathatatlan, zseniális színésznek tartom.

  6. Blady+Mateka4182
    Szerintem nincsen igazatok. A guilty egy jó film jó alakítással! A guilty egy dán film ami dániában játszódik és a föszereplö egy rendör! Dániában mint megannyi eu-s országban rendörök dolgoznak a segélyhívóközpontban. Szóval csinálnak egy remaket egy filmböl egy olyan országban ahol nem rendörök az operátorok? Nekem már itt sántít de biztos Nagy siker lesz hasonlóan a Downfallhoz vagy mondjuk secret in their eyeshoz vagy pl a Taxi ahol Sami nasarit qeen latifa keltette életre. De a lényeg amikor amerikaiak csinálnak remaket európai filmkböl szerintem az baromság és amikor európaiak remakelnek amerikai filmeket szintén baromság, mert máskultúra. Szóval ez is csak egy kettö egytucat felejthetö baromság lesz.

  7. Nem ülök fel a trolljáratra, de hogy lehet egy lapra húzni queen latifah nevét Jake Gyllenhaaléval?😀

    Mellesleg nekem – mivel előbb láttam – sokkal jobban tetszett az amerikai secret in their eyes. Ahhoz mérve még unalmas is volt az eredeti, de ugye nem vagyunk egyformák, mindazonáltal ettől még nem kellene ekkora előítélettel hozzáállní. Max nem nézed meg, ha nem tetszik a koncepció

  8. Blady
    Nem trollkodtam vagy ha így érezted sajnálom. Egyszerüen szerintem nem lehet értelmes remaket készíteni egy más kulturkör filmjéböl úgy, hogy kb 95% ugyanaz. A Taxi pl szerintem egytökéletes példa volt annó, hogy mennyire nem tud ez müködni de ugye itt volt most a Downfall amiben Will(királycsászárviláglegjobbszínészimproistene) Ferrel sem tudta hozni amit vártam volna pedig az eredeti színészek akik játszottak a fortmajorban eszembe sem jutnak még arcról sem. Egy szó mint száz az összes ilyen remake csak pénz és idö veszteség, mert nem müködnek. De ha eszedbe jut egy európai remake ami SIKERES lett akkor írd meg, mert komolyan egy sem jutott eszembe.
    Ui: az eredeti argentín konkrétan benne van a top10 kedvenc filmembe szóval amikor azt írdtad, hogy a remake jobb volt majdnem felsírtam😂😂😂😂😂😂 de izlések és pofonok

  9. Az utóiratoddal nem igazán tudok mit kezdeni..parttalan vita lenne.

    The Departed!!!😃😃 jó bocsánat, ott az alapanyag kínai volt..

    Ott a girl with the dragon tatoo (ritka kivétel, hogy az eredetit, a remake-et és az alapul szolgáló könyveket is szeretem)

    City of angels vagy a 91-es Oscar eredetijét nem láttam, de ezekből kiindulva néha jó ha feldolgoznak valamit, mert nem biztos hogy szembejönne velem az eredeti mű, hiaba lehet zseniális ha nincs mögötte akkora markrting/nevek mint egy amcsi változatnál.

    Most hétvégén pl a kéjlak eredetijére kerül sor. Majd abból tényleg leszűröm, van-e értelme a remake-eknek🤣

    Namindegy annyit akartam csak kihozni, hogy sterinted igen, szerintem meg nem mindig fölösleges egy remake

  10. Blady
    Girl with the dragon tatto szerintem teljesen szükségtelen volt nem is folytatták viszont a The Departed egy jó példa.

  11. csak nem európai :) más hirtelen nem jutott eszembe, de az egyébként egy nagyon is JÓ példa:D
    vmi rémlik, hogy anno bepróbálkoztunk az eredetivel, de annyi rémlik, hogy nekem kínszenvedés volt:D

  12. Francba most jöttem rá, hogy nincsen igazam😩 Mert csak azért sírok, hogy mennyire szánalmas az európai vagy Latin Americai filmek remakeje de ott vannak az ázsiai filmek és én nem nézek ázsiai filmeket mivel nemtudok nagyon adaptálódni ahhoz a kultúrához így pár kivételt leszámítva teljesen ignorálom a létezésüket így amikor remake érkezik nekem az lesz az alap és nem az ázsiai(Ghost in the shell,Departed,Magnificent seven,the grudge,fist full of dollar stb.) És amikor valaki sír, hogy Scarjo nem is olyan mint a manga azt pont leszarom. Szóval úgy látszik csak kultúr rasszista vagyok és csak azokat a remakeket ellenzem aminek láttam az eredetijét viszont leszarom azon kultúrális körök remakejeit amiket nem nézek így defacto élvezni is tudom a filmet, mert nincsen elöitéletem. Kb ez olyan amikor megfilmesítenek egy könyvet, ha olvastad akkor aggódsz és valszeg nem fog tetszeni de ha nem olvastad akkor simán szórakoztat.
    De továbbra is vallom a guilty egy fos remake lesz és ezen Jake sem segíthet,de majd arról 2022-ben vitatkozhatunk😂

  13. ámen! :D

    Ha lesz előzetes, már abból le lehet szűrni, hogy nagyon B/ZS vagy valami említésre méltó (esetleg A?) kerekedik ki belőle..régen írtam listát azokról a filmekről, amiket megnéztem évente, ma már nem tökölök ilyesmivel, de azért 100-150 film/év befigyel, szóval csak ezért merek nagy szavakkal dobálózni:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.