Ne vegyétek készpénznek a Mulan 261 milliós bevételét

A Yahoo bevételi cikk ide vezet: a 7Park data szerint 261 milliót hozott a Disney+ premier a filmnek, ami elég hihetetlenül hangzik, és ha el akarnál merülni abba, hogy miképp jutottak erre a számra, mi volt a mérési rendszer, akkor nem sokat találnál róla. Ahogy mások is megjegyezték.

Nagyon szkeptikusan érdemes ehhez a számhoz állni, hiszen még csak nem is a Disney verte a mellét, mint mondjuk a Netflix szoktak random választott adattal, hanem egy “független” cég. Melyik hírnek is szállítottak ezelőtt adatot, csak nem annak, hogy a Hamilton hatalmas siker a Disney+-on? Igen, annak. Bár a Hamilton hírnél van módszer:

7Park measures the number of unique users who tune into titles on a daily basis and how long those users spend with titles via audio content recognition. The research firm utilizes a census-balanced panel in the range of 15,000-25,000 U.S. households watching via connected TV (either smart TVs or devices connecting TVs to the Internet, i.e. Roku). 

Hangfelismeréssel azonosítják mit néznek… várjatok, eskü nem értem.

human
írta
2020. 09. 17. 18:01
megjelenés
4
hozzászolás


4 hozzászólás a “Ne vegyétek készpénznek a Mulan 261 milliós bevételét” bejegyzéshez

  1. Mondjuk ha ez igaz, az elég nagy siker lenne, mert ezt az összeget 100%-ban megtarthatják, nem kell a mozikkal osztozni rajta.

  2. @human:

    A hangfelismerés részével van problémád? A Shazam még a Fringe sorozat ideje alatt bevezetett ilyen szolgáltatásokat, gondolom azóta már sokan csinálják, és ahogy írják is, így mindegy, hogy min keresztül nézed, ha a pár másodperces hangminta passzol a Mulan-ra, akkor azt nézed, még azt is meg tudják mondani, hogy meddig nézted (hol volt a filmben az a hangminta).

  3. nyilván nem azzal van, hogy miképp ismerik fel a Mulant, hanem hoyg pontosan honnan vesznek 2 percenként mintát, 25000 ember enged egy appot? nem a google-amazon cuccról van szó.

  4. Disney-nel most nagyon gondolkozhatnak : hol van az 261 millio ? Fonok, a 7Park szerint tegnap meg itt volt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.