The Trial of the Chicago 7-előzetes

A Netflix látszólag biztosra ment: fontos téma, az idén történtek után pedig még inkább az, Aaron Sorkin mint író, aki nagyon odavan a valóságon alapuló drámákért mostanában. Na és az a szereplőgárda?

A film tüntetőkről szól szól, akik egy demokrata gyűlést zavartak meg a vietnámi háború ellenes felvonulásukkal 1968-ban. A helyzet némi dobálózás után eldurvult, Chicago lángra gyúlt, éjszakára kijárási tilalmat vezettek be. Az események után 8 tüntetőt és 8 rendőrt szúrtak ki bűnösnek, de utóbbiakat felmentették, és csak az előbbiekből kellett védekeznie 7-nek bíróságon, ők a Chicago 7.

Feliratos előzetes.

Az eredeti:

6 hozzászólás a “The Trial of the Chicago 7-előzetes” bejegyzéshez

 1. A Netflix viszi a pálmát. A mozis stúdiók meg csak kapkodnak és patikamérlegen mérik a marketinget a fennmaradásért is (dátumtologatás, Nolan-teszt, Cruis moziba megy stb.), ahelyett, hogy húznának valami merészet…

  A nagy piros N hoz A-listás színészeket, írókat, rendezőket, egyedi tartalmakat, amik reflektálnak a mindennapokra, nem úgy mint a Habsbro-merch Transformers vagy az irreális “emberarcú szuperhős” Marvel-sorozat. Scorsese-nek igaza lesz a végén, csak épp ügy, hogy a “kiadó” is jól jár a nyilatkozatával. Interaktív műsor is van, és a gyerekekre is gondolnak.
  A Disney+ nem tudom, hogy mennyire veszi majd fel a versenyt, de az általuk felvásárolt nagyobb brand-ek (SW, MArvel, NatGeo, stb.) módszeresen vesztettek a színvonalukból, és a femináci népnevelés sem tesz jót a stúdiónak/kiadónak/csatornának hosszú távon. (Különösen úgy, a másik konkurens streamer csatornán már megy a komplett kritikája, a The Boys)
  Szóval, hajrá! A többit meg beszerezzük alapítványi könvtárból, mint a Mandalóri vagy a The Boys, szóval várhatóan az Alapítvány-sorozatot is.
  A Mozival mi lesz, még nem tudom. Sajnálnám, ha kihalna, de a stúdiók bénáznak: korábbi évtizedekre reflektálnak (MIB 3, WW84), 30+ éves sztorikat folytatnak (Top Gun, Preadtor, Alien), és a kultuszt elcseszik, lerágott csontokat rángatnak elő a semmiből a minek? fényére (Midway, Greyhound) stb., aki meg előre mutat (Nolan, Wachowski), azt nem várt, nem kívánt plusz teherrel húzzák a mélybe.
  Szerintem egy korszak véget ért, és vagy megújulás jön, vagy vége lesz.

 2. Az ősz egyik legerősebbje és leginkább várósa, mivel szinte csak ez maradt. (Meg persze rögtön ezután majd Fincher filmje, de abból még nem láthattunk semmit.) Ezen legalább érzem, hogy nem az átlag Netflix közepes hanem a jobban sikerültek közé tartozik.

 3. “A Disney+ nem tudom, hogy mennyire veszi majd fel a versenyt, de az általuk felvásárolt nagyobb brand-ek (SW, MArvel, NatGeo, stb.) módszeresen vesztettek a színvonalukból”

  A Marvel tartalmak eddig is vegyesek voltak. Jött egy pocsék film, jött egy jó, ez ismétlődik folyamatosan, aligha figyelhető meg egy átlag színvonal esés (az elején inc hulk, iron man 2, thor 2, pocsékok mind).

  “a femináci népnevelés sem tesz jót a stúdiónak/kiadónak/csatornának hosszú távon.”

  Ugyan én sem szimpatizálok a stúdió hozzállássával, nem látom hogy ez eddig kárt okozott volna nekik. Majd akkor kiderül, mikor lesz mindaanyagunk tőlük, hogy az emberek miért hajlandók fizetni, ha marvelbe van szomagolva. Eddig csak a Mulán volt, ami bukott, és ez nem precedens.

  “de a stúdiók bénáznak: korábbi évtizedekre reflektálnak (MIB 3, WW84),”

  Hát, én nem szeretnék aktuálhelyzetekkel nagyon foglalkozni alapvetően szórakoztató filmekben, főleg mikor minden politizálva van. Kevés De ha anélkül meg tudják oldani, hogy preachy legyen, hajrá.

  “30+ éves sztorikat folytatnak (Top Gun, Preadtor, Alien)”

  Nem azzal van a baj, hogy régieket vesznek elő, hanem hogy rossz filmet készítenek belőle. Nekem teljesen mindegy, honnan ássák elő a koncepciót. Majmok bólygója, Blade Runner is régi, mégis jók lettek az újak.

  “aki meg előre mutat (Nolan, Wachowski), azt nem várt, nem kívánt plusz teherrel húzzák a mélybe.”

  A Watchowskik szerintem magukat húzzák a mélybe. Nolan részemről az Eredet óta nem tett le semmi olyan, amin elámulnék forgatókönyvileg, csak a vizuális oldalán zseni rendezőként.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.