A Disneynél nagy átszervezés van

Ha valakit érdekel pozitív corpo-rét szöveg, akkor a Variety cikkben elolvashatja:

The studios division will lead creation of branded theatrical and episodic content based on Disney’s franchises

Ez a legfelső szint variálása, és igazából azért szomorú, mert nyilván a mozik zárva levésére is reagálnak, méghozzá azzal, hogy a streaming a jövő. Vagyis eddig is az volt nyilván, de most már a közelebb jövő. Ha rákapnak, akkor tényleg szomorú időszak jön.

We are tilting the scale pretty dramatically [toward streaming]

Bob Chapek (Iger CEO utódja)

Amellett, hogy csak franchise termékeket emlegetnek, kiszolgálást, a fogyasztók könnyebb elérését, a művészet legvégét náluk. Oké, ezt csak én látom sötéten bele. Ami biztos, hogy többet fognak tartalomra költeni az átrendezés miatt. Na meg azért is, mert a Netflix csak októberben több saját gyártással jelentkezik, mint a Disney+ tette egész évben.

Ez persze pár elbocsátással jár, de ez nem meglepő, más stúdiók is metszik le a felesleget. Nem mellesleg a résztvénypiac pozitívan reagált erre a lépésre. És a Disney+ már 50 millió előfizető fölött van.

human
írta
2020. 10. 13. 03:49
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “A Disneynél nagy átszervezés van” bejegyzéshez

 1. Engem az utolsó adat sokkolt. Már 50 millió előfizető felett? Pedig alig hallani róla. Mármint az oldalukról.

  Ha jobban bedurvulnak marketingben, meg több országban is nyitnak majd, még a Netflix szörnyénél is nagyobbak lehetnek.

 2. Itt angliaban speciel van promo a disney+ korul. A mandalorian elso evad alatt is volt mar, de egyre tobb es tobb

  En (talan naivan) tobbre saccoltam volna mostanra 50nel

 3. A mozik már régóta halálra vannak ítélve, a Covid csak az utolsó csepp volt a pohárban. A fogyasztóknak (nekünk) teljesen mindegy, hogy kibuknak-e a mozik, nekünk a streaming is jó, sőt… én arra szavazok. Az utóbbi pár évben szinte minden filmélményemet tönkretette valamelyik köcsög a teremben, aki nem bír magával, úgyhogy emiatt is eleve szívesebben nézek filmet itthon. Plusz nem elhanyagolható tény, hogy a legtöbb filmre azért kell sokszor rohadt sok hónapig/évig várni, mert a hétvégi premierek száma véges, vagyis nem tud mikor nyitni. Na ez is pipa a streammel! :)

 4. Annyi pozitívuma mindenképp van a streamingnek, hogy rengeteg egyedibb hangvételű film vagy sorozat megvalósulhatott most így. Moziba milyen blockbusterek mentek mostanság a képregényfilmeken kívül? Halálosabb Iramban 78? Az a borzalmasan gyenge Jurassic World? Az, hogy Nolan 3-4 évente letesz az asztalra valamit, vajmi kevés, ha a többiek meg nem. A kevésbé látványos filmek meg bevallom, itthon is nyújtanak olyan élményt, mint moziban. De még a BR2049 is teljesen rendben volt 4K-ban, a sötét szobában, kényelmesen, megfelelő hanggal. Egyáltalán nem érzem azt, hogy moziban többet adott volna. A Cinema City felőlem földbe is állhat, amiket sajnálok az a Művész vagy a Puskin. Ezeknek a moziknak még van HANGULATA.

 5. Szerintem már akár nyíltan is kampányolhatnának a “művészet végével”, arra is lelkesen reagálna a részvénypiac (és a közönség is) :(

 6. Én inkább attól félnék, hogy a streamingen át algoritmusok ki tudják számolni a politikai, vallási, lgbt hozzáállást egy-egy háztartásban. Nyilván ezt a Twitter, Google vagy a FaceBook már rég csinálja. Tehát elég bedobni egy zaftosabb dokumentumfilmet egy-egy kényesebb témáról és máris lehet listázni, hogy ki nézte, meddig, mikor és milyen hosszan.

 7. Madhew

  “Annyi pozitívuma mindenképp van a streamingnek, hogy rengeteg egyedibb hangvételű film vagy sorozat megvalósulhatott most így.”

  Nem tudom. Az elején jobban törekedtek a minőségre a streaming szolgáltatók. Mostmár kb. 70 szemét, ami Netflixre jön. Az HBO egy fokkal jobb. A kettő pedig nem zárná ki egymást, tehát nem értem miért kell örvendeni a mozik helyzetének. Már csak azért is, mert mennyi tradíció és munkahely mehet így a levesbe.

  Nekem nem tetszik ez. Tolom a streaminget itthon én is, de én imádok moziba járni. És mindent ott nézek meg, ami legalább viszonylag érdekel. Nekem aránylag kevés rossz élményem van.
  Ha jó időben mész (hétköznap) a jó moziba, akkor rendben van a dolog. Hétvégén, mikor minden trasht összehord a szél, valóban ki lehet fogni igazi f@szfejeket, akik leszarják, hogy tönkreteszik mások moziélményét.

 8. egyetértek, nekem konkrétan egy kézen elférnek a rossz moziélmények az utóbbi 2 évből, amikor parasztok rontották a szórakozást.

  az meg hogy valami otthon is ugyanolyan élmény, az megítélhetetlen, hiszen semmit sem látsz ugyanolyan állapotban mindkét helyen, mert ha láttad moziba akkor már uncsibb a film otthon. Plusz az emberi agy (az enyém is:) szereti alátámasztani a döntéseit, pl ha kiadsz egy otthoni mozi setupra 500 ezret mondjuk, akkor mindenképp moziélmény lesz az agynak :)

 9. Azt is kihagyjátok a képletből, hogy az igazi alkotók a filmjükkel el akarnak jutni a közönséghez, látni akarják a hatást ,le akarják aratni a dicsőséget stb. Mégis hogy lesz úgy egy újabb Cameron, vagy Tarantino, ha legyárt a tehetséges kezdő rendező egy filmet a Netflixnek, átutalják a számlájára a pénzt, aztán többet nem is hall a filmjéről, max kap egy kimutatást, hogy ennyien nézték meg, jöhetsz csinálhatsz nekünk még egy hasonlót. Mi lesz a motivációja, ha nincs valós élménye, milyen az amikor sikert arat? Az egész filmipar futószalagiparrá válik így, elveszítik a filmek a jelentőségüket olyan értelemben, mint most, nem lesz egy film komoly esemény, hivatkozási pont, és ez óriási hendikep a jelenhez képest.

 10. totoro: a netflix pont nem is ad kimutatást az alkotónak, több helyen olvasni, hogy max annyit mondanak nekik “jól teljesít, elégedettek vagyunk” :D esetleg újra hívják rendezni. fekete lyuk.

 11. még csomó országban nincs bevezetve a Disney+, meg egyelőre még kallódnak a vetítési jogok szerteszét, ahhoz képest nem olyan kicsi ez a szám.

 12. L92

  Azért sok olyan film meg tud most valósulni, amire korábban esély sem volt. Pl. nekem az egyik ilyen kedvencem az “Upgrade”. Teljesen igazad van abban, hogy egyre több a hulladék is, de hát amíg jön mellette 1-1 minőségi darab, addig nincs ezzel feltétlen akkora gond. Plusz ezt legalább el lehet nyomni, egy gagyi filmről meg nem jön ki az ember a moziból…

  Human

  Igen, ez is igaz, csak arra utaltam, hogy már sokkal közelebb van a mozis élményhez az otthoni, mint bármikor régebben, ráadásul elérhető áron. A Cinema Citys mozizás kapcsán nekem abszolút nem ad többet a mozi. Az viszont igaz, hogy beülni a Puskinba, azokba a szép termekbe, vagy a Művészbe egy jó társasággal, az valahogy ad valami pluszt. De ilyen alapon a mozi már 25 éve nem olyan, mint régen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.