A Mank teljes előzetese

David Fincher (Fight Club, Benjamin Button) új filmje, ami a Citizen Kane írójáról, és 1930-as évek Hollywoodjáról szól. Magyar feliratos előzetes jött hozzá. Főszerepben Gary Oldman.

Extrának a Trent Reznoros filmzenébe is bele lehet hallgatni.

December 4-én nézzük, pár moziban is megy majd előtte elvileg, de ugye az még 6 hét, ki tudja hogy alakulnak a dolgok addig. Mármint a mozipremiert tekintve, mert a Netflixre tuti felkerül akkor.

human
írta
2020. 10. 21. 18:41
megjelenés
11
hozzászolás


11 hozzászólás a “A Mank teljes előzetese” bejegyzéshez

 1. Ha nem Fincher lenne, akkor elég fenntartásokkal kezelném ezt a filmet, főleg az előzetes után. De így most már nagyon érdekel. Fura hangulata volt az előzetesnek, nem feltétlen tudnám azt mondani, hogy jó értelemben, de Finchert ismerve nem lesz gond.

 2. Régen a cartoon networkon este 8 után mindig ilyen régi filmeket adtak le. Sok jelenet és beállítás arra emlékeztet, gondolom ez tudatos.

  A The Trial of the Chicago 7 és ez a film is netflix. Mindkettő lehet oscar gyanús?(jelölésre gondoltam csak)

 3. a Netflix nehéztüzérséggel ment idén az Oscarra, hiszen a Mank, a Chicago, a blues film, és még van valami ami nem ugrik be mostanról.

 4. Bocs a dupláért:
  Hillbilly Elegy

  Ha már mozi nincs legalább a netflix megnyomja. Mondjuk eddig is akadtak jók az Oszkárra de most aztán lehet válogatni. Mank meg kötelező természetesen.

 5. Kicsit hatásvadász, és úgy néz ki, mintha Orson Welles rendezői stílusát utánozná. :)
  A múlt héten megnéztem Az aranypolgár születését. Kiábrándító volt megtudni, hogy honnan is merítették valójában a „rózsabimbó” ötletét, de a film egyébként jó volt. Rávilágított, hogyan is mentek a dolgok a „hollywoodi álomgyárban” akkortájt. Welles és W. R. Hearst után érdekes lesz megismerni Mankiewicz nézőpontját is. :)

 6. Teljesen megértem, hogy sokaknak várós lesz, de azért eléggé fájó pont, hogy a Mindhunters-t ez miatt tették parkolópályára (talán örökre?).

 7. @Serra:
  Elég fájó volt az is amikor a Mindhunter miatt sorra lettek félresöpörve a filmes projektek. Most ugyan az a helyzet, a sok egyéb teendő miatt van függőben a sori. Ideje volt már hogy újra filmet rendezzen. (Gone Girl !2014!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.