Borat Subsequent Moviefilm – nagyon 2020

Sacha Baron Cohen megcsinálta. Egy kicsit féltem, hogy átment teljes politikai aktivizmusba, de maximum a teljes hülyeség ellenibe sorolhatjuk. A filmen legfeljebb a vírustagadók tudnak tényleg felháborodni, azon kívül nem tolták túl, vagyis inkább úgy mondanám, hogy megtalálták az egyensúlyt.

Ami meglepő kicsit a Borat folytatásában, hogy ezúttal sokkal összeszedettebb a történet. Van cél, vannak fennakadások, és még a karakterek is fejlődnek rendesen. Sőt, még csavarokat is kapunk. Na nem acélt, hanem a történet érdekesen kanyarodik a vége felé.

Borat ajándékot visz a puncimarkoló bagázsnak, és (rip) Johnny the monkey helyett végül a lányát akarja a politikusoknak adni, hogy Trump jóban legyen az országa vezetőjével, bevegye a hatalmas csávók klubjába. Ebből egyrészt Amerikai déli részeinek figuráinak bemutatása kerekedik, másrészt a teljesen szexista Borat és az ezt elfogadó lánya szépen lassan rájön, hogy nem ennyire egyszerű a világ.

Ezúttal szerintem kicsit visszavett a szatirikus hangból, de nem váltott kioktatóba a film, csak iszonyat őrült dolgokat mutatott Amerikáról. Ellenben mindeközben az emberek jóságát is sikerült kiemelnie, árnyalnia vele a képet.

Sokkal jobban látszik most a forgatókönyv, még ha vannak is Borat 2-ben kandikamerás részek. És tudom hogy készülnek az ilyen interjúk, látni a szerkesztést és az utólagosan felvett dolgokat, viszont igazán csak az ismert neveket húzta le tényekkel a film, míg a kisembereket talán a dalolós részen kívül nem annyira bántotta. Emiatt politikai persze a végeredmény, de közben működik magában is, nem csak egy kampányfilm az egész.

Kicsit meglepett, hogy egy ilyen “random” vígjáték folytatása milyen jól sikerült. Ennek ellenére nem hiszem, hogy ez is legendás lesz. Nem vártuk a hülye trailerek után hónapokig, és nem születtek very nájsz kaliberű idézetek.

human
írta
2020. 10. 23. 21:51
megjelenés
3
hozzászolás


3 hozzászólás a “Borat Subsequent Moviefilm – nagyon 2020” bejegyzéshez

  1. Sokkal visszafogottabbnak éreztem az elsőhöz képest, pl. nem jött elő szekunder szégyenérzet. Vicces volt, jók a csavarok és még egy nagy klasszikus jelenetet is tudtak szervesen homázsolni. Valóban nem lesz legendás.

  2. Az előzetes alapján tartottam tőle, hogy a lánya kicsit le fogja húzni az egészet, de kellemes meglepetés volt, a színészválasztás is jól sikerült. Abszolút méltó folytatás lett, és a forgatókönyv valóban erősebb is. Sacha Baron Cohennek jó éve van.

  3. A mai vígjátékok közül magasan kiemelkedik, viszont egy olyan kultikus mű, mint az első rész fényében ez bennem csalódást keltett. A lányát alakító színésznő valóban telitalálat volt, viszont a karakterben közel sem volt annyi, hogy teljesen háttérbe szorítsa az ő sztoriszála Boratét. A PC-mánia és a liberálisok kifigurázása teljesen kimaradt, míg a másik oldal frontálisan kapta az ívet, rengeteg volt emiatt a kihagyott ziccer. Összességében nem sikerült rosszul, egy erős 7/10 hasfalszaggató jelenetekkel, de Cohentől jóval többet vártam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.