Monster Problems / Love & Monsters

Aki új blockbusterre vágyik, az ne menjen el Dylan O’Brien filmje mellett? Legalábbis a sok tényleg VOD-re szánt darab között ez tényleg olyasminek tűnik, amit megfuttattak volna moziban, talán egy The Maze Runner bevételt produkálva.

Nyilván ha sosem jönne ki több film, akkor is nézhetnénk valószínűleg az életünk végéig dolgokat, viszont jó új limonádét is nézni, amiben azért nem tolták túl a cukrot, hanem eltalálták az arányt.

A Love & Monsters egy posztapok darab, amiben az emberiség kilőtt egy a Föld felé tartó aszteroidát, minden rakétánkat bevetettük, viszont ami mégis “becsapódott”, az hatalmassá mutálta a bogarakat. Azok meg kipusztították az emberek valami 99%-át. A maradék bunkerekben él.

Hősünk is a föld alatt húzza meg magát, bunkertársai szinte a családja, viszont hiányzik neki a szerelem, vagyis a lelki társ. Van egy lány, akivel még a világ pusztítás előtt jóban voltak, és ő is túlélte valahogy, rádión tartják a kapcsolatot még mindig. A srác pedig elhatározza, hogy elindul hozzá. Ehhez pedig az iszonyat veszélyes felszínen kell átvágjon.

Pofonegyszerű téma, hiszen a csomagolás alatt a világra nyitásról, az elkövetett hibákból tanulásról, meg az idealizált szerelem problémáiról szól. Viszont ez a posztapok csomagolás teljesen eladja. Meg az is, ahogy a srác narrálja az eseményeket, vagyis a lánynak ír soha fel nem adott leveleket. Mindig ad egy kis pluszt.

Amolyan Zombieland-szerű a végeredmény, csak… szerethetőbb, és persze kevésbé poénos, szóval máshol van a skálán. Itt is találkozik a főszereplő más túlélőkkel, és egy iszonyat aranyos kutyával, így bonyolódnak a kalandok, ahogy a lány felé tart. És még az akció is remek, volt egy két izgalmas pillanat. Mondjuk aki bogárundorral bír, annak néhol necces lesz, hiszen ház nagyságú fülbemászó, meg ilyesmik vannak benne, a Jacksonos King Kongot, vagy a Skull Islandet idézve.

A trükkök részemről teljesen elmentek. Nem azt mondom, hogy realisták, de valahogy működtek a színes filmben. Konkrétan meglepett kicsit, hogy mennyire tetszett az egész. Nyilván erről az ebben a környezetben már rutinos Dylan O’Brien tehet, de Michael Rooker is ellopta a showt. Na meg Boy is.

Kettős érzés fogott el a végén. Egyrészt jó volt megnézni, már írtam miért, másrészt egyértelműen folytatásokat terveztek, de annyira nulla a közösségi médiás lenyomata a filmnek, hogy valószínűleg nem ment hatalmasat VOD-n, és így nem kapjuk meg a történet második fejezetét.

13 hozzászólás a “Monster Problems / Love & Monsters” bejegyzéshez

 1. Boy volt a legnagyobb forma az egész filmben!:D
  A más túlélőkkel is találkozik című szálat még egy picit tovább húztam volna, azt jó volt nézni. Más rémségeket nem, volt, hogy becsuktam a szemem:D egyszernézős, de engem is meglepett, hogy lekötött.

  “Van egy lány, akivel még a világ pusztítás előtt jóban voltak” – nekem itt úgy tűnt, hogy a srác fülig szerelmes már azelőtt, hogy beüt a krach, viszont SPOILER

  számomra elképesztően felháborító és olcsó írói húzás volt, hogy a csaj nem volt képes annyit kinyögni, hogy életem, drága angyalbögyörőm 7 év eltelt, már megváltoztam, nőj fel, csak ezért ne gyere, mert nem fogom tudni viszonozni az érzéseidet. Valahol értem, hogy próbálta tartani a srácban a lelket, meg némi hiúsággal a háttérben, vhol neki is erőt adhatott/ jól eshetett, hogy valaki szinte meghalna érte, de éppen ezért szerintem ez taplóság egy ilyen apokaliptikus világban:D a sráccal szimplán csak neurológiai problémák voltak:D
  SPOILER off

  nekem 6/10

 2. Imádtam. A Mav1s-es jelenet, a csiga, a rák, sok minden megmaradt, nagyon szerethető film.

 3. jó film volt. Zombieland családi változata.

  Én nem éreztem, hogy folytatásért kiállt a történet. Ha ennyiben marad az egész, az sem baj. Ha lenne folytatás, az kb jumanji 2 szint lenne: nem rossz, de már láttuk.

 4. Örülök, hogy született róla írás, nekem is nagyon kellemes meglepetés volt, szívesen nézném a folytatást.

 5. Egy kiváló sorozat első része lehetne. Végig azon agyaltam, hogy ezt még szívesen nézném. Rengeteg potenciál van a világban, és most nem csak a szörnyekre gondolok, hanem az anakronisztikus technikai eszközökre, mint például a robot is. Ezekből egy nagyon patent kis mixet lehetne készíteni. Csak ezek szerint nem fognak. Kár érte. :(

 6. Nekem is nagyon tetszett és meglepően ebből a történetből is ki tudtak hozni egy fajta “melengető” érzést. Néztem volna tovább is.
  Tudja vki a fajtáját a kutyának? Nekem is kell egy good Boy! :)

 7. Nálam a semmiből jött ez a film, és remekül szórakoztam. :)
  Jó lenne, ha folytatnák!

 8. @blady:
  Az ilyesfajta őszinteség nem csak apokalipszis idején várható el, hanem mindig. :D

 9. Jókat hallottam róla és miután megnéztem minden pozitív vélemény igaznak bizonyult.Kellemes kis szörnyes road movie,ami mesélni is akar valamiről.
  Igazi gyöngyszem.

 10. Kellemes meglepetés volt a film, én is ajánlások útján találtam rá, de azért nyilván a helyén kell kezelni a dolgot: év végére azért már el is fogjuk felejteni, egyszernézős, vasárnap esti darab.
  Egyébként nekem is ‘Zombieland-vibe’-om volt közben, de hát jótól lopni nem szégyen :)

 11. jogos:D valamiért tiniknél idősebbeknek akartam látni őket.. de ezek szerint ez is betudható a karakterfejlődésnek:D már abból a szempontból, hogy a főszereplőnk végül felnőtt, a csaj nem:D

  speranza, úgy értettem, hogy normál körülmények között is taplóság hiú ábrándokkal kecsegtetni egy embert, de egy apokaliptikus helyzetben meg aztán kifejezetten önző seggfejség:D

 12. Csak is Dylan O`brien miatt neztem meg. A 10 eves rokonom viszont jot szorakozott rajta. Szamomra egyszer nezhetos.A kemia a 2 foszereplo kozott 0 volt. Szerintem ide folytatas sem kell.Inkabb koltsek az arat egy komolyabb filmre.Dylan remek szinesz, de mar sokszor lattuk ehez hasonlo karaktert jatszani.Megerdemelne valami utosebb szerepet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.