Rogue City / Bronx – ezúttal nem tudtak a franciák

Miért Bronx? Miért Rogue City? Miért néztem meg? Francia bűnügyi-akció valami, és a Netflixen volt premier, magyar felirattal. Na most akcióban szerintem a franciák képesek felvenni az amerikai nagyokkal a versenyt, de itt nagyon-nagyon… nagyon nem sikerült.

A történet Marseille alvilágában játszódik, ahol mindenki a másik vérére pályázik, meg pénzre, és a rendőrség tele van besúgókkal. Természtetesen mindent áthat a korrupció. Valójában a rendező és az író nem tudta mi a fenét akar a történettel, ezért mindent beleszórtak ami eszükbe jutott. Konkrétan kedvenc Olivier Megatronunk ugrott be.

Tudjátok milyen az egész film, amellett hogy szépen van fényképezve: mintha valaki megnézte volna The Departedet és a The Shield sorozatot, aztán az “ilyet én is tudok” felkiáltással nekiült volna ezt lemásolni, a legtipikusabb amerikai filmes kliséket pufogtató végeredményt kifingva. Mindezt abban az országban, ahol a bűnügyi filmeknek iszonyat nagy múltja van, szóval még érthetetlenebb amit művelt.

Igazság szerint egy dolog motiválta a rendezőt: csinálni akart pár véres lövöldözést, és meg akart nézni 1-2 mellet. Mindeközben a szálak bemutatását, néhol a karakterek motivációját teljesen elengedte. Hihetetlenül követhetetlen a film, amibe ambiciózusan iszonyat sok karaktert tett. Egyszerűen túlzsúfolta a művet.

Tudom, “kapcsoljam ki az agyam”, de nem áll, mert ez egy katyvasz, nem pedig egy korrekt B-mozi. Pedig szerintem a színészek többségébe, és a fényképezésbe benne lett volna valami több, sőt, a film olyan érzés, mintha egymás vállát veregetnék a készítők, hogy milyen faszák, de nagyon nem sikerült amit akartak. Na jó, egy-két leszámolásért adok neki pár pontot.

Kihagyós/10. Nem egy Lost Bullet. És szegén Jean Reno micsoda szerepet kapott benne.

human
írta
2020. 11. 09. 04:26
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Rogue City / Bronx – ezúttal nem tudtak a franciák” bejegyzéshez

  1. Nem egy “Zero Zero Zero” :) papa pontosan értem a kritikádat és egyet kell értsek. Szeretem a zsánert de ez teljesen súlytalan időpocsékolás lett.

  2. Tipikus fing a szélben alkotás lett, sajnos, pedig a színészek eléggé komoly arcok voltak.

  3. Még a Lost Bullet-nél is gyengébb? Az is elvesztett néha-néha menet közben…akkor ezt be sem próbálom.

  4. Kicsit katyvasz a film, de ha nincs az utolsó5 perc, akkor azt mondom, hogy közepes-jóra sikerült. De az nekem nagyon lehúzta.
    Valahogy nem voltak jól megírva a karakterek, a sztorival is nagyot akartak markolni, de nem sikerült.
    Sajnálom, mivel szeretem a zsarus francia filmeket, amikben megy a keménykedés.

  5. Nagyon rossz volt. Ki a főszereplő ebben? Senki… ide-oda kapkod, telepakolva minden szarral. Tipikus Netflix alkotás: sok pénzből gagyi. Az egyre inkább szemétdombra emlékeztető Netflixen már csak olyat nézek, amit más stúdió csinált, mert azoknál legalább van egy fejlesztési folyamat, feltesznek kérdéseket az alkotóknak, nem dobják be a gyeplőt a lovak közé…

  6. Jean Reno-t nem akarom látni ahogy blamálja magát.Most pótoltam a Ronint és a Leont.Akciófilm rajongó vagyok de a kritika alapján kihagyom.

  7. abdulkholiq: tippre ezt csak vette a Netflix, a kreatív rész teljesen a jobb napokat látott Gaumontra tolható.

    viszont megnéztem, 13 millába került, ahhoz képest elég faszán nézett ki, kár, hogy ennyire szétesett.

    Piemaker: ha csak ettől félsz akkor nézd meg, 5 percet van a filmben, akkor sem akciójelenetben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.