The New Mutants: the same old sh*t

Azt hiszem tényleg azzal írtam le a filmet a legjobban, hogy ha altató kell, akkor nyomjátok be az első órát az utolsó “régi”-új X-Men filmből, ami amúgy teljesen komolyan készült, hiszen kapcsolódik a Loganhez.

Szerencsére a folytatásából nem lesz semmi, nem csak azért, mert ahogy sejtettük, bukott (ezt akár a covidra is lehetne fogni), hanem mert iszonyat szar.

“Mr Glass?”

Tényleg nem értem, hogy miért küldenek tv-sorozatok moziba. Nyilván erre kapok mindjárt egy DE-t, viszont a film első óráját nem lehet mivel védeni, olyan mint egy olcsó sorozatrész. A sztori ugye az, hogy vannak a fiatal mutánsok, akik a közelükben levő emberek halálával ébrednek a képességükre. Ez ugye nem túl békés, ezért egy intézetbe kerülnek, hogy megtanulják kezelni, mielőtt a hely vezetője átadja őket a “feletteseinek”, végig a Professzorra utalva.

A főszereplő is így kerül ide, szépen lassan megismeri a többi bezárt fiatalt, kibontakoznak egymás felé, és mindenféle sötét titok is felfedésre kerül, és végig lehet ásítozni. Nem csak a legtipikusabb felépítés miatt, hanem mert semmi nincs benne, mögötte, ötlet nulla, csak a szokásos panelek sorban.

Nyilván be lehet védeni az egészet a horror hangulattal, de oda is kéne valami rendes alapozás az altató helyett. Az első óra minden, csak nem horror. Amikor “beindul” a film, akkor már elmegy, és a végső harc még korrekten is néz ki, de végig csak a feleslegesség sütött a műből.

Minden nagy felfedés unalmas benne, mert vagy kilométerekről látszik, vagy egyszerűen csak egy gyenge húzás. Mindezt tényleg aláhúzza, hogy a rendező szerintem arra gondolt, hogy milyen réteges a filmje, és veregette a saját vállát végig “ez mélyebb blockbuster, most megmutatom”, ahelyett, hogy rendes popcorn-filmet csinált volna, mert a “lélektani” és “horror” elemek kb. 2 jelenet kivételével hatalmas nullák.

Film újszülötteknek, akik még szinte semmit nem láttak? Nekik talán van benne meglepetés, de aki csak a teljesség miatt nézné meg, még mielőtt a mutánsok megjelennek az MCU-ban, az szerintem nyugodtan kihagyhatja. Tényleg el sem tudom képzeni, hogy erre miért adtak 67 milliót. Sőt igazából mi a fene került ennyibe a New Mutantsban?

human
írta
2020. 11. 16. 17:07
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “The New Mutants: the same old sh*t” bejegyzéshez

 1. Engem annyira kicsinált az első óra és a tudat hogy az utolsó harmad valószínűleg totál nem ez lett volna, hogy a végét sem tudnám védeni.

 2. én nagyon sajnáltam, miközben néztem..szokásos kihagyott ziccer. Mármint ok, a legelső trailer sem ígért sokat, de valahogy láttam benne fantáziát és jár a péklapát a rendezőnek.
  King kárpótolt Az intézet című könyvével. Lényegében abban megkaptam mindazt, amit itt szerettem volna látni.:D

 3. Szerintem egynek kólával elment, még moziban is. Alapvetően annyira ergya volt az idei filmkínálat, hogy még ez is jónak minősült nálam. Közel sem horror amúgy és hát igen, nagy kihagyott ziccer sajnos.

 4. Bárki mást várt egy romantikus tiniláv rendezőtől, akit nem érdekel a horror? (Ő maga nyilatkozta.) Amennyit kínlódtak ezzel a filmmel, csoda, hogy egyáltalán bemutatták. Az Apokalipszis előtt el kellett volna engedni az egész X-Men-dolgot. Kár volt az a vonalat dobni, amit Matthew Vaugh olyan szépen elkezdett Az elsők-kel és felülírni Az eljövendő-vel (ami bár egész jó, de a gagyi végén már lehetett látni a nem túl érdekes irányt).

 5. Én nagyon szerettem volna, hogy jó legyen, de sajnos semmitmondóan szar lett. Nulla horror volt benne, nem tudom, miért lehet még mindig ilyen mértékben hazudni egy cégnek a saját nézői felé. (lélektani horror, stb)

  Ami egyedül tetszett benne, az a twist, mert engem meglepett, nem számítottam rá. És ennyi.
  A végeredményt ismerve ez nem simán rossz film, hanem inkább ne is készült volna el.

  SPOILER
  A végén a maci is teljesen default medve volt, piros szemekkel, whao.
  Vártam, hogy legalább megcsinálják valami egyedi módon, de ezzel kell beérni.
  OFF

 6. Olcsónak azért nem mondanám. Mármint sorozat szemmel nézve de egyetértek. Ez rohadt jó Pilot lenne egy sorihoz. Rendező csávókám túlságosan meg akart felelni a képregénynek ami nem épp jó megközelítés ha filmről van szó. Nekem amúgy tetszett mint egy jó Pilot és sokat számít hogy betéve ismerem az Új Mutánsokat is DE a film ettől még közepes. Ha azt lenne hogy rögtön kapunk még 2 filmet kicsit felértékelődhetne.

  Egyébként azon kívül hogy a casting nagyon jó nem tudom mit tudnék még mondani. Az egyetlen vágyam hogy a Disney/Marvel megtartsa a főszereplőket ha elővenné őket. Magik-et mindenképp meg kéne tartani mert szinte nincs is ilyen menő karakter jelenleg az MCU-ban. Szerencsétlen színészeket sajnálom mert ennél mindegyik tud sokkal jobbat de hát ezt kapták.

  Ez a film a “kihagyott ziccer” tipikus esete.

 7. Nekem ilyen 1x nézős szombat estinek elment a film. Sőt igazából tetszett is valamennyire. De az tény, hogy a vége után nem sok xmen kötödést éreztem. Sima szupererős gyerekes filmként kezeltem.

 8. Rég láttam ilyen sz*rt. De ez tényleg az a fajta sz*r, amiről beszélni kell :D A végefelé már röhögtem kínomban. Mintha valami videojátékot néztem volna. A fentiekhez annyit tudnék még hozzátenni, hogy nekem is alapból beugrott a Glass. Anna-Taylor Joy meg simán lecopyzta az Észvesztőből Angelina Jolie karakterét. De ami a legjobban fáj, hogy totálisan ötlettelenek az új “mutánsok” és igazából tök random fantasy figurák.

 9. Meg néztem unaloműzőként a filmet,és azt kell mondjam tetszett, simán ülnék a 2.részre, kár hogy nem valószínű.
  Nem értem ezt a sok negativitást a film körül, bár kiszámítható volt,de miért,a pók 2.-ben Mysterio olyan nagy csavar? Vagy az első részében… Volt egyátalán csavar?
  A Logan-es utalás külön tetszett,egy kitaszított, törvényen kívüli csapat,X23-al kiegészülve simán ütött volna, látszott hogy csak félvezetőnek szánta a rendező,volt benne potenciál szerintem,és volt olyan jó a színész gárda miatt, mint egy bármilyen Ant Man vagy más B-s Marvel
  Kár érte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.