30 év!

Idén melyik csatorna adja le a Reszkessetek betörőket? A lényeg, hogy ez elvileg hivatalos poszter az évfordulóra.

Chris Columbus beszél Joe Pesciről:

Ha kellenek még sztorik.

human
írta
2020. 11. 17. 10:53
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “30 év!” bejegyzéshez

  1. Legnagyobb erényének azt tartom mai napig, hogy árad belőle a karácsonyi hangulat. Nyilván egy átlag amerikai család nem egy ekkora házba él, de itt nagyon jó a szereplőgárda is.

    Nem azt érzem, mint sok ünnepi filmnél, hogy erőltetik az eseményt, mindenhol folyik a giccs stb. Itt minden tudatosan van berendezve, megcsinálva. Nagyon jók a helyzetkomikumok. A 3 főszereplő főnyeremény.

    Nyilván van olyan, aki a 100+ ismétlés után megunta vagy már nem is szereti, de az vitathatatlan, hogy Columbus nagyon érti ezt a családi film műfajt. Gondoljatok bele, hogy milyen csodát művelt a HP 1-2-vel is. Tökéletesen adaptálta a könyvet, pont úgy, ahogy akkoriban el kellett indítani a sztorit.

  2. Elérhető a Netflixen a “The Movies That Made Us” c., 4 epizódból álló dokusorozat, amiben az egyik az a Reszkessetek betörök. Ezt a 4 részt amúgy is maximálisan ajánlom, piszkosul tanulságos és érdekes, arról szól, hogy milyen nehézségek és sokszor szerencsés véletlenek útján hoztak tető alá olyan klasszikusokat, mint a Dirty Dancing, a Szellemirtók, a Die Hard és a Reszkessetek betörök.

    Szóval ha valaki most a 30 éves évforduló vagy a kötelező karácsonyi újrázás kapcsán kíváncsi, mi zajlott a kulisszák mögött (meg fel akar vágni a család előtt két bejgli között egy-egy fun fact-tel), az tényleg vessen rá egy pillantást, megéri.

  3. Nem tudom megérteni,hogy miért fanyalognak annyian amiatt,hogy minden karácsonykor leadják. Ez egy karácsonyi film, ahogy fentebb is írták árad belőle a karácsonyi hangulat. Egyéni vélemény de nekem még az is rátesz egy lapáttal,hogy nem csak a karácsonyi hangulat árad belőle, hanem a 90-es évek hangulata is, ami szerintem csodálatos volt. Egészen más volt akkor a karácsony mint most. Akkor még volt lelke az egésznek. Nem csak a “kinek mit vegyek december 24-én egy telt házas plázában” vagy “zabáljuk hányásig magunkat”, egészen a “mi idén nem állítunk fát”-ig.

  4. asszem tavaly, vagy tavaly előtt sikerült elszalasztanunk barátnőmmel, mert a fene se gondolta volna, hogy a tv2-n fogják adni. régebben mindig rtl-en ment. kígyó gyogyó-.-

  5. @Prothean:
    Pontosan ezekért értékelem én is ezt a filmet jobban, mint az újabb karácsonyi filmeket. Ebben még igazi volt a karácsonyi hangulat.
    Csak néztem, amikor nemrég azt olvastam, hogy Mel Gibson legújabb télapós filmjében egy gyerek bérgyilkost fogad, hogy levadássza a Télapót… Mégis, hogy jutottunk el idáig?? Vágom, hogy fekete komédia, meg minden, de akkor is, milyen karácsonyi film ez? :)

  6. 2. Watchmen

    Mindennel egyet értek amit írtál, de ezzel 200%-ig is:
    “Legnagyobb erényének azt tartom mai napig, hogy árad belőle a karácsonyi hangulat. ”

    Nagyon kevés film van ilyen, amit bármennyiszer meg lehet nézni és prezentál nekünk egy kis ünnepi alaphangulatot. A reszkessetek betörők az toronymagasan az első ebben a témában!
    A nagy classic Chevy Chase “Karácsonyi vakációja” is hasonló erényekkel rendelkezik, aztán én még pár haloványabb próbálkozást megemlítenék: “Télapu” (szigorúan az csak 1. rész), “Home Alone 2”, “Mi a manó”, “Karácsony Arthur”, “Polar Express”, a Jim Carrey féle “Karácsonyi ének” animáció (ami egy az egyben olyan mint a Patrik Stewart-os film) és az élőszereplős “Grincs”-e, és egy kicsit a “Hull a pelyhes” is. Értékelem még a “Karácsonyi krónikák” készítőinek erőfeszítéseit is, majdnem sikerült egy értékelhető karácsonyi alkotást lerakniuk (azért az újévezredben ez ritka).

    Ja és Nic Cage Segítség apa lettem-je is bőven nézhető kategória.

  7. Egy honlap szerint ez volt az aktuális listavezető a mozikban, amikor születtem. … Januári vagyok. :D

  8. 10. Lehet egyedül vagyok vele de nekem a 2015-ös Krampusz is hozta egy picit ezt a régi karácsonyos feelinget, pedig hát az ugye nem egy családi film. :)

  9. @chegue111111: köszi! :D

    Egyébként egyéb karácsonyi filmekben, amik jók, nagyon jó példákat hoztál. Az animációs Karácsonyi ének (Carreyvel) nekem is nagy kedvencem. Kicsit elfelejtették azt a filmet, pedig Zemeckis nagyon jól megcsinálta.

  10. nagyon nagyra tartom a masodik reszt, mert ha teljesen kivesszuk belole a betoroket, akkor is egy teljesen jol mukodo, fasza kis film lenne, meg talan jobb is. mestermunka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.