Elindult a Filmio – pár régi magyar filmet könnyebb lett megnézni

Ez lenne a főoldal a képen, a havi díj januártól 1190 forint. Jelenleg több, mint 200 magyar film érhető el, szóval ez csak egy kis részlet. Van például Csinibaba, meg Pogány Madonna is, meg hasonlók. Némelyik régi kópia HD-ba felújítva.

(Ugye a Netflix is készült az utóbbi években, ott is egyre több magyar film van fenn, például amiért sokat rágtátok a fülemet, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) is. Vagy pl. a Liza a Rókatündér mindkét helyen fenn van.)

human
írta
2020. 11. 19. 16:40
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Elindult a Filmio – pár régi magyar filmet könnyebb lett megnézni” bejegyzéshez

  1. Hat jah. Pedig pont a kulfoldon elok jo celcsoport lenne, mert ok nem tudnak elmenni a Tescoba megvenni ezeket DVD-n, es nincsenek magyar TV adok sem ahol adnak ezeket. De ugy latszik nem kell nekik a penz 🤷‍♂️

  2. Dh: Jogdíjak, szerzői jogok. Pl. ami fent van a Netflixen is, ott a Netflix fizetett a nemzetközi jogokért.

  3. Ja hat persze, ertem en. A ceg nem adja a nemzetkozi jogot, csak a magyart. Aztan meg kulfoldon marad az ncore, es nem keresnek szart se. Megerte? 🤷‍♂️

  4. Maga a platform egy hulladék technikailag. Milliárdokból erre a béta szarra tellett, amin még keresni se lehet normálisan. Alapvető funkciók nem működnek vagy hiányoznak.

  5. Várjá, várjá. Szóval először az adómból készítenek egy filmet, amit az adómból megőriznek, majd az adómból felújítanak, majd az adómból fejlesztenek hozzá egy honlapot, hogy feliratkozhassak, hogy megnézzem?
    LOL. Kábé ennyit ért hozzá ez a kormányzat…

    Miért nem lehet például hozni egy határozatot, hogy csókolom, az itthon már üzemelő előfizetéses szolgáltatók x díjért hozzáférnek az egészhez és kötelező ezt megfizetniük? Cserébe megkapják ezeket mind itthonra, mind külföldre (néhány, modernkori filmet leszámítva, ami máshogy lett eladva)

    Ennyi bakker. Röhej ez az ország…

  6. Blurayfan:

    “Kit érdekel?! Most erre komolyan van igény?!”

    oktatásban egész biztosan, mivel egyre kiterjedtebb a média/film tanítás. anno én öltem volna ezért filmtörténet szigorlat előtt, mert csak kézről kézre jártak az ócska másolt VHS-ek, egyszerűen rengeteg klasszikus nem létezett digitalizált formában, pedig kicsit több, mint 10 éve volt csak.

    azért az valahol tényleg nevetséges, hogy a hazai filmtörténeti, kulturális örökség fontos elemeit nagyítóval kellett keresni pár éve is. valahol egyetértek a kérdéssel, mert valószínűleg nem sok háztartásban fizetnek majd elő erre, de a digitalizációra és hozzáférhetőségre szükség volt.

  7. Engem az érdekelne hogy próbálta-e valaki külföldről VPN keresztül. Ha az például megy és majd tesznek angol feliratokat akkor nekem simán belefér a havi 1100 Ft, lockdown alatt tok jó lenne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.