Tron Legacy: eredeti vs deepfake

Na melyik a jobb változat? Ugye a film nem olyan fiatal, szóval azóta zakatolt előre a technológia, és lehet utolérte a régi csúcs VFX-et az a változat, amit valaki otthon össze tud rakni gépi tanulásos módszerrel.

human
írta
2020. 12. 03. 11:01
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “Tron Legacy: eredeti vs deepfake” bejegyzéshez

 1. Remélem, hogy ezentúl használni fognak a deepfake-hez hasonló programot, hogyha kézzel is animálnak, legalább a referencia legyen megfelelő minőségű.

  A legjobb példák (Tarkin, Brian O’Conner, az újabb Terminator-ok T800-asai? és biztos van még 1-2) sem néznek ki annyira valósnak, mint ezek a sufnituning deepfake próbálkozások – persze sokszor leesik a képernyőről, de ezért kell csak referenciaként alkalmazni.

 2. Mindegy mit használnak, csak csináljanak már egy folytatást hozzá. Az összes hibája ellenére nekem tetszett a film. A lead gyerek nem volt elég karizmatikus a főszerepre, de Clu volt annyira érdekes karakter, hogy elvitte a hátán a többit.Igazán lehetne egy eredet történet a hatalomra jutásáról. Mondjuk valószínűleg a Disney rányom egy rebootot erre a feanchisera is.

 3. Nyilván az új deepfake a jobb változat. A film idején még gyerekcipőben járt a technológia és ahogyan te is írtad zakatolt előre a technológia és ma már olcsóbban lehet jobbat csinálni

 4. Crash: Ne keverjük a CGI-t a deepfake-kel.

  Én igazából azt várom, hogy a szinkronhoz igazítsák a szájmozgást ÉS az eredeti hangot magát is utánozza a magyar hang. Mondom ezt úgy, hogy semmit nem nézek magyarul, de technológiailag érdekesnek hangzik! :-)

 5. @JKJ

  Nem keverjük. Ugyanaz az elv, a különbség csak annyi, hogy akkoriban nem lehetett ráküldeni az algoritmust hanem kézzel csinálták az egészet.

  Most nagyot akartál mondani de nem sikerült. A deep learning egy módszer ami alkalmazható CGI effektekhez is.

 6. Remasterelt director’s cut mikor lesz?

  Különben meg az első rész hibáinak ellenére is van potenciál egy folytatásban szerintem, azonban én a Disney helyében kivárnám legalább az Avatar 2-t, aztán csapnék a lecsóba.

 7. @JKJ – létezik a lip sync AI, JALI-nak hívják és elég meggyőző amit tud. Filmekben nem hiszem hogy van igény arra, amit írtál, de a játékokban valószínűleg el fog terjedni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.