American Skin-előzetes

Nate Parker (The Birth of a Nation)új filmjében egy fekete férfinak igazoltatás közben lelövik a fegyvertelen fiát. A rendőrök ellen vádat sem emelnek, így a férfi a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást. Na nem könyörtelen bosszút áll, hanem segítőkkel megszállja a rendőrséget, és ott tart egy tárgyalást a szerinte bűnös rendőröknek.

Akcióthriller aktuális problémával. Gondolom többen várnák, ha Liam Neeson állna bosszút a fiáért.

15 hozzászólás a “American Skin-előzetes” bejegyzéshez

  1. Érdekes koncepció engem érdekel, azért az durva lett volna h bosszúból elkezdi irtani a fehér zsarukat. Ez sztem sem a kritikusoknak sem a nézők nagy részének tetszett volna, jó lesz ez így.

  2. a Spike Lee presentation? Engem ennél a kiírásnál kicsit el is vesztettek.. a hideg kiráz attól a palitól. Inkább 1000 rossz Jordan Peele film, mint egy, amihez Spike Lee-nek köze van.

    Mielőtt elindítottam a trailert, szerettem volna valamiféle jó kis law abiding citizen utórezgést, de ez nagyon más irányba ment el.:D

    Pont most..nem túl szerencsés az üzenet, amit hordoz egyébként:D tartok tőle, hogy ezt nem mindenki kezeli helyén.. alapvetően nem szokott zavarni, ha kis, szürke emberek magukra húzzák az igazságszolgáltatás gúnyáját, de itt ez valahogy túl valósághűnek tűnik és lehet, hogy ez rémiszt meg egy kicsit..

  3. Nem tudom, nekem nem hiányzik bele Liam Neeson. Olyat már láttunk, és jobb fajtákat is, mint amilyenekben mostanság szerepel, szóval szerintem jó lesz ez. Engem megvettek (6 éves a fiam).

  4. Beau Knapp 2019-ben két fekete-gyilkos rendőrt is játszott (Black and Blue és ez), még a végén beskatulyázzák! :D Amúgy bemutató és sztori alapján nagyon úgy fest, mint a Gyűlölet, amit adtál kicsit keményebb verziója vagy annak más irányú továbbgondolása (ott nem jutottak el a bíróságig sem a tüntetők, itt elfoglalnak egy rendőrőrsöt…). és persze egy jó adag Végszükség (John Q) is van benne.

  5. blady: nemtom miért kapta el a rendszer, visszatettem. Spike Lee presentation, avagy producer, szerintem nem olyan vészes ajánlás. Plusz lehet pont azért van rá szükség, amiért te is kényelmetlenül érezted magad :)

  6. Ez mitől aktuális probléma? Nem láttam olyan híreket, hogy rasszista zsaruk fegyvertelen fiatalokat lődöznének le a nyílt utcán. Az esetek többsége nyílván túlkapás, de általában fegyverrel hadonászók járnak így (ami nyilván akkor sem elfogadható). Neeson meg pont nem ellenpélda (lehet, hogy nem is annak szántad), az lenne az, ha a pozitív hős a fehér zsaru lenne, aki színesbőrűeket öl, de ilyenről nem csinálnak filmet (szerencsére). Ahogy arról a fekete rendőrröl se akit blm tüntetésen lőttek le civilek, vagy a szinten tüntetők által felgyújtott motoros rendőrről se.
    Ettől függetlenül lehet volt ilyen eset is, vagy ha nem, hát nem csak a true storyknak van létjogosultságuk. Csak az a baj vele, hogy ez nem feldolgozni vagy feloldani fogja a társadalmi feszültségeket, hanem olaj lesz a tűzre, mert igazolja (ha nem is szandékosan) tüntetésnek álcázott randalírozás, gyújtogatás, fosztogatás jogosságát. Még ha film nem is erről szól, azért úgy láttam, felbukkannak az egy igaz ügy mellett tüntetők is. Ettől még lehet jó a film, csak nem biztos, hogy jól időzítették, de ez csak az én véleményem.

  7. human: persze, írom is, hogy biztos van ilyen is, csak ezeket arányaiban az esetszámokhoz viszonyítva vizsgálva elenyésző számok jönnek ki. Olvasom pl. hogy 2016-ban az amerikai rendőrök 574 fehér és 266 fekete embert öltek meg és ez nem rendhagyó arany, csak a feherek nem kerülnek a hírekbe. Ez a rendőri brutalitást igazolja, nem a rendszerszintű rasszizmust. Amerika lakosságának 10-15 százaléka fekete, ha jól tudom, így megint máshogy néz ki a dolog, de a bűnügyi statisztikák szerint tizenkétszer gyakoribbak a feketék által fehérek sérelmére elkövetett bűncselekmények, mint megfordítva, ez megint csavar egyet a történeten.
    De nem ide akartam kilyukadni, hanem oda, hogy egy ilyen témájú film milyen hatással lehet a kedélyekre, most, mikor újabb és újabb tüntetéshullámokról hallani, többet használ e mint amennyit árt, gondolok itt olyasmire mint pl.01.09.11 után elhalasztott bemutatók a témában, itt meg nem hogy halasztanának, hanem direkt az aktuális eseményeket használják véleményformálásra. Erre írtam, hogy szerintem veszélyes lehet.
    Viszont azt visszavonom, hogy a fekete rendőrről nem csinálnak filmet, most, hogy olvasgattam, látom, hogy Boyegának van egy ilyenje, Red, White and Blue a címe, na ez kimaradt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.