Chris Pine és a Dungeons & Dragons

Bárhogy olvasom a híreket a Deadlineon és THR-en, nem értem, hogy pontosan miről szólhat majd ez a “franchise starter”. Azért feltehetően nem a Dungeons & Dragons megszületéséről, mert akkor nem franchiset emlegetnének, de a történet részleteit nem árulták el. A legpontosabb megfogalmazás amit tudni, hogy a D&D-n alapul a film.

A lényeg, hogy a Game Nightért felelés Jonathan Goldstein & John Francis Daley rendezi majd a Paramountnál régóta készülés alatt levő művet. Épp átírják a korábbi forgatókönyvet, és jövő tavasszal forgatnának Chris Pine főszereplésével.

16 hozzászólás a “Chris Pine és a Dungeons & Dragons” bejegyzéshez

 1. Ebből már volt egy pár film, meg még régebben rajzfilm sorozat is, amit anno tönkremenésig néztem VHS-en gyerekként, csak jóval később tudtam meg, hogy amúgy egy népszerű RPG az alapja. Kíváncsi vagyok megint mit akarnak majd eladni ezzel a névvel.

 2. Puffin
  A 2000-ben készült film rendezője sem volt a helyzet magaslatán.
  Akkora trash fantasy-t utoljára a 80-as években gyártottak, mint az.

 3. Hát az tuti, hogy egy random Xéna epizód színvonalasabb volt. A 2005-ös folytatása is hasonló lehet.

 4. Már mindennek franchise starternek kell lennie, ez öli meg a filmkészítést. Nem a filmre, mint önálló alkotásra öszpontosítanak,hanem rögtön az ezer folytatásra, ezért lesz fos a végeredmény.

 5. A D&D világa óriási, és önmagában szinte kimeríthetetlen a tárháza. És valahogy mégse sikerült kihozni belőle sokat, mert a hozzáértés hiánya kézzel fogható volt az évtizedek során. Kezdetnek pedig elég lenne egy sikeres kampányt elővenni, és megfizetni 1-2 jónevű kalandmestert szakértőnek. Nem kell nagy dolgokra gondolni, kell 1 tolvaj, 1 paladin, 1 bárd, és 1 mágus oszt hagy szóljon. :)

 6. Pont ebből a hatalmas tárházból kifolyólag sorozat formában jobban működhetne, mint önálló filmként, szerintem.

 7. hát, ha esetleg Forgotten Realms-et vennék alapul, akkor érdekelne. vagy talán dragonlance, de más semmi ezen a kettőn kívül :S

 8. Én már előre látom, hogy mi lesz. Két síkon fog játszódni a történet. Az egyik a filmbéli való élet lesz a másik pedig a kampánybéli amit játszanak.

  Sajnos egy-egy “népszerűbb kampány” filmre vitele lehetetlen a kevés idő miatt hacsak valaki nem rendeli be előre és adja oda a pénzt több filmre.

 9. @Gunslinger: Hehe, szintén zenész, nagyon szerettem a rajzfilmsorozatot anno, tékából kikölcsönözve néztük rongyosra gyerekkoromban. :D

 10. Remélem, hogy nem Jumanji-reboot szerű struktúrában képzelik el, hanem normális fantasy történetként. A Gyűrűk Ura óta nem készült komolyan vehető film a témában, igazán lehetne ez egy igényes kalandfilm, anyagilag is jól járnának egy “friss” stílusú blockbuster-rel és vetélytárs miatt sem kell aggódni.

 11. Mondjuk ez igy elég furán hangzik, mivel a D&D nem egy setting, vagy világ, vagy kampány, hanem egy szabályrendszer. Szóval lehet ez akármi is…

 12. Nekem van egy olyan érzésem, hogy pontosan Jumanji-szerű franchise-t fognak csinálni ebből.

 13. lordboxi: pontosan, ezért sem értettem, hogy pontosan mit akarnak, amire DnD címkét tesznek, mivel nincs definitív “ez a DnD” történet.

 14. 11 EpicZurg

  Hát pedig szerintem olyan, mint a LOTR már nem nagyon lesz. Hasonló sem. Nincs más fantasy, aminek ennyi rajongója van és ennyi nézőt tudna bevinni. Még egy Warcraft is majdnem csőd volt…

 15. 15.

  A Warcraft nem jó példa mert az inkább a szokásos videójáték adaptáció volt. Jó lett volna de a szokásos hibája volt, belesűrítették egy részbe a sztorit és elbaszták a karaktereket/eseményeket. Még a Warcraft fan-ok sem szerették.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.