A Warner kezd meghátrálni? A Dune vissza a mozikba?

Vagyis ugye sosem került ki a filmszínházakból, de a Warner terve az volt, hogy jövőre minden filmjét a mozival egyidőben streamingre is kiteszi. Mostanra már lehet más a véleményük, egyrészt mert a Hollywood szakszervezetei nekik ugrottak, másrészt a rendezőik, de még a Dune főszereplője is.

Konkrétan a filmért felelős Villeneuve szerint a streaming premierrel a Dune franchisenak kaputt lenne. Akkor talán örülhet, mert a Deadline híre alapján pont a franchise potenciál miatt lehet végül elmarad a streaming rész.

(Lehet az is közrejátszik, hogy már Amerikába is elfogadták a két fő vakcinát, és sokak szerint nyár végére javulhat a helyzet, a Dune pedig jövő téli anyag.)

human
írta
2020. 12. 22. 22:39
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “A Warner kezd meghátrálni? A Dune vissza a mozikba?” bejegyzéshez

  1. Ez a lépés netto baromság, ezek az amcsik már nagyon szenvednek úgy látom. A Dune soha nem lesz franchise film, mert soha nem lesz nagy siker. Éppúgy rétegfilm mint a blade runner. Ezek marhák….

  2. Nem lenne meglepő ha a Warner változtatna. Alapból nem adott meg dátumokat a filmekhez másrészt az előzetesükben is ott volt hogy változtathatnak bármikor. Nyilván azért tették oda hogy utólag ha már mindent megbeszéltek akkor lehet alkotni és addig is felcsigázták a nézőket.

    Azt egyébként szerintem kijelenthetjük a Dűne így is úgyis bukta lenne ha nem lenne Covid akkor is. A Scifi műfaj nem termel 1 milliárdos bevételeket ergo nem is értem hogy tervezhet a rendező több részt. Mármint azt értem hogy ő akarna csinálni de ha nem nézik elegen teljesen mindegy hogy hol mutatják be. Ráadásul mozikban ahol mehet amúgy is menni fog mindegyik film szóval nem is értem.

    Elég csak megnézni hogy a WW84 is hogy teljesített az 1. nap. Még a 20 millát sem érte el akkor egy Dűne? Nagyon bírom a rendezőt de irreális elvárásai vannak. Inkább örüljön szerintem hogy az emberek megnézik a filmjei még ilyen időkben is még ha Streamingen is nézik. Ha sok előfizetőt hozna a Warnernek akkor így is úgyis lehetne folytatása. Főleg hogy azért 2022-re már tuti vagyis remélem hogy helyre állnak a dolgok és 2024-25-nél előbb egyébként sem lehetne bemutatni szerintem a folytatását.

  3. Én pont nem a Dűne miatt aggódnék, az mehet streamingre. A Godzillát meg az új Matrix filmet lenne logikus moziba tolniuk. A Suicide squad, Tom és Jerry, meg talán valamelyik sokadik horror kimondottan streaming filmek, de egy Godzillát mozira terveztek.

  4. “a WW84 bevétele semmit nem jelent a jövő decemberhez viszonyítva.”

    Tudom de azért Kínában nincs semmi probléma jelenleg mégsem nézi kb senki. Bár az is igaz hogy azért mert az ottani népek lehúzták hisz nincs sok akció benne és Rottenen is hasonló okok miatt megy egyre lejjebb. De itt igazából arra gondoltam hogy HA nem változnak a dolgok a Dűne és a többi is erre a sorsra juthat mert az oké hogy kezdik adagolni az ellenszert de ha jól tudom Angliában már 4-es zárlat van mert mutálódott a vírus és az ellenszer sem biztonságos. Mondjuk manapság már franc se tudja kinek lehet hinni. Viszont ha szerencséjük van és a Dűne premierig mondjuk elcsitulnak a dolgok akkor nyilván jobban nyit majd mint a WW84 most.

    Bár én nem reménykednék az amcsik helyében mert ott borzalom ami van.

    De szerintem akármi is lesz nem fog jobban menni mint az új Szárnyas Fejvadász. Ez a kategória egyszerűen túl kis rétegnek készül. Főleg az olyan kaliber mint a Dűne.

  5. de hát az első wonder womanra sem rohantak Kínában, megint a semmiből csinálsz elefántot, mert puffogni akartál azokon akiknek nem tetszik a film. Az első WW 38 millióval nyitott Kínában, akkor amikor nem volt járvány se semmi. Ez a felével, úgy hogy mindjárt van warez, világjárvány van, és az átlagember szegényebb ott, mindenki karácsonyra költött, és hasonló dolgok.

    A mutálódott vírus ellen pedig jó az oltás, olvass utána. Lehet az orosz nem, de az EU-ban elfogadott két nagy igen.

  6. ComicGeek: A Dűne sikere nehezen jelezhető előre, de azt azért ne feledd, hogy az alapanyag egy bestseller, százmilliós olvasótáborral világszerte. Tudom, valahol rétegműfaj, de egyszerre lehetnek vevők rá a fiatalok és az idősebb olvasók, ha széles korosztályt sikerül elérni, akkor váratlan siker is lehet. Viszont abban egyetértek veled, hogy az utóbbi években ha egy film nem egy nagy kánon része, az nem képes százmilliókat generálni a kasszáknál, bármennyire is jó, így nagyon-nagyon nehéz dolga van a frissen érkezőknek.

  7. ilyenkor az mindig kiesik a képletből, hogy

    1. lehet akármekkora az olvasótábor, ha úgy állnak a feldolgozáshoz, hogy minek ez, akkor nem nézik meg.

    2. ha a rajongók közösségi oldalain elkezd terjedni, hogy a nyolcadik űrhajó alján a könyvben gondosan leírt BMW felirat inkább egy Audira hasonlít, már egyaránt egy csomóan elfordulnak tőle.

    ergo a rajongó azért rajongó, mert sokszor elvakult és ha nem azt kapja, amit akar (ami sok esetben nem is megvalósítható), akkor inkább fanyalog.

    nem tudom mennyire sarkos példa, de a Warcfraftnak hány rajongója volt/van, mekkora fanservice volt sok esetben a film, mégis akkorát hasalt Amerikában, amit ritkán lát a világ ekkora hype mellett.

    all in all, az a baj nagy klasszikusok drága feldolgozásaival, hogy egyszerre akarnak megfelelni az olvasóknak és nyitni új nézők felé is, mert a nagyobb tábor mindenképp az utóbbi lesz. és szinte lehetetlen megtalálni az egyensúlyt, hogy megfelelj mindkettőnek.

  8. “a Dune franchisenak kaput lenne.” – human

    Német szó, helyesen: “kaputt”. Bocs, de így ugye magyarul (nincs) értelme.

  9. Ráadásul a Dűne esetében felmerül az a veszély, hogy nem is a könyvhöz fogják sokan mérni, hanem a Lynch féle borzadályhoz, ami számomra valami érthetetlen módon kultfilm lett, meg bizonyos embereknél sci-fi etalon, holott a könyvhöz alig van köze.

  10. Dűne rajongóként remélem, hogy sikeres lesz a film és hogy folytatása is lesz. A “rétegműfaj” dolgot lehet, hogy a főszereplők népszerűsége áttöri és beterel sokakat a mozikba. Ha csak az instagram követőik számát megnézzük, Timothée-nak és Zendaya-nak összeadva több mint 90 millió van!

  11. Máshol azt írják, hogy a Dűne költségvetésének háromnegyedét a Legendary Pictures tette bele. Ha ez igaz, akkor azért elég durva húzás ez a WB részéről, hogy más pénzéből a saját streaming szolgáltatását futtassa.

  12. abelh: szeretem a Warcraft világát meg minden, de azért ne hasonlítsuk már egy olyan univerzumhoz, ami 50 éve létezik és több generáció olvasta.

    A Dűne kapcsán én is tartok kicsit attól, hogy az alacsony bevétel miatt hamvában halnak el a folytatások, de még mindig jobbak az esélyek egy normális időszakban mozis bemutatóval, mint a “bedobjuk streamingre, hátha akkor végre valaki kiváncsi lesz a szolgáltatásra” eset.

  13. Villeneuve imádom, de szerintem eleve hibás döntés volt a Dűnét mozifilmnek megcsinálni. Sorozatba kellett volna gondolni.

  14. Ne hasonlítsuk már egy régi kor klasszikus könyvét egy giga hype-al rendelkező, a világ egyik legnépszerűbb számítógépes játék univerzumában játszodó sikeres franchisehoz. Sokkal több embert mozgat meg a világon a Wow név mint a Dűne, ez van.

  15. 17: Ne a saját korosztályodból indulj ki. Nekem pl. fingom sincs mi az a Warcraft (láttam pár átvezető videót régen, annyit tudok, hogy valami orkos háborús játék), a filmet sem néztem meg, mert az előzetes ritka nagy bénaságnak tűnt. És ha körbenézek az én korosztályomban, akkor a 99% még ennyire sincs képben. A Dűne az meg akárhogy is nézzük, alapmű, kb. minden kamaszfiú olvasta aki a hetvenes-nyolcvanas években volt gyerek.

  16. sikerült elkapni a lényeget :) az összehasonlítás alapja annak a sokszor megbukott tételnek a felmelegítése, hogy egy drága blockbustert majd az alapanyag rajongói megmentenek. nem, nem fogják, a Dűnét sem, hiába olvasta anno minden tinédzser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.