Boss Level: így kell videójáték filmet csinálni

Joe Carnahan rohadtul megcsinálta ismét. Hogy mi van az önéletrajzában? Smokin Aces, The A-Team, The Gray, tökösség, nem annyira közönségkedvenc iszonyat szórakoztató művek. Na most is ilyet csapott az asztalra. Kicsit kevesebb pénzből dolgozott, de elnézhető, és illik is designba a gagyi robbanás.

A főszereplő egy volt különleges osztagos katona, akinek az élete a kukában, és minden napja úgy indul, hogy ki akarják nyírni. Sőt, a nap közepére a sok rá hajtó bérgyilkos közül valakinek sikerül is. Viszont utána ismét az ágyában ébred, ugyanaz a nap indul újra mindig. Mintha ott mentett volna, és visszatöltené valaki.

Miért történik ez vele? Miért akarják megölni? Mit kéne csinálnia? Ki lehet törni ebből? Nyilván apró nyomokkal mindez kiderül, és még a magánéleti múltját, a karakterének rosszpontjain is dolgozhat a bunyók és lövöldözések között. Mindezt egy viszonylat korrekt magyarázatba is sikerült becsomagolni a végére!

Természetesen ezt is írhatom kicsit a blockbuster szempontból kihalt év számlájára is, de a Boss Level akciói többnyire rohadtul bejöttek. Egyrészt már a rosszul elsült napok montázsai is remekek, amikor pórul jár a főszereplő, de a kreatívan kitalált bérgyilkosok is mosolyt csaltak az arcomra. Tökös, véres az első fél óra, és utána is van pár remek megoldás, ahol a komoly akciót a humor jól oldja fel, tipikus Carnahan módin.

Sajnos amikor jobban elmerült a film a történetben, és a főszereplő karakterépítésén, az néhol döcögött kicsit. Nyilván ez a szíve az egésznek, és korrekt, de érzitek ezen a hideg szón, hogy ott azért nem kötött le teljesen. Nyilván kell, különben csak egy akciómontázs lenne, és többnyire jó is, de azért na. Ellenben a végeredmény még így is remek.

A főszereplő amúgy Frank Grillo, akiből a maximumát kihozza a rendező, de miatta is mondom, hogy inkább B-zsánerfilm az egész, egyáltalán nem negatívan használva a jelzőt. Mellette ott van Naomi Watts nem sokat, és a film gonosza Mel Gibson, aki azért ha 1 hetet volt a forgatáson, akkor már sokat mondok. Elmegy az egoista volt CIA ügynök szerepében (az Air America történet:), de valahogy a gonoszak oldaláról nem érezni azt a tétet, ahova elvileg a film vezet, nincs meg az egyensúly.

Akkor most retteghet a Free Guy? Kicsit hasonló a két film, de persze az A kategóriás blockbuster anyag, míg ez iszonyat jó B-mozi volt.

human
írta
2020. 12. 23. 21:47
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Boss Level: így kell videójáték filmet csinálni” bejegyzéshez

  1. Jobbnak tűnik, mint a hasonlóan videójátékos alapokon nyugvó Max Cloud. Pedig az sem volt olyna szar szerintem…

  2. Meglepően jó volt, különösen azok után volt igazi felüdülés, hogy előtte a Fatmant néztem.

  3. Szar CGI és gagyi robbanás igenis nem fér bele, pont ezért csinálják mert a júzer elnézi nekik, hogy jó ez így is. Kurvára nem, milyen már hogy egy cobra 11 lassan jobban néz ki mint egy szaros amcsi akciófilm.??? Illetve a 90-es években ennyi pénzből valódi épületeket repítettek a levegőbe. Ellustult filmkészítők ellustul munkája, nálam csalódás, pont ezmiatt basszus, ha már akciófilm nézzen ki jól, ez kb felejtős.

  4. Én oltári jól szórakoztam, az első 5 perc alapján azt hittem, hogy konzol gémben játszódik a film és egy kiscsákó irányítja a főhőst :-)

    Nekem ültek az akciók, a poénok, a képi megjelenítés. Tökéletes kikapcsolódás volt, még moziban is fizettem volna érte. Grillo teljesen jó akciófigura.

    Amúgy nem is értem, hogy miért pihent ez a film 2 évet a fiókban (mintha valamikor valaki ezt írta volna róla). Meg ugye a Fatmanban és az esős filmben Gibson rottyabb volt, mint ebben.

  5. Tényleg jó volt! Szeretem az ilyen filmeket amik nem akarnak többek lenni,mint amik!

    Spoiler nélkül azért annyit még hozzá tennék,hogy számomra a legvége kicsit nem egyértelmű,vagyis nem derült ki számomra semmi?

  6. Valóban erősen B-film, számomra a szó rossz értelmében, ebből sokkal de sokkal jobbat ki lehetett volna hozni, ezt az ismétlődő nap szitut sok filmben láthattunk már, ez azok közé tartozik, ami nem tud újat adni e téren, de más szempontból sem, oké az akciók tökösebbek viszont talán a sztori hiányosságai miatt nem igazán kötöttek le, a színészi játékok sem voltak kiemelkedők, Gibsonnak rutinmunka, ami látszik is a játékán, mondjuk a karakter sem volt kidolgozva, csak annyit tudunk, hogy ő a gonosz szakállas figura. Grillo hozza a tőle megszokott kötelezőt, talán még kicsit jobbat is, mint amit egy akciófilm megkíván, színészileg azonban nálam még mindig a Kingdom-ban volt erősebb, bár az más formátum.
    A rendező korábbi filmjeivel vegyes tapasztalataim voltak, a Fehér poklot a mai napig imádom, akárcsak a Narkót. A Boss level a gyengébbek közé kerül.

  7. Remekül szórakoztam rajta, bár ezt említettem a korábbi címke alatt. Moziban még jobbat üthetett volna.

    @Wittgen:
    Jelen, én voltam. Nem tudom mi ment a háttérben hogy nem kaptuk meg hamarabb. 2018 márciusban forgott. UIP-nél 2019 nyara volt az első bemutatási dátum amit aztán kb. 4x változtattak meg a gyártó variálása miatt. És a vége meg ugye az lett hogy idő előtt kiszivárgott warezbe.

    @Asztiii:
    Szerintem pont az ismétlődő nap szitu humoros oldalát használta ki jól ez is és a szintén idei Palm Springs is.

  8. Meglepően jó volt egészen addig addig amíg vége nem lett, mivel nem lett vége a filmnek. A dramaturgia nem arrfele tartott, hogy ott legyen vége, hanem még vagy öt perc hiányzott a filmből, hogy pontosan megtudjuk mi lett a sorsa mindenkinek és mindennek.

  9. Spoiler

    Pont úgy lett vége, ahogyan kezdődött, az óra ketyegésével. Szóval a cease to exist nem jött be, túlélte.

    Nem is volt ez rossz, és az Air America sztori tényleg menő. :)

  10. Malachi:

    Spoiler
    Mivel az utolsó kísérletnél a lakása nem robbant fel, így az lehet akár a kövekező napon is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.