Sacrifice-előzetes: Lovecraft kísért?

Legalábbis valami csápos ősi lény szektája közelébe keveredik Norvégiában egy házaspár ebben a filmben. A nő terhes, hazautaznak a férfi váratlan öröksége miatt annak szülővárosába. Bár ne tették volna?

A poszter borzasztó, de az alatta levő trailer jobb.

7 hozzászólás a “Sacrifice-előzetes: Lovecraft kísért?” bejegyzéshez

  1. Gondolom klisésen az lesz a vége, hogy a nő megszüli ezt a lényt vagy valami hasonló.

  2. Hát igen, beszédes a címe, tuti szignifikáns elem benne a nő terhessége. Szerintem a poszter nem annyira rossz, a trailer is jó, mutat is meg nem is.

  3. Az ilyen filmek mutatják meg a legjobban, hogy Lovecraft-nak nem a szörnyei és a történetei félelmetesek, hanem a világnézet, amit szimbolizálnak. A huszadik század elején robbant be az űrkutatás, az emberek tömegei akkor szembesültek vele először, hogy az égben nem mennyország van, hanem végtelen(nek látszó) hideg fekete űr, amiben a Föld lebeg. Az akkor virágkorát élő mechanisztikus materialista világnézet pedig kiütötte a transzcendenciát és a gondviselést. Ez volt Lovecraft kozmikus horrorjának alapja, a tiltott tudás, amit a főhős ostoba módon felfed és belehal vagy beleőrül. Ezt szimbolizálták a teljesen soha le nem írt, csak sejtetett szörnyalakok, amiknek a látványát az emberi tudat nem bírja elviselni.
    Ez akkoriban tényleg rémisztő volt nem sokkal a hagyományos vallásos világnézet után, de manapság már nem üt akkorát ráadásul filmen át se jön ez a hangulat.
    A Nick Cage-es Color sem ütött már egy Thing és sok más után akkorát…
    Szóval ez nem fog a horrorba új életet lehelni.

  4. Lovecraft egy néhány short storyja sztem a mai napig időtálló, pedig már egy részük 100 éves is elmúlt. Egy jó részük teljesen egy kaptafa, főhős a sztori végén meglátja a horrort és menekül ahogy csak tud. Mindazonáltal a Suttogás a sötétben sztem kőkemény borzongás a mai napig, iszonyat jó sztori, filmen nem tudom hogy hatna, de olvasva a mai napig rémisztő.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.