Coming 2 America RIP

Ugye Eddie Murphy sok év után folytatta a klasszikus komédiáját, az Amerikába jöttemet. Az eredeti R besorolású szabadszájú darab volt.

A folytatás hivatalosan is PG-13-at kapott. Nyilván ettől még lehet jó, eredetileg is ebbe a besorolásba tervezték talán, csak épp nem méltó a régihez…

Amazon Studios’ comedy sequel “Coming 2 America” has officially been given a PG-13 rating from the MPAA for “crude and sexual content, language and drug content.”

15 hozzászólás a “Coming 2 America RIP” bejegyzéshez

 1. Talán csak az ingerküszöb változott 30 év alatt. Azért még reménykedem. Addig is: “Jó reggelt, szomszédaim!”

 2. Mikice: siman benne van :) Ezer eve lattam az elsot, de ujra kellene nezni valamikor… Viszont probaltam felidezni, hogy miert is volt az R besorolasu. :D Meg, hogy en vajon hany evesen lattam eloszor… de nekem a 10 remlik… :D

  “B@zd meg, te barom!” :D

 3. PG-13 ide vagy oda, mindannyian tudjuk, hogy az eredeti mítoszán csak rontani lehet, és hogy nagy hiba volt folytatást készíteni.

 4. Javaslom, hogy éppen ezért (amit Posztó mond), senki, aki rajong a filmért, ne nézze meg, hanem várjon a véleményekre. Ha ara enged következtetni, hogy egy méltatlan folytatás, egyszerűen csak nem nézzük meg, így nem tud semennyit elvenni az emlékeink fényéből :)

 5. “semennyit elvenni az emlékeink fényéből :)”

  En ezzel nem ertek egyet. Attol, hogy a Skywalker kora nem lett jo, a Birodalom visszavag nem lett rosszabb… Vagy epp a Borat 2 kozepszere sem vesz el az elso fenyebol…

 6. Nagyon ritkán sikerülnek a folytatások klasszikus filmek esetében. Főleg ilyen időtávlatból. Ennek se adok egy százaléknál nagyobb esélyt.

 7. Soha nem értettem, és most tök őszinte érdeklődéssel fordulok hozzátok. A vita kedvéért tegyük fel, hogy ez a folytatás vérgagyi lesz. Miért venne ez el az első film értékéből, miért mérgezné meg a szép emlékeket, amit annak a nézése közben átélt valaki? Készülni fog egy saját jogán szar film, ami szimbóluma lesz a korunk csomó hitványságának, rendben van, de az első részt és annak nézése közben érzett egykori katarzist, mai nosztalgiát ez miért kell elrontsa? Pár évente karácsonykor megnézem a Die Hardot (általában a DH2-t is) és imádom, pedig szerintem a Die Hard 5 (Jai Courtney, Csernobil, Ganxta Zolee) borzasztó.

  (Ennek is szeretem az első részét, tuti megnézem a másodikat és remélem nem lesz szar. :))

 8. @Kenike: semmit nem vesz el az első értékéből, csak van, aki drámatagozatot eszik reggelire, aztán valamit hozzá kell fűzni.

  Láttam anno az első részt, ma már leginkább szekunder szégyenérzetem van az ilyen szintű “humortól”, gondolom annak akkoriban ez volt a “bája”. PG13-as besorolás mellett ezt maximum az első részt kedvelők nézik meg, hogy csalódhassanak.

 9. @Cápi: Persze, az a film azokkal a dumákkal, poénokkal, konfliktusokkal, dinamikával ma biztos nem készülne el, korrajzként érdekes. :) Aki nosztalgikus alkat és szerette a filmet a maga idejében az ma is szívesen nézi, de tökre értem, hogy egyes nézőknek miért okoz szekunder szégyent.

  (A miért vesz el egy jó vagy akár klasszikus film értékéből egy szar folytatás/reboot/remake – felvetést nyilván általánosan értettem, nem erre a konkrét filmre, avagy miért lesz kevesebb a Terminátor 1-2, Szellemirtók, Indiana Jones stb., vagy akár az eredeti Oldboy a nem túl jó amerikai adaptáció miatt.)

 10. @Wittgen

  Tavaly egyszer elcsíptem kapcsolgatva az egyik vezető magyar kereskedelmi csatornán, és kivágták a fürdőlányos jelenetet. ,,RIP”

 11. Próbáljátok meg úgy értelmezni a folytatásra panaszkodók gondolatait, mintha kiderülne, hogy a nagybácsikátok akivel csak szép gyerekkori emlékeitek vannak -mert mindig volt nála cukor, meg lego – szóval róla 30 évvel később kiderülne, hogy rendszeresen seggbekúrta a szomszéd kisfiút.

 12. @linzer Nem rossz analógia (höhö), de ott sántít, hogy a nagybácsi 30 éve még nem kúrogatta a szomszéd kisfiút, csak tegnap kezdte el. :) (Tehát a Terminator 2-ben még nem volt kódolva, hogy lesz 3-4 határszar folytatása)

 13. Arról van szó talán, hogy van x ideig egy pozitív élményed. Amikor bejön a 2. rész/remake/akármi akkor lesz egy negatív élmény is(ha szar a film). A két élmény külön-külön is kezelhető persze, de, ha egy beszélgetés folyamán pl előjön a film címe, az agyad mindkét élményt egyből felidézi. Mindenki vágyik arra, hogy csak a pozitív élmények jussanak az eszébe(aki nem az valszeg depressziós státuszban van egyébként is), és a negatívat nem racionális úton, vagy tudatalatt szeretné elfelejteni/elnyomni. Erre a legegyszerűbb mód az, ha el se készítik a gyenge folytatást.

 14. Vannak az elméletet megerősítő példák, mint a dumb és dumber 2 ahol nagyjából a 20. perc környékén inkább kikapcsoltam, mint hogy esetleg tönkretegyen valamit!
  Legfőképp azért tudja rontani az eredeti élményét, mert a történet folyása és a karakterek életének alakulása merőben más, mint 10-20-30 évvel ezelőtt hozzá álmodtunk a filmhez! Ilyen hosszú idő távlatából minden esetleg szcenário méltatlannak tűnhet! Kultikus filmek esetében ez hatványozottan igaz! Vannak persze üditő kivételek, mint a trainspotting 2 vagy (számomra legalábbis) az anchorman 2 de idén a bill és ted filmmel is sikerült megugrani, hogy hozzáadjanak valamit ne pedig elvegyenek az eredeti koncepcióhoz! Tartok én is a pg-13- as besorolástól, de talán van némi remény, hogy a magyar szinkronstudió aki levezényli majd a fordítást odabiggyeszt majd pár ízesebb dumát, mert valljuk be nálunk a szinkron miatt is lett ennyire kultikus! Az előzetes amúgy nem tűnt botrányosnak, bár hiszem ha látom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.