Nolan nem dolgozik a Warnerrel többet?

Bár nem szeretem, de ide azért csak muszáj kitenni a kérdőjelet. A Wall Street Journal értesülései szerint a rendező nem nyitott a Warnerrel való további együttműködésre, pedig az Insomnia óta minden filmjüket náluk csinálta. Nolan csalódott, méghozzá azért, mert a “2021-ben minden film mozi + streaming” döntésével a stúdió aktívan tett a moziélmény megőrzése ellen.

human
írta
2021. 01. 24. 04:03
megjelenés
31
hozzászolás


31 hozzászólás a “Nolan nem dolgozik a Warnerrel többet?” bejegyzéshez

 1. Milyen moziélmény, amikor néhány kivételtől eltekintve minden zárva van? :D A stúdiók már menekítik a filmeket az idei évről is, nem lesz itt semmiféle élménymegőrzés. Jobban járnának, ha egyre több stúdió alkalmazkodna a kialakult helyzethez.
  Személyes vèlemény volt, ha rámugranátok.

 2. Kezdem azt hinni h Nolan értelmi fogyatékos, vagy lehet h egy bunkerben él?
  Tud ez az ember arról h járvány van a világon mindenhol és a mozik zárva tartanak? Kb. A Warner teszi a legtöbbet és legalább abban a kevés nyitva tartó moziban leadják a filmeket, az összes többi stúdió tartalékol. Amit nem lehet csinálni a végtelenségig, mert mindenki csődbe megy. Fogalmunk nincs róla h működni fog-e a vakcina, plusz az oltási hajlandóság a béka segge alatt van. Még az is lehet h évekig eltart ez a sz@rság.
  Hát egyem meg a kis érzékeny művészi egóját. Amennyire szeretem a filmjeit annyira antipatikus lett idén az arroganciájával. Nem képes felfogni h ez egy átmeneti helyzet?

  Egyébként meg a Tenet moziba lett küldve, bukott is rajta a Warner kb 100 millió dollárt vagy többet (az itthon egy iparág éves kimutatható komoly hányada ), aztán még neki áll feljebb ?

 3. Egyetértek az előttem szólókkal. Nyilván azt csinál amit akar, de ha teszem azt minden nagyobb stúdió hoz egy hasonló döntést mint a Warner (vagy egyszerre, vagy 1-2 hónap különbséggel küldi streamre a filmjét, esetleg csak streamre, ahogy Tom Hanks jósolta), akkor Nolan nyugdíjba vonul? Nem örülnék neki mert szeretem a filmjeit, de tényleg olyan, mintha csak a saját segglyukán keresztül tekintene a világra, nem zavartatva magát holmi világjárványoktól.

 4. Ez már az a szint, amikor végül elhitte, hogy ő fújja a passzátszelet. Az ő filmje volt lényegében az egyetlen blockbuster amit tavaly mozikba engedtek. Értem, hogy moziélmény, orkánerejű hang, meg celluloid, meg 65mm, meg IMAX, de ember: hát mozi sincsen és nem is tudni, hogy mikor lesz legközelebb.

 5. Végtelenül arrogáns rendezőnek tartom, szóval az egojával kapcsolatos véleményeket osztom, DE a Tenet után ő volt az egyetlen, aki azt mondta, hogy analizálni kéne hol és miért teljesített jól a film és az alapján rezonálni az elzárás alatt a bemutatókkal. Ennyire értelmes ötlete meg az iparban nem sokaknak volt az elmúlt fél évben..

 6. Ha nekem nem tetszik egy munkahely és van lehetőségem váltani, vagy nem akarok bizonyos okok miatt velük folytatni a munkát, ha megtehetem akkor én se ragadok le egy helyen. Ha úgy alakul a helyzet.
  Ez van saját döntése.
  Az emlegetett arrogancia ugyan úgy tükröződik a kommentelőknél is, ahogy olvasni rendszeresen a sok hozzászólást, mint itt fent is.

 7. A mozi örök és én Nolan-nal értek egyet! Ahogy olvasok, nem csak itt, hanem minden felé rengeteg témában, azt látom, hogy az emberek életét teljesen elvették, de közbn büszkén, és mosolyogva bólogatnak! Felforgatták a világot és teljesen kifordítottak minket önmagunkból! Milliárdnyian hagyták ezt szó nélkül, félelemből! Szomorú vagyok, hogy ennyi ember dugja a fejét a homokba! Nem jövök itt számokkal, mert még a kommentem se igen kerül ki, de 2020-ban elhitették velünk, hogy mind meghalunk, erre félelemből hagyják az emberek, hogy mindannyiónkra ránktegyék a bilincseket! Innentől kezdve meghaltunk mind a hátrlévő életünkben és azzal, hogy nem állunk ki úgyan úgy halálra ítéljük a következő generácíókat. A két legnagyobb szabadságunktól is megfosztanak, hogy szabadon mozogjunk a világban, s hogy szabadon dönthetünk az életünkről, mert csupán egyetlen utat adnak, meg egy app-ot, mert ugye nem kötlező semmi. Erre csak egy szót írnék: Matrix!

 8. Szvsz. rohadt egyszerű volna a dolga minden stúdiónak.
  Amíg tart a pandémia, addig minden filmet streamre is kiküldenek a pár moziterem mellé, ami még nyitva lehet a világon. Aztán ahogy vége ennek a sz@rságnak, akkor visszaállnak a mozikra ugyanúgy, mint előtte.
  A streaming a jövő, és előbb-utóbb bele fog harapni a mozikba is, ezt lehetetlen elkerülni, max. tovább húzzák egy kicsit, de így pandémia közben nem túl szerencsés.
  A mozinak mindig is lesz egy közösség összehúzó ereje, ami akkor is fog működni, ha most egy rövid ideig offolják. Utána vissza fog állni.
  A színházak is működnek mai napig, pedig már 100 éve is temették őket. Akárhányszor akarunk menni a feleségemmel valamilyen előadásra, már az első foglalási napon nincsenek jó helyek, és mindig fel kell ülnünk az “égbe”, a karzatra. Minden egyes előadás telt házas…

 9. Azért én őszintén remélem, hogy a Tenet fogadtatásából kifolyólag többé nem kap akármilyen projektére csillagászati összegeket, csakhogy vele dolgozhassanak.

 10. @vzsryl

  Magyarországon a színházak az állami támogatásokból élnek. Ha 2-12x áron árulnák a jegyeket közel se biztos, hogy teltházak lenének.

  alapblogon érdemes elolvasni a témából íródót cikket:
  https://alapblog.hu/futball-az-egesz-vilag/

  Egyébként szerintem is lesznek még sokáig mozik, ahogy vannak még 3D előadások, de sokkal kevesebb.

 11. Egyrészről megértem Nolan-t, a filmjei eszméletlenül jobb élményt nyújtottak a moziban mint itthon a monitoron/TV-n. Ez vitathatlan. A moziban kisebb az esélye hogy a szomszéd nekiáll fúrni, a kutya ugatni,gyerek bőgni, telefon csipog, stb. Az már más kérdés hogy az emberek moziban való viselkedése a béka segge alatt van már.

  Másrészt pedig, a világ nagyrészén zárva vannak a mozik, WTF man? Vagy van valami a háttérben amiről nem tudunk itt, vagy Nolan nem olvas híreket. Esetleg arra gondolhat hogy ha vége a vírushelyzetnek marad a mozi+streaming? Jó kérdés…

 12. Ideje is visszavonulnia, kisebb projectekbe fogni mert már a dunkirk is egy semmi volt, ez a filmje pedig a lélektelen termék definícióját teljesen kimerítette.

 13. Az Uratok.: a jövőbeli moziélmény, mi más? nyilván nem arra gondol, hogy most tegyék moziba a filmeket és menjenek az emberek…

  G77: te még mindig az első munkahelyeden dolgozol? vagy valamibe nem értettél velük egyet (pénz, munkamennyiség, akármi)? ez hiszti?

  Dj Tomek: tisztán látszik, hogy nem átmeneti helyzet, a stúdiók az HBO Maxos modell felé akarnak ezerrel menni, kidobni a mozi és a házimozi premier közötti időt a kukába, miért baj ha ezzel egy rendező nem ért egyet és nem akar velük dolgozni tovább? “Kezdem azt hinni h Nolan értelmi fogyatékos, vagy lehet h egy bunkerben él?” pont ezaz, hogy ő érti mi a helyzet, de nem akar részt venni benne.

 14. vzsryl: “Aztán ahogy vége ennek a sz@rságnak, akkor visszaállnak a mozikra ugyanúgy, mint előtte.”

  de ők nem akarnak visszaállni erre, akinek van streamingje az soha többet nem akarna a mozikkal osztozni pénzen. Arról ne is beszéljünk, hogy akkor aztán végképp hollywoodi könyvelés, mert azt hazudnak 1-1 film sikeréről, amit akarnak. vagyis nem hazudnak, csak random összemérhetetlen számokkal jönnek, mint a Netflix.

 15. “Azért én őszintén remélem, hogy a Tenet fogadtatásából kifolyólag többé nem kap akármilyen projektére csillagászati összegeket, csakhogy vele dolgozhassanak.”

  melyik fogadtatásra gondolsz? imdb 7,5, pedig már sokan otthon nézték; metacritic 69% és user review 7,2; rotten 70% és user 76%. Ez pl a Wonder Woman 1984 fölött van, meg még jó pár blockbuster fölött.

 16. ” vagy Nolan nem olvas híreket. Esetleg arra gondolhat hogy ha vége a vírushelyzetnek marad a mozi+streaming? Jó kérdés…”

  egyértelműen a vírus utáni jövőről van szó, aki belelovalta magát abba, hogy Nolan most akar mozibaküldeni filmeket, az direkt idegesen ült le gépelni és egy másodpercet nem gondolkodott

 17. Lehet szeretni, nem szeretni a helyzetet, de ez van, az vitán felüli, hogy a streaming a jövő, a járvány csak felgyorsította ezt a folyamatot.
  Részemről pedig örülök, hogy legalább a Warner hoz filmeket jelenleg, még a többiek várják a csodát.
  Nolanre kitérve, egyrészt megértem, másrészről művészként örülnie kéne, hogy a munkái minél több emberhez eljutnak. Biztos vagyok benne, hogy nincs ezzel a nézőponttal egyedül, majd páran összefognak és alapítanak egy stúdiót, aztán mutyizhatnak a mozikkal.

 18. Csak egy ember: dehogy vették el az életem, nem volt még jobb évem a tavalyinál! Sajnos az idei várhatóan nem lesz ilyen. Hónapokig ki sem mozdulunk a lakásból, embert sem látunk, ha nagyritkán mégis muszáj elmenni valahova, érezhetően kevesebben vannak (bárcsak mindig lenne így!, eleve sem jártunk szinte sehova, olyan helyekre, akik most sírnak, soha nem volt igény sem rá, így végre mindenhol nyugalom van. Azt kívánom minél tovább maradjon így.

 19. @12. mage: Ennek nincs sok köze ahhoz, amit írtam. Nem az állami támogatás miatt szeretek színházba járni, hanem azért, mert tetszik. Nem igazán érdekelnek a jegy árak sem.

 20. Mennyi Nolan utáló lett most itt.

  Én egyetértek vele, kiáll a mozi jövőjéért valamilyen formában.Majdnem az összes filmjét a moziba néztük és ezután is így szeretném!

  Én nem szeretném, ha a mozik létszáma színház méretűre csökkene és azzal egyidejűleg az ára is oda emelkedne.Bár nagyon szeretem, de azért oda nem olyan gyakran megyünk /mennek ,mint éppen a filmszinházakba.

  A mega költségvetésü filmeknek vágna oda talán legjobban (vagy tévedek?), ha mozik jelentősége nagyon lecsökkene a jövőben is. Ami mondjuk rengeteg képregény filmet is veszélyeztetne. Ezek mondjuk pont kevésbé érdekelnek, de akkor sem tetszik a streaming irány.

  Ezt az időszakot meg ki kell húznia mindekinek. Aki eddig sem tudott vagy akart mozizni annak persze teljesen mindegy.
  SZóval hajrá Nolan és remélem sokan “csatlakoznak”

 21. @ibenny

  Bocs, hogy ezt mondom, nem akarok offolni, vagy vitát generálni erről, de ha így akarsz élni, költözz falura.
  Ki sem kell mozdulnod a házadból, embert nem kell látnod, “normál” időkben sem.

  A társadalmi életet viszont akkor hagyd meg azoknak, akik máshogy szeretnének élni.
  Eljárni erre-arra, emberekkel találkozni, bulizni stb.
  Ha eleve sem jártatok sehová, miért zavar, hogy mások igen? Nem teljesen világosa gondolatmeneted.

  Úgyhogy csak térjünk szépen vissza mielőbb.

  De, hogy a témához is hozzászóljak. meg lehet érteni Nolan álláspontját is, ő “csak” a filmes szemszögéből nézi a dolgokat. A stúdió meg pénzügyi szempontból.
  Ha ideiglenes ez a streaming, akkor OK.
  Nem féltem a filmszínházakat. Sokan szeretik. A moziélményt az sem adja vissza, ha 2 méteres TV-d van otthon.

 22. @zagloba: ha csak ezt nézném, még alternatíva is lenne, amit mondasz, de valójában nem. Nincs végre turista az országban, látszik emiatt végre, hogy egy mennyire mesterségesen felfújt ágazatrôl van szó, így arra a rengeteg felesleges, a turizmusban dolgozó emberre sincs ott szükség, így akár valami hasznosabbatmis csinálhatnának. Ez csak egyetlen példa, de sorolhatnám szünet nélkül, ez viszont nem az erre való platform.

 23. Ibenny: “nincs végre turista az országban”

  Hasznosabbat is csinálhatnak…nem semmi vagy az biztos, de nem a jó értelemben.

  Zarjon be az összes mozi és színház és , húzzuk le a filmipart is a klotyon. Elvégre ők is csinálhatnak valami hasznosabbat a te szavaiddal élve. Sőt professzionális sportok se legyenek , elvégre pénzért “játszanak” ők is csinálhatnak valami hasznosabbat… esetleg a zenészeket / énekeseket

  Gondolom ezeket soroltad volna , igaz?

  Téged Jean Renonak kellene vissza küldeni a sötét középkorba :-)

 24. @ibenny

  neked volt gyerekszobád?
  vagy mindig is egy buborékban éltél?

  nekem életem az utazás – és inkább költöm a pénzem élményekre (köztük mozi is), mintsem tárgyi dolgokra.
  ebbe beletartozik a turizmus is, szóval kikérem milliók nevében, mert ezeknek az embereknek köszönhetjük, hogy tudunk utazni.

  azért mert te ilyen antiszoc vagy, meg korlátolt elméjű, aki gondolom otthon ül egész nap és arra büszke hogy nem találkozik senkivel az kit érdekel? vedd meg az új iphone-t, aztán örülj magadnak és nyomogasd a kifordult értékrendeddel együtt.

 25. Tök jó azért, hogy ezen a fórumon még ha kissé “anyázásba” is torkollik a beszélgetés, azért még az majdnem a való élethez közelít, nem ilyen “üssön el akkor az úthenger” meg ilyesmik, ami sokszor “külföldön” megy.

  Gondolom ez még mindig off, de ha ibennynek ez a véleménye, szerintem joga van akár hangoztatni, sőt meghallgatni is érdemes, mert általában nem hall ennyire más véleményt az ember, pedig szemmel láthatóan léteznek ilyen emberek. És jó ez így, nem?

  Szerintem van is részigaszsága annak, amit mond, vagy legalább is elgondolkodtató lehet, de persze egyelőre nem igazán tudok egyetérteni vele. Ez meg az én magánvéleményem.

  Inkább talán kérdezni érdemes ilyenkor a másiktól, mint lehurrogni egyből, meg védeni a saját álláspontunkat, mert különben nem tanulunk semmi újat. Persze szerintem. Talán ez igaz Nolanra is, azt most nem fogom átgondolni.

 26. ideje megalapítani a Nolan stúdiót:D vagy egyedülivé fejleszteni a Syncopy-t. Valamiért nem féltem, a legtöbb esetben általában úgy dobbant az ember, hogy legalább 2 tartalékterve van

 27. bocs a dupláért: nagyjából én is értem, amire ibenny gondol, mert nekem sztem bizonyos helyzetekben (lift/metro bulin ha túl sok embert engedtek be etc) tömegiszonyom van és jó ha nem hemzsegnek úgy az emberek mindenhol, mint a hangyák, de azt kívánni, hogy minél tovább maradjon így, visszafogottan fogalmazok: azt hiszem, “icipicit” önző gondolat sok más emberrel szemben, akár a szolgáltatói, akár a szolgáltatást igénybevevő oldalt nézem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.