Misha Green rendezi az új Tomb Raider folytatását

Érdekesek a film körül keringő nevek, bár Roar Uthaug sem az a tipikus blockbuster név volt a 2018-as előző filmnél.

Ben Wheatley és Amy Jump valószínűleg távozott az Alicia Vikanderes kalandtól, elvileg rájuk volt bízva a Tomb Raider 2, helyettük Misha Green érkezett író-rendezőnek, akinek a Lovecraft Country-t köszönhettük tavaly.

32 hozzászólás a “Misha Green rendezi az új Tomb Raider folytatását” bejegyzéshez

  1. Igencsak érdekes választás 1 rendezői kredittel (egy epizód Lovecraft Country), de írói is csak 8-10 sorozatnál van. Érdekes lesz, van egy olyan érzésem, hogy lesz itt még csere és/vagy érkezik mellé valaki legalább íróként.

    Én már annak is örülök, hogy egyáltalán folytatják, mert se a bevétel se a kritikai visszhang nem volt valami elsöprő. De szerintem határozottan a jobb játékfeldolgozások közé tartozik. Plusz, örvendezhetünk a “sok” kalandfilmen TR, Uncharted, Indiana Jones, Jumanjik. Remélem jönnek még felnőtt kalandfilmek.

  2. Hát akkor ez olyan is lesz. Tudom tudom ne ítélkezzek előre de szerintem az első rész is harmat gyenge volt a játékhoz képest. 10/5 re tippeltem anno még bemutató elött és hát most ís akörül áll imdbn meg rottenen.

  3. Egy olyanra bízni egy mozifilm rendezését aki eddig csak és kizárólag sorozatok munkálataiban szerepelt,mint producer meg egyebek és azokból is csak egyetlen egy részt rendezett elég merész vállalkozás! Azért egy mozifilm teljesen más,mint egy sorozat! Ez most megint amolyan “girl-power” dolog,hogy megmutassuk a világnak,hogy egy női főszereplős filmet csakis egy (fekete) nő tudja majd jól vászonra vinni vagy mi???

  4. Kérdés, hogy mennyi beleszólása lesz valójában, esélyes, hogy csak egy PC bábnak vették fel, nyilván nem az eddig be nem bizonyított tehetségével győzte meg az illetékeseket… A film olyan lesz, amilyen, engem az előző és a Jolies két rész is hidegen hagyott, pedig a játékokat szeretem. Pár év és jön a fekete Lara, addig örüljünk a szemrevaló Vikander kisasszonynak!

  5. Ha minden rendezőt kukáznának csak mert nem csinált még nagy filmet akkor nem születtek volna olyan filmek mint a Star Wars pl. És nem lennének ismert rendezők sem hiszen senki sem kaphatna munkát mert valahol el kell kezdeni. És ha ez a rendező nem csak hogy nő de még fekete is akkor már feje tetejére áll a világ hogy: “Fujj ez csak PC casting tuti nem tehetséges.” Az 1. rész is teljesen jó volt. Ez a nő meg nyilván tehetséges azért a Warner annyira nem hülye hogy csak a PC miatt adjon egy ekkora filmet egy újoncnak csak mert nő és fekete. Hollywood magasról tesz a PC-re őket a pénz érdekli. És az hogy egy fekete nő rendezi és írja a filmet egy napig lesz csak kb érdekes és a mozinézők 98%-a azt se tudja ki csinálja csak mennek mert Tomb Raider. Nem mellesleg azt ugye mindenki tudja hogy pl a Russo tesók is nagy senkik voltak mielőtt az MCU-ba csatlakoztak mégis lenyomtak 3 vagy hány filmet és mind nagy blockbuster volt mégis mindenki csápolt rá de ott senki nem emelt hangot mert férfiak voltak ráadásul fehérek. Ó az irónia.

  6. Az első rész szerintem egy sima “látványfilm-szakmunka” volt, egynek elment, de akkor se lett volna szintekkel szarabb, ha a Roar Uthaug kutyája rendezte volna. Ezt a szintet simán kinézem egy nullkilométeres rendezőből is, ha kap egy tűrhető forgatókönyvet.
    (Moziban nem érdekelne, de szobabiciklihez alapzajnak kiváló. :))

  7. Buzifiú: szerintem egynek jó, igen, és furcsamód (?) a nagy Tomb Raider (játék) rajongó ismerőseim kifejezetten szerették.

  8. “Egy olyanra bízni egy mozifilm rendezését aki eddig csak és kizárólag sorozatok munkálataiban szerepelt,mint producer meg egyebek és azokból is csak egyetlen egy részt rendezett elég merész vállalkozás!”

    az MCU-nak többször bejött!!

  9. Még annyit azért mondanék, hogy talán csak szokásos mentegetőzésnek tűnik de a nő úgy tűnik jól ismeri, sőt szereti is a játékokat. Legalábbis így hogy utána néztem ez derült ki. Ettől még nem feltétlen fog jó filmet csinálni de azért sokat számít ha valaki olyan csinál egy adaptációt aki ismeri és szereti is az alapot, legyen szó bármiről. Szerintem erről akkor kell majd véleményt alkotni ha már láttuk a filmet vagy legalább egy előzetest. Emlékszem anno sokan mondták hogy Alicia nem lesz jó Lara mert túl vékony, nincs nagy melle stb. szokásos szexista dolgok. Aztán jött a film és igazából vele nem volt semmi gond.

  10. human: Utánaolvastam, nehogy baromságot írjak, és valóban: csak egyszer fordult elő ilyen, Alan Taylor a Thor 2-nél (olyan is lett). Mindenki más mögött az MCU-ban már volt legalább 1 mozifilmes rendezői kredit, ami automatikusan persze nem eredményez minőségi munkát, de az efféle tapasztalat hiánya egy 100 milliós blockbuster levezénylése esetén okot ad a szkepticizmusra.

  11. csakegysrac: russo brothers community > captain america 2, egy darab vígjátékuk volt 8 évvel előtte, és tv filmeket rendeztek meg sorozatokat. Peyton Reed közepes költségvetésű vígjátékok, sorozatok, és akcióblockbustert kapott, azt Ant-Mant.

    hát ennyi tapasztalata még ennek a nőnek is van, hiszen egy akciójelenetes nagyköltségvetésű sorozatot csinált az HBOnak, sőt, pont a Lovecraft Country a sokkal kisebb költségvetésű előző sorozata után már mutatta, hogy képes feljebb lépni a nagyobb produkciókba.

    Nevetséges hogy védenem kell, pedig szerintem félrevitte a Lovecraftot, de amiket felhoztok ellene, az nem ez :D

  12. Liza (Clark?): neked akkor lehet általánosítani, összemosni mindenkit szexistának aki temette a filmet? hogy megy ez?

  13. a melles kommentekre emlékszem haha, atya világ, azoktól falat akartam fejelni. igazából itt is számítottam rájuk, egész kellemes meglepetés, hogy szóba sem került a dolog, eddig

  14. ezt mondom, mert volt mittomén, 4-5-akárhány melles komment, már össze van mosva az egész egy nagy szexizmussá, pedig látjuk, hogy a film azért nem lett kiemelkedő végül, de ha valaki azt meri mondani, hogy Vikander a szikár elit színjátszásával rossz a szerepre, akkor az szexista, mert tuti a melleire gondol…

    De persze ez megy a másik oldalon is, ha megbíznak egy nőt aki már két sorozatnak volt showrunnere, akkor tuti csak a PC miatt teszik, ami szintén nevetséges felvetés.

  15. “Emlékszem anno sokan mondták hogy Alicia nem lesz jó Lara mert túl vékony, nincs nagy melle stb. szokásos szexista dolgok.”

    Szerintem ez nem azt jelenti, hogy mindenki, még csak nem is általánosítás Human. Amúgy mi ez a (Clark) a nevem mellett, nem értem.
    Egyébként nem csak a itteni kommentelőkről beszéltem hanem világszerte nagyon sokan főleg a kockák panaszkodtak hogy Alicia nem elég szép, nem elég dögös, nincs nagy melle, túl vékony nem hihető el róla hogy leveri a katonákat stb. Még maga Alicia is viccelődött vele hogy látott ilyen kommenteket és hogy lehet azt várják tőle hogy csúcsos melle legyen mint anno az 1. játékban. Szóval lehet hogy itt nálad csak pár ilyen komment volt de világszerte több százezer. Nem hinném hogy ignorálni kéne azt a rengeteg kommentet.

  16. Igaz human!

    Ha hasonló kritikát fogalmazol meg egyből egy szexista s*ggfej vagy,pedig szó sincs erről,de hát sokan túlérzékenyek,az élet a 2010-es évek végén a 2020-as évek elején már csak erről szól.

    Egyébként szerintem a film oké volt,a rebootolt játékokat imádom,szeretem(most van időm,játszom is a Shadow of Tomb Raiderrel)játékadaptációként a jobbak közé sorolnám az előző filmet,de mint film,vagy mint kaland film totál közepes.De legalább kaptunk egy korrekt kalandfilmet ráadásul moziba,már ez is nagy szó,figyelembe véve hogy az elmúlt években finoman szólva sem vagyunk eleresztve kalandfilmek terén.
    Amúgy meg továbbra is fent tartom a véleményem hogy Vikander továbbra sem jó Lara,nem csak a játéka hanem a fizikuma miatt is.Nem nem kell a fújjolás nem a gigamellekre-fenekekre gondolok,csak arra hogy még a játékban egy szerintem csinos nő volt Ms.Croft,átlagos,de nőies fizikummal,addig Vikander egész egyszerűen sovány és gyenge fizikumúnak tűnik egy akciószerepre.

  17. Szóval lehet hogy itt nálad csak pár ilyen komment volt de világszerte több százezer. Nem hinném hogy ignorálni kéne azt a rengeteg kommentet.

    ha van beleszólásom: könyörgöm legalább azokat a kommenteket ignoráljuk amiket nem is ide írnak :D

  18. “ha van beleszólásom: könyörgöm legalább azokat a kommenteket ignoráljuk amiket nem is ide írnak :D”

    pontosan, ez nagyon szokott zavarni néha, hogy “bezzeg az akárhol láttam hogy reagáltak”, amivel behozzák ide is azt a rossz reagálást, ahol esetleg (na nem pont a TR hírnél:) normális a közeg

  19. BerserkerGyusz: Most platináztam ki én is a 3. Részt mert ingyenes volt ps+-ban. Első 2 rész megvan dobozosan, de ennek a megvétele elmaradt és há addig húztam halasztottam amíg ingyen felrakták +-ba. Mondom akkor meg is van a januári program a cp77 csalódás után kellemes meglepetés volt a 3. TR game.

    Filmhez visszatérve én sosem szerettem vikandert egyik filmjében sem és a 2013-as TR gameben olyan kibeb@szott jóra megcsinálták Larát, hogy esélytelen volt azt lemásolni. Camilla Luddingtont mondjuk adtam volna (hangja a játékban +mozgás), de gondolom nem akkora ismert név.

  20. “Ha minden rendezőt kukáznának csak mert nem csinált még nagy filmet akkor nem születtek volna olyan filmek mint a Star Wars” Mondjuk pont a SW a lehető legrosszabb példa erre.

  21. Swarnaus!

    Nekem mind a 3 megvan dobozosan itt figyelnek a PS4 mellett,a Croft Editiont azért nem tudtam megvenni sajna,mert akkoriban még nem volt PS-em :)
    A ’18-as filmről meg annyit hogy tény és való Camillát bírtam volna én is,de nem teljesülhet minden.(Bár szerintem a sikertelenségnek az egyik oka maga Vikander,abból a szempontból hogy hiába reklámozták az Oscar díjjával,egész egyszerűen nem akkora név hogy az átlag néző miatta bemenjen a filmre)Ettől eltekintve tény hogy baromi nehéz lett volna, de szerintem nem lehetetlen egy hasonló kaliberű nőt találni a szerepre mint a játékbeli Lara.
    Való igaz,én sem bírtam sosem Vikandert,(újabb közös pont Swarnaus)bár a film nézése közben én (nagyjából)el tudtam vonatkoztatni az ellenszenvemtől,de akkor is zavar(t) hogy Lara szerepére nem találtak alkalmasabb jelentkezőt egy vasággyal is 50 kilós nőnél.

    +külön adalék hogy ha jól emlékszem itt a Filmbuzi TR alatti kommentjeit olvasva sokan írták hogy a ’18-as film nem film+-os film,meg milyen állati jó.
    Nem nem film+os,mert a Mozi+ meg a Moziverzum tévécsatornák nyomatják most már majdnem unásig :)

  22. de hát a csaj pont ugyanolyan alkat mint a játékban a csaj, most direkt összehasonlítottam képeken, szóval nem értem hol itt a gond

  23. herceg – itt hogy a legtobb ember szamara Lara Croft meg mindig a nagycsocsu, kerek szemuveges, coffos no aki 2 pisztollya lo egyszerre.

    Az uj TR film pedig inkabb az uj TR jatekokat koveti, de azok meg hiaba jok, egy 20+ eves franchiserol van szo, a gamer vilag egy alappillererol. Tul melyek a berogzulesek

  24. Nem itt hanem ott (mint ,,ott a gond”) mielott meg valaki az itteni szekciobol magara venne

  25. Maga a film egész nézhető, szóval jöhet a folytatás, csak az első rész egyik legnagyobb hibáját kellene kijavítaniuk: természetfeletti. Rossz volt látni, hogyan herélték ki a játék teljes másodlagos sztoriszálát. TR-ben mindig is voltak természetfeletti dolgok, igenis legyen benne a filmváltozatban is.

  26. Tipca
    De hát az nem elég “földhözragadt”,az nem elég Nolan-esen megmagyarázható.Most ez a divat,természetfelettinek nincs helye egy ilyen “racionális” filmes trendben.Ezalatt azt értem hogy mindent meg kell magyarázni mint például a mágia működését a DR Strange-ben.(Szeretem egyébként a Marvel filmeket mielőtt kapom az ívet).Vagy az Erőt a midikloriánokkal.Áh még leírni is fájt….

    herceg amúgy nem kötekedésképpen mert nagyon utálom amikor is nekem azt írják hogy nem tudom te mit néztél,de azért szerintem a rebootolt TR játékok Lara-ja meg Vikander között ránézésre legalább 10 kiló különbség van,a játékbeli javára.Persze lehet hogy te máshogyan láttad.Semmi body shaming,de Vikander alapból egy vékony csaj,hát még úgy hogy azt a kevés “felesleget”is ledolgozta a testéről.Basszus kockásabb a hasa mint a férjének Fassbender-nek.
    A játékbeli Lara-nak meg pocija is van ami Alicia-ról nem mondható el.(Személy szerint a játékbeli Lara egy csinos nő Vikander meg egyszerűen gebe,de ez persze az ÉN véleményem,és én nagyon is különbözőnek látom a két nőt).

  27. Ezt a képet itt hagynám azoknak akik szerint túl vékony. szerintem a többség nem is játszott a játékokkal, az újakkal, vagy szimplán nem emlékeznek rá milyen kis vékonyka törékeny volt a játékban Lara.
    Amúgy csak mondom 5 kiló PLUSZ izmot felhízott magára szóval nem az alap súlya maradt meg ez nem így működik előbb fel kell hizlalnod magad és a pluszból lesz az izom.

    umgasmagazine.com/wp-content/uploads/Tomb-Raider-2018-2013-Comparison-1038×520-1506100736.jpg

  28. Liza: nem vágod hogy épülnek az izmok, nem a zsír alakul át hirtelen izommá. az meg hogy 5 kilót felszedett belőlük egy 3-4 hónapos felkészülés alatt az alsó hangon is vicc, pont azért fogyott le jobban, hogy izmosnak tűnjön, mert akkor legalább látszik ami rajta van. De ez megint parttalan vita amire semmi szükség, készült a szerepre, ezt senki sem vitatja, de az az oltás is nevetséges, hogy aki szerint nem jó rá az szexista, de persze ezt már félresöpörted a szalmaszál hülyeséggel.

  29. vicces, hogy a folytatásnál is ugyanazok a témák merülnek fel :D

    “szerintem egynek jó, igen, és furcsamód (?) a nagy Tomb Raider (játék) rajongó ismerőseim kifejezetten szerették.”

    én is ezt a tábort erősítem, Aliciának még járt is a virtuális pacsi (de nem másolom be, mit írtam róla, akit érdekel, visszanézi human kritikája alatt a kommenteket) sőt kíváncsian várom, mit sikerül kihozni a folytatásból. Egy játékadaptáció mindig kemény dió, teljesen mindegy, hogy ki ül a rendezői székbe…Nolan, Tarantino, Fincher, Scorsese is kezdte valahol, nem kell egyből temetni valakit azért, mert nem rendezett még nagy játékfilmet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.