Heti #offtopik

Amiről úgy érzitek, hogy valahova a blogra akarjátok tenni, a filmb**i jutott eszetekbe a kapcsán, szóval film-friss-bulvár stílusú, de nem találjátok neki a helyet, a posztot, ahol nem lenne offtopik, azt ide lehet.

(Próba poszt pár hétig, meglátjuk mi lesz vele.)

human
írta
2021. 02. 08. 12:12
megjelenés
56
hozzászolás


56 hozzászólás a “Heti #offtopik” bejegyzéshez

 1. human szerintem filmes véleményekre gondolt, amikhez nincs épp külön poszt kommenteléshez

 2. tortadara kérdésén felbuzdulva, szombat óta kikívánkozik belőlem: Megnéztem a “The Wolf of Snow Hollow” c. filmet, ami itt csak egy előzetes erejéig kapott posztot. Nem világmegváltó film, de a főszereplő seriffhelyettes (Jim Cummings, aki egyben az író-rendező is) komikus nyűglődése viszi a filmet, nem gondoltam, hogy horror/thriller filmen nevetni fogok, és nem azért, mert annyira gagyi.

 3. nem tudom lesz-e írás a Digről, de pár ponton egészen zseniális a film. dramaturgiailag többször megbotlik és furcsán hangsúlyozza a szereplőit, de technikailag bámulatos.

  konkrétan másfél perc alatt pár snittel csodálatosan elhelyez a cselekményben, fizikailag, időben, még a főszereplő karakterét is képes kidomborítani – gyakorlatilag olyan atmoszférád van pillanatok alatt, amiért sok film manapság másfél, két óráig vért izzad és még akkor sem jut el ide.

  mellesleg a rendező 35 éves, szerintem róla még sokat hallunk majd, mert baromi érett munkát dobott össze ilyen fiatalon és ennyi nagyfilmes rutinnal. az operatőr (Mike Eley) meg egy csoda, gyönyörű a film képileg, ő biztosan lesz még Oscaros (persze nyilván azt ne vegyük el tőle, hogy erősen Malicket idézi, de akkor is össze kell ezt hozni na.)

 4. Vannak itt a filmbuzik között filmgyűjtők? Ha igen, ki miket gyűjt? Milyen formátumban?

 5. Nemrég a Twistert néztem újra és arra gondoltam, hogy hová tűnt Jan de Bont? Most 77 éves, de 2003 óta nem rendezett semmit. S róla eszembe jutott egy vele kapcsolatos kérdés, már régebben feltűnt, hogy a sikeres filmjeiben mindig volt egy Kubrick-utalás: Speed / 2001: Űrodüsszeia, Twister / Ragyogás, Speed 2 / Lolita. Kíváncsi lennék, hogy miért volt így.

 6. Sorozatjunkie oldalon miért nem lehet a sorozatokról leírni, hogy fos? Itt simán elfér, de ott vagy egyből törlés van vagy jön a sok sjw. Mi az a mérleg ami alapján valamiről meg lehet fogalmazni éles kritikát, valamiről meg nem? Nyeljük be, hogy személyes blog és az van ami van?

 7. Puffin: én azt inkább itt tapasztalom mint a sorozatjunkien.

  Abelh: a Dig tényleg nagyon jó. Teljesen egyetértek mindennel amit írtál. Gyönyörűen megcsinált film és a zenéje is nagyon jó.

 8. Locked Down kritika várható? Mindenki ízekre szedte már a neten, pedig teljesen korrekt kis romantikus-rablós dramedy, ami mellesleg szellemesen reflektál az elmúlt 1 év abszurd állapotaira. HBO Go-n láttam, és ugye az amerikai nagytestvérre készült, pont az a szint is, nem ér meg sem egy mozijegyet, sem egy DVD árát, a havi streaming előfizetés díj fejében kapott szolgáltatás 1 darabjának viszont tökéletesen megfelel.

 9. Próbálok leszokni a napi több óra agytalan facebook görgetésről, ezért leszedtem a könyvjelzősávról a facebookot, ritkábban kattintsak oda.
  A Filmbuzi a könyvelzősávon maradt, a tetején van egy facebook link.
  Azóta napi 25x látogatom a filmbuzi facebook oldalát, csak, hogy onnan váltsak át agytalan homepage görgetésre.

 10. human: nem a filmek szidására értettem, azon kívűl gyakorlatilag minden másra… és egy egyszerű offtopik indokkal le van rendezve.

 11. Eni: mert lehet tényleg offtopik vagy személyeskedés? megnéztem miket töröltem tőled, az egyik egy warezről szóló beszélgetés volt (de ott is csak a warez rész eltt moderálva, nem a filmről szóló vélemény), a másik pedig a Marley topikban csak ismételte amit előtte többen is elmondtak, de annál lehet tényleg jogos a felvetés, bár valszeg azt nem akartam, hogy csak az ismételgetés menjen (mindenben ő van – de hát csak ebben szerepelt – akkor is agyonfoglalkoztatott – de hát látod, hogy csak ebben szerepelt), mert az olyan vitákat kicsit unom. Ha két törlésre azt mondod a 67 amúgy megjelent kommented mellett, hogy agyon vagy moderálva, akkor sorry.

 12. Human, Eni:

  azért azt nem mondom, hogy alapvetően nagyon jó, de szépen megkomponált film :) 10/7 körül, de 1 pontot húz rajta az operatőr + rendező.

 13. Valamelyik nap megnéztem a Modern Időket.
  38 éves fejjel ültem neki és sírtam a röhögéstől, elképesztően vicces.
  Más is látott mostanában Chaplin filmet?

 14. A Space Sweepers nekem pont azt hozta amit vártam tőle: ilyen kis limonádé kalandfilmet, űrbeli környezetbe helyezve, profi látvánnyal. Teljesen jól szórakoztunk rajta, de mondjuk másodszor nem nézném meg. (Inkább elinditom a Gentlen-t ezredszerre, még nem tudjuk az összes mondatot kívülről csak minden 2.-at… 😂)

 15. human: Nem kizárólag magamra értem. Sokszor feltűnt, hogy mire visszatérek a poszt alatti hozzászólásokhoz sok hiányzik… ennyi. Ez csak az én észrevételem.

 16. ha több hiányzik, akkor biztosan elharapózott egy vita valami nem szépbe, többnyire egymás anyázásába, esetleg képtelenségekbe amik később “úgy hallottam” hamis infókat szülnek.

 17. Humann, Molly’s Game-ről nem lesz írás? Megnézted már?:D
  Podcast lesz még?
  És egy teljesen szokványos kérdés: hogy vagy?

 18. szerintem mostanában nehezebb kritikát írni, mint régebben, mert olyan halvány a merítés, hogy sokszor magának a megtekintésnek nehezen feszülsz neki, nem hogy még írj is róla. pár hete ledöbbentem , hogy az Outside the wire mekkora írást kapott, minden tiszteletem érte, pláne, hogy nem csak ventilálás volt :)

  fentebb írtam a Diget, kicsit minőségibb darab a mostani átlagnál, de még ennél sem mondanám azt, hogy felteszem a kezem Humannél, hogy légyszi írnék róla. A Chicago trialt leszámítva nem is tudom láttam-e igazán jó új filmet az elmúlt fél évben.

 19. Nem tudom, hogy másoknak is lenne-e igénye rá, de bennem már többször felmerült, hogy kár, hogy nem létezik egy olyan rovat a blogon, amiben pl. időszakonkénti (mondjuk egy-egy évtized), vagy akár műfajonkénti bontásban lehetne egymásnak régi filmeket ajánlani – addig is, amíg arra várunk, hogy egyszer majd újra megnyithatnak a mozik. Az elmúlt év felhozatala tényleg nagyon gyér volt, nem csak mennyiségben, minőségben is, viszont a filmtörténelem tele van jobbnál jobb alkotásokkal, egészen a 30-as, 40-es évekig visszamenőleg, és biztosra veszem, hogy még a legnagyobb mozirajongók se láttak mindent, amit esetleg érdemes lett volna megnézni.
  Rémlik, hogy hasonló filmajánlós kezdeményezésed volt már egyszer human, (legalábbis, amióta olvasom a blogot), de valamiért nem próbálkoztál vele többször.

 20. Számos vélemény szokott ütközni itt a Star Wars-részekről, ehhez kapcsolódóan ajánlom, hogy tegnap töltött fel a VideoDrome csatorna egy átfogó és alapos elemzést arról, hogy vajon hogyan lehetett volna jobb az előzménytrilógia: https://www.youtube.com/watch?v=1gdA4Stt2Po
  És ami még ,,aktuálisabb” és gyakoribb téma itt, hogy mik voltak a bajok a zárótrilógiával és hogyan lehetett volna jobb: https://www.youtube.com/watch?v=9HsQ-psc1EI

 21. “Molly’s Game-ről nem lesz írás? Megnézted már?” láttam rég, szóval szerintem nem lesz írás :D podcast vágásra vár. Elág szarul mostanában

 22. Látta valaki (rajtam kívül) a Portré a lángoló lányról c. francia filmet? 2019 tavaszán Cannes-ban debütált, nálunk karácsonykor. Rendkívül intim és festői, a breton partoknak köszönhetően mégis nagy vászonra való.
  Távmoziban kaptam még el tavasszal, de már kevésbé kötött keretek között is megtekinthető nem csak hölgyeknek és/vagy francia szakosoknak. Sajnos az év végi toplistákról rendre lemarad (csak az egyik filmes szaklap évösszegző podcast beszélgetésében dicsérik) nyilván a nagyobb publicitás hiánya miatt, ill. a zsáner sem túl kompatibilis a filmes blogokkal, yt csatikkal.
  Igazi, off topic darab, de ettől nem kell megijedni!

 23. Human: ezen mindíg is gondolkodtam, hogy általában jelennek meg kritikák/kedv csinálók mainstream filmekröl, de mondjuk art mozik kínalatából nem nagyon emlékszem, hogy Lett volna valaha is. Szóval ez egy tudatos döntés a részetekröl, hogy inkább egyszerübben cinamcity kompatibilis hyposabb darabokról jelentettek meg dolgokat vagy Soha senki sem küldött, kritikát ilyen filmekröl így sosem gondoltátok, hogy lenne rá igény. Csak azért kérdem, mert gondolom azért ez az oldal elég széles spektrumot fed le, szóval nem gondoltatok ilyen vendégblogger felhívásra, hogy ilyen filmekröl is fogadnátok el írásokat. Pl az elöbb említett portré a lángoló lányról vagy amikor éppen valamilyen film hét van stb. Én imádom a film heteket meg hasonlókat és szerintem sokan vannak ezzel így viszont én nem vagyok túl jó film ajánlókkal vagy kritikákkal viszont, biztosan vannak olyanok itt akik igen viszont nem gondolnák, hogy egy izlandi vígjátékról írhatnának ide is vagy egy lengyel filmröl amit a czirkóban láttak.

 24. SSY986: nem tudom mire gondolsz, itt vendégírás nagyon ritkán van, akkor is főleg olyanoktól akik rég kommentelnek. részemről szoktam néha művészfilmről írni, de nyilván az sokkal kevesebb embert érdekel általában sajnos.

 25. Oké bár fogalmam sincsen mennyi alapja lenne a tézisemnek azzal kapcsolatosan, hogy az átlag junkie/”buzi” olvasó a huszas éveinek végét harmincas éveinek elejét/közepét tapossa ha ez tegyük fel igaz akkor mondhatjuk, hogy a blockbusterek mellett a müvészfilmek is érdekelnék öket föleg ha figyelmedbe vesszük az elmúlt években megfigyelhetö kimagasló érdeklödést az idegen nyelvü sorozatokkal kapcsolatosan(skandináv,spanyol,német,francia stb.). Mivel szerencsés vagyok így Budapesten tengetem napjaimat így van hozzáférésem a “széles” müvészmozi felhozatalhoz viszont kb az egyetlen információ forrás,hogy milyen filmek mennek azt max a mozi honlapról tudom kideríteni és akkor is csak a leírást látod max a trailer és ennyi. Arról nem is beszélve, hogy amikor filmhetek vannak még kevesebb információval rendelkezel, mert a disztribútorok meglehetöen tehetségtelenek a filmjeik promótálásában, ez természetesen nem idetartozik és nektek semmi dolgotok ezzel csak, most ahogy írom ezt régi covid elötti sebek nyíltak fel😂😂😂. Na a lényeg, hogy offtopic megjegyzésként szerettem volna bedobni azt, hogy talán mivel az olvasó közönség idösödésének, plusz netflix-amazon-apple-crakle-epixstb. térnyerésének köszönhetöen sokkal másabbak a preferenciáink mint 15-10 vagy 5 éve. 15 éve a transformerst választottam az ádám almái helyett ma be se ülnék egy Michael bay filmre. Szóval az ötletem csak annyi ha lesznek újra mozik akkor talán facbookon vagy itt egy post erejéig mint egy felhívás, hogy aki látott egy müvészmozis peremiert és írna róla ajánlót akkor van rá felület és biztos van pár lelkes bölcsész aki venné ilyenekre a fáradságot vagy akár ti is, mert nem biztos, hogy csak Ági kíváncsi a véleményedre a portré a lángoló lányról. Na mindegy csak ötlet volt mivel ahhoz, hogy tudjunk fejlödni izlésileg ahhoz opciók is kellenek, mert a blockbusterek jók meg minden de nem túl elgondolkodtatók vagy érdekesek és sajnos ritkán vannak olyan filmek mint a parasite amiket annyira felhypolnak, hogy el jut az átlaghoz is, így szerintem produktív lenne a jövöben egy ilyen kezdeményezés.

 26. Szerintem rosszul fogalmaztam és ezért elnézést. Tudom, hogy a mozi bemutatórol írtok csomószor így tudom meg, hogy a film létezik egyáltalán. Ilyenkor felütöm az imdbt megnézem a trailert meg a scoret aztán ha bejön az infó megnézem. Viszont egy sor meg egy trailer nem elég mindíg arra, hogy felkeltse a lelkesedését az embernek az anyagi oldalról nem is beszélve meg idö stb vagy még unorthodox ” streamingre ” se elég a motiváció. Mindegy majd ha lesz mozi meg minden újra akkor majd megpróbálok írni valami akkor éppen aktuális filmröl ami jó is de senki se váltana rá jegyet, normál estben, mert nem szinkronos😂😂 egy ilyen low spolileres kedvcsinálót és majd eldöntötöd érdemes e a honlapra vagy nem.

 27. pedig megnéztem volna egy “miért nem tetszett” kritikát:D remélem azért az egészséged jól szuperál.

  Van esetleg olyan sorozat, amit inkább film formájában néztél volna? Vagy olyan könyv, amit szeretnél, hogy megfilmesítsenek?

 28. A fentebb említett “mi jót láttál a múlthéten” és a “több rövidebb kritika egy posztban” vonal érdekelne engem is. Most hogy a mozik zárva vannak lehet érdemes egy újragondolt heti bemutatókat rajta a streaming premierekkel esetleg megemlítve milyen régebbi film pörgött újra, másodjára vagy sokadjára mai szemmel milyen élmény volt. Bár tudom ezeket macerásabb összeszedni. Aztán ha nyitnak a mozik akkor a mozis premierek mellé mennének. Így átláthatóbban egy posztba kerülnének ezek az infók és a hozzájuk tartozó kommentek is.

 29. SSY986: Egyszerűen nem éri meg kisebb, nem mainstream filmekről írni bármit is. Ha megnézed az oldalt, ha kiteszünk egy képregényfilmet egyből 20-30 komment érkezik rá. Egy nagyobb film, jobb szereplőkkel talán eléri a 10 kommentet. Kevésbé ismert szereplők, meg “ismeretelen” filmeknél meg örülsz, ha 1-2 kommentet találsz.
  Biztos többen olvassák azért a filmbuzit, csak nem mindenki kommentel, de néha még nekem is rossz nézni, hogy valamihez nincs egyetlen komment sem pedig kíváncsi lennék rá másnak milyen véleménye lenne róla. Szóval így humannek is nehéz leszűrni, hogy a nagyon main dolgokon kívül mire is éri meg időt szánni.

 30. Nincsi: Aláírom, hogy kommentekben és hozzászólásokban nem éppen lennének gazdagok az ilyen típusú írások viszont segítene bövíteni az átlag uzi olvasó látókörét. Pl a junkien rengeteg írás születik nem amerikai sorozatról(Anglia lecsap,európa is létezik meg ausztrália valami) és csomószor senki sem ír semmit a pilot kritika alá de így is segít néhányaknak rátalálni a következö sorozatára. A lényeg, hogy ha valakinek van affinitása és írna olyan filmekröl is ami nem mainstream de hatással volt rá vagy érdekes volt a koncepció akkor miért ne tehetné meg itt, mert szerintem igény lenne rá persze nem annyi mint egy wonder womanre vagy marvel bármire. De belátom, hogy a koncepcióm nem talált érdeklödö szemekre😂
  De ma csak azért is megnézem a Diget és majd kommentelek róla csak, hogy supportoljam a nem mainstream filmekröl készült írásokat😁

 31. jó, de a sorozatjunkie nem (többnyire) egy ember blogja, alapból csak winnie és én is rögtön más érdeklődéssel bírunk, és vannak még írók akik segítenek akik meg főleg mással. Itt egyedi hang van, aminek nyilván van hátránya is, és amikor épp nincs kedvem kritikát írni olyankor nincs, hiába néztem meg valamit :( de hírileg és trailerileg sem rejtegetem a nagyobb fesztiválsikereket, hogy legyenek más filmek. ha már szóbahoztad, a The Dig sem egy posztot kapott a kritika előtt.

 32. Oké nem tudtam, hogy ez személyesebb oldal mint a junkie, szóval bocsánat ha valami sértöt írtam volna. Csak úgy éreztem, hogy lehetne több offstream írás is itt.

 33. Lesz írás esetleg a Promising Young Woman és a Black Bear kapcsán?
  Az elsőt szeretni akartam látatlanban és szerettem is, de kicsit hullámvasút volt, az utóbbinál katyvaszra készültem és nagyon pozitívan csalódtam. :)

 34. Human, a beírt kommentekkel nem volt rossz szándékunk és én sem tudtam, hogy egyedül viszed a blogot. Köszönjük és elismerésünk érte. :)

  A szélesebb spektrumhoz valóban társak kellenek és én sem tartozom a gyakori kommentelők közé, inkább olvasom azokat. Ugyanakkor rettentően hiányoznak az elmúlt 5-6 évben megszűnt blogok, átalakult oldalak, ezért örülnék én is egy fent is ajánlott “mi jót láttál…” rovatnak, ahova bárki írhatna ajánlókat, mini kritikákat, párbeszéd indítókat. Ráirányíthatná a figyelmet a gyöngyszemekre és segíteni megszűrni a streaming szolgáltatók tengernyi tartalmát. (írom én, akinek 10+ éve nincs tévéje :D)
  Ami meg az itthoni fesztiválokat illeti, csatlakozom SSY986-hoz, mivel a Pesti Estben már nem szerepelnek az azokat általában lebonyolító art mozik, ha nem érdeklődsz célirányosan, nem is tudsz a rendezvényeikről. Ennek nyilván financiális okai is vannak, nem minden filmnap Titanic, én meg folyton elfelejtek kivenni pár napot a CineFest idejére…

  Na, szóval hiányzik a mozi és az azt körbevevő felhajtás filmfesztiválokkal és baráti filmnézésekkel, szerzői és látvány filmekkel, készülődéssel és kibeszéléssel.

 35. Van valami infónk vagy valaki belső infós, hogy ha kinyitnak a hazai mozik akkor előszednek elmaradt vagy megkésett bemutatókat? Pl. Promising Young Woman-t ugye kaptuk volna, de közben sorra készülnek a szinkronos előzetesek is mint pl. a Boss Level mintha azt be tudnák mutatni időben. Szerződésben lenne a forgalmazóknak ezért készülnek? Szóval ha bárkinek lenne infója az ne tartsa magában! Köszi!

 36. mivel jelenleg arrafelé halad a propaganda, hogy a magyarok ellenzik a nyitást, így nem valószínű, hogy mostanában lesz valami. nem tudom milyen szerződések vannak amúgy.-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.