Új Running Man!?

Lehet ezért kapok, de szerintem nyugodtan hozzá lehet nyúlni az Arnold Schwarzeneggeres eredetihez, számomra nem igazi klasszikusa.

A Paramount is így gondolja, mivel King regényét újra adaptálni akarja, szóval nem sima remake, hanem a könyvhöz nyúlnak, méghozzá Edgar Wright (Shaun of the Dead, Scott Pilgrim) rendezésével.

A regényben a játék amolyan Amazing Race-szerű, csak épp az államok gazdasága romokban, az erőszak emelkedik az utcákon, és sok elkeseredett ember vállalkozik egy halálos reality showra. A játékosoknak vadászok és a rendőrség elől kell menekülni, minden életben töltött óra 100 dollárt ér, és ha 30 napig sikerül a feladat, akkor a főnyeremény 1 milliárd dollár. Ben Richards azért jelentkezik, hogy a súlyos beteg lányának segítsen.

A könyv történetének kontrasztjaként az 1987-es film előzetese:

human
írta
2021. 02. 20. 03:44
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Új Running Man!?” bejegyzéshez

 1. Arnold/nem Shwarzenegger,csak szimplán Arnold/ az egyik gyerekkori kedvencem..uh..eddig minden remakeje bukott,kiváncsi vagyok ez is fog e..minden indulat nélkül mondom ,irom ezt…

 2. Nekem a Running Man is feldolgozás volt annó, mert előtte már évekkel megcsinálták a franciák a Kockázat Ára c. ami hasonló témában készült.
  Ettől még nem lett kisebb klasszikus nálam Swazi féle film. A remake elsülhet akár jól is, de halivúdban már nincs bizodalmam.

 3. az igazi filmbuzi azért itt ismeri a francia filmet is
  például, a predátor elött, a a nyolcvanas évek elején készült egy majdnem hasonló témáju, gagyi, kis költégvetésű amcsi horror is

 4. Engem maga az alapsztori érdekel, viszont Edgar Wright neve miatt máris izgalmasnak tűnik. A fickó nagyon tehetséges és kreatív, kíváncsi lettem.

 5. Nekem az Arnold féle már akkoriban is gagyinak hatott, remélem ez jobb lesz. Részemről jöhet!

 6. Szerettem az eredetit ,de nálam se akkora klasszikus hogy ne lehetne belőle egy új verzió, EW-vel meg pláne, jöhet.

 7. Szeretem az Arnold-féle verziót, a mondanivalója továbbra is van olyan nyers és reflektál a mai politikára is, hogy lehet benne potenciál. Ehhez a filmhez simán hozzá lehet nyúlni, a rendező személye is örvendetes.

  Amihez például hiba volt hozzányúlni az a Total Recall. De ezt ugye már tudjuk.

 8. Az eredeti regeny szinte koszono viszonyban sincs a filmmel. Par eve olvastam eloszor es emlekszem mennyire kellemetlen volt, hogy meg mindig ugyanugy mukodott. Ugyanis a sok korai 80-as disztopikus sci-fi-kel ellentetben nem az ezredfordulo korul jatszodott, hanem a meg mindig csak kozelgo 2025-ben. Raadasul, ahogy eddig alakul ez az evtized egyre elkepzelhetobb, hogy ilyen lesz a vilag.

  Amugy Wright tehetsege tagadhatatlan, de eddig minden filmjeben volt valami humor, ami nagyon nem illik ebbe a projectbe. A mu a sotetebb King (ebben az esetben Bachman) konyvek koze tartozik.

  Egyebkent talan jobban mukodne egy 6-8 reszes limited Netflix sorozatkent. Foleg, ha megtoldanak Verhoeven fele kamu media koritessel, egy igazan nem mindennapi elmeny lenne.

  Mindenesetre ha jol tudom a film Schwarzenegger-nek is csalodas volt. Nem tetszett neki se, hogy Paul Michael “Starksy” Glazer kezei alatt ugy nezett ki a film, mint egy olcso sci-fi sorozat epizodja lenne.

 9. Az Arnold-os verzió egy kifejezetten gyenge feldolgozás volt (nemilyenek csak mai szemmel, szerintem), annál nem nehéz jobbat írni ebből a regényből.

 10. Edgar Wright miatt ez simán elsülhet jól, a régi változat meg szerintem sem klasszikus semmilyen szinten sem. Bár én eleve nem nagyon vagyok a “klasszikushoz nem nyúlunk” politika híve. Már csak egy érdekesebb színész kéne a szerepre.

 11. Ez egy igen gyenge film Nyugodtan jöhet a feldolgozás . Dwayne Johnson kellene , de nem hiszem , hogy egy ilyen erőszakos filmhez aláírnia.

 12. A Schwarzis film nálam klasszikus, anno kazettán alámondásosan volt meg. Mindenkinek volt saját szinkronhangja, de hallható volt alatta az angol is. Aztán egyszer tévében láttam normális szinkronnal, és tök fura volt. :D

  Amúgy nem véletlen, hogy King le akarta vetetni a nevét a film stáblistájáról, mert a főszereplő nevén kívül szinte semmi egyezés nincs a regénnyel. Épp ezért jöhet a “remake”, ha az tényleg a könyvet fogja feldolgozni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.