A Mission: Impossible 7 és a Quiet Place Part II is hamarabb jön a házimoziba

Az már biztos, hogy még ha a mozizás vissza is tér, az eddigi 90 napos ablak a mozipremier és a házimozi között le fog rövidülni. Most épp az derült ki, hogy a Paramount nem mert akkorát lépni, mint a Warner, és mindent mozi + streamingre hozni egyidőben, viszont a Mission: Impossible 7 és A Quiet Place Part II olyan film lesz, aminél csak 45 napot kell várni a mozis premier után arra, hogy befussanak majd a Paramount+ streaming szolgáltatásra. (A Paw Patrol is így jár majd, de az nyilván nem fontos név:)

Ez amúgy olyasmi, ami egyelőre már jobb kompromisszumnak tűnik a “streaming a jövő, minden jöjjön csak oda” mentalitás, és a maradjon minden a régiben között. Azért könnyebb lesz az otthoni megnézést kivárni, ha csak másfél hónapról van szó, és mégis megmarad a moziélmény rendesen, anélkül, hogy a mozik fele tönkremegy. Talán. Serintem még pár évig, talán évtizedig ez lehet a legjövedelmezőbb mix, bepakolni az eddigi mozis pénz nagyját, de közben a streaminget is építeni. Bár ki tudja, lehet a Warner-Hbo Max döntés volt a merészebb hosszú távon, mint a Paramount+ lassabb építése, bár jövőre az is durvábban beindul majd tartalommal.

12 hozzászólás a “A Mission: Impossible 7 és a Quiet Place Part II is hamarabb jön a házimoziba” bejegyzéshez

 1. abból a szempontból érdekes, hogy a 6-7. hét környékén alapból a nagyobb event mozik már kipörögnek, szóval sok mozis bevételt azután nem veszítene – viszont lehet, hogy az, aki az első hónapban nem jut el rá, a 4-5. hét környékén lehet azt mondja, hogy akkor inkább már megvárom otthon. 3 hónap esetében nyilván hosszabb ez a “türelmi szakasz”. ez persze jobb a párhuzamos streaming megoldásnál, de ha esetleg minden visszaáll a régi állapotba, gondolom ettől is elállnak hamar és nem lesz ebből sem állandó trend.

 2. A Top Gun 2-vel is ez a helyzet idén, amit baromira megnéztem volna mit művel normál helyzetben pénztáraknál. Pláne USA-ban, ilyen Július 4hez közeli premierrel.

 3. Ha ez a streaming kontra mozi vita tényleg csak a bevételről szól (mmint hogy mennyi pénzt lehet kisajtolni a nézőkből), akkor sem értem, hogy miért ne lehetne egyszerre kiadni egy filmet streamen és moziban is. Hadd válasszak már én, a fogyasztó, aki fizetek a streamért, és (majd ha lehet) a moziért is fogok, ahogy eddig is. Ha kell, akkor legyen a streamen az első 3 hétben valamennyi plusz pénzért nézhető – akár filmenként, akár valami prémium accounttal. De amíg megy ez az ablakozás, addig a torrent is élni fog, meg a nézők is frusztráltak lesznek.

 4. Tuske,

  A film mindig is a penzrol szol. A keszitok alkotni szeretnek, de csak azert tehetik meg, mert valaki ugy gondolta, hogy penzt tud kereseni majd vele.

  Erdemes vegigulni egy blockbuster stablistajat a vegen. Olvasni azt a rengeteg nevet, akiket valaki kifizetett.

  A streaming es a mozi kozott arban hatalmas a kulonbseg. A streaming olcsobb, de a mozi eddig azzal tudta ezt elfogadotta tenni, hogy valami pluszt nyujtott. Az egyik fo plusz az, hogy ott nezheted meg frissen az adott filmet. Ha a ezt elvesszuk, akkor nehezebb ravenni az embereket, hogy tobb penzert moziba nezzek. Sokkal kevesebb ember dont ugy, hogy nem ott fogja. Sokkal kevesebb penzt hoz a film. Nem fognak tobb draga filmet csinalni.

  A torrent meg mindig meg lesz. Vannak rengetegen a foldon, akiknek nem megy jol es egy mozijegy ara komoly tenyezo az eletukben. Ez valahol az elet igazsaga, hogy a szerencsetlenebbek is meg hozzajuthatnak az elmenyhez.

 5. Még az 1900-as évek végén dolgoztam tékában. Nagyjából ugyan ez zajlott ott is, hogy 2-3-4 hónappal a mozis premier után már kijött kölcsönözhetőbe. Most igazság szerint ugyan ez tröténik, csak már nem fizikai megjelenés hanem streaming. Szóval ebből a szempontból nekem az a fura, hogy mindenki úgy áll hozzá, mintha most találták volna fel a spanyolviaszt, pedig mindössze annyiról van szó, hogy a formátum átalakult.

 6. @ Sulo

  “Még az 1900-as évek végén dolgoztam…”

  Valószínűleg akkor te lehetsz az oldal legöregebb olvasója ;)

 7. tüske: mert a streaming kevesebb pénz, nem véletlenül ülnek és várnak ki csomó blockbusterrel így 1 év járvány után sem.

 8. Sulo: ??? eddig 3 hónap volt, most feleannyi, ez nem formátum változás. Sőt, a 90-es években még 6 hónap volt ez az ablak. Erről szól a poszt, nem arról, hogy videókazetta helyett most streaming van.

 9. Nem értettem hogy jön ide az M:I 7 mikor még forog de most nézem, hogy ezt tényleg már idén novemberben nyomni akarják.

  Ez csak időszakosan működhet hiszen ahogy abelh is írta mozi helyett jó páran kivárják majd ezt a pár hetet. Ha jól emlékszem Human is így tett az első résznél (vagy csak csendben szerette volna élvezni az élményt) mivel a forgalmazó addig tökölt a hazai premierrel, hogy ahhoz képest pár héttel később már online volt. Ha a második résznél – feltéve ha addigra mozizhatunk – is eljátsszák akkor a közönség fele nem fog moziba menni.

 10. Változik a világ, vírus miatti helyzet, csak felgyorsítja a folyamatot.
  Határozottan tetszik, Paramount terve. Többször fogunk moziba menni. Maradjon, pár hetes ablak! Mozi az igazi.
  Mozi+streaming kétségbeesett dolog. Havonta kellene 250-300 millás filmeket adni, és még az sem biztosíték az előfizetői számok megugrására.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.