Megvan a következő Star Trek írója

Félre minden eddig hírt, Tarantinot és Noah Hawleyt feledve kiderült, hogy a Paramount+ amellett, hogy pörgeti ezerrel a Picard és Discovery sorozatokat, meg lesz valami új is, meg van az animációs.. a lényeg, hogy a moziban is akarnak kezdeni valamit a Trek franchisezal, és már van is kiszemeltjük a forgatókönyv elkészítésére: Kalinda Vazquez.

Hogy mi miatt választották? Mert a Star Trek: Discovery egyik konzultációs producere, írt is egy részt, de a munkáját anno a Prison Break írószobájába kezdte. JJ. Abrams lesz a film producere. Még nem tudni milyen történetet terveznek.

human
írta
2021. 03. 06. 04:59
megjelenés
19
hozzászolás


19 hozzászólás a “Megvan a következő Star Trek írója” bejegyzéshez

 1. részletkérdés, de ha azt írod, hogy producer, akkor félreérthető. írója. vagy akkor azt kell írni, hogy consulting producere, mert a producer az az egyik legalacsonyabb rangú kredites író, a consulting pedig ugye kiemelt állás, ráadásul részmunkaidős.

  a “hogy miért választották”-ra pedig a válasz, hogy a pitchelő 5-10-20 író közül az ő koncepciója jött be az öltönyösöknek a legjobban, nem azért mert az std-ben ír.

 2. @winnie

  És persze szokás szerint az előnnyel indul aki már írt hasonló dolgot és gondolom nem kevés háttérszele is volt Kurtzman részéről (Ő és a produkciós irodája csinálja az összes élő szereplős Star Trek sorozatot jelenleg) ha megint JJ Abrams-t tették hozzá ehhez a filmhez.

  Bárcsak minden olyan álomszerűen működne ahogyan azt te leírod, hogy van egy jó pitch-ed és annyi már elég, de nem.

  Pozitívum, hogy legalább Tarantino és Hawley kukázva lett mert egyikük sem tudott volna semmilyen komolyan vehetőt kihozni ebből. Neki majd biztosan jobban megy.

 3. És megint meg kell magyarázni, hogy ez nekünk milyen kurva jó, hogy egy kvázi nulla írói múlttal rendelkező fogja írni.Bravó winnie, Bravó. Oszt inkább a junkien az észt.

 4. Winnie nem elég, hogy a junkiet tönkrevagja a szüntelen okoskodásával, de a filmbuzin is kezdi már…

 5. Jézusom. Azért Winnie és Human valószínűleg biztosan benne vannak a Top 10 a médiáról legtöbbet tudó magyar emberke között.

 6. @4. és 5.
  Szerintem teljesen jókat írt winnie, szóval nem értem mit megy már megint a duzzogás. Legalább az ő írásának volt vmi értelme és haszna. A tieteknek semmi. Attól hogy pontosságot kíván meg, még nem okoskodik. És igaza is van.
  Szerintem tök mindegy mennyi tapasztalata van, attól még lehet jó ötlete és majd a development alatt finomítanak rajta.
  Én várom a köv filmes megoldást, eléggé tágas a Star Trek univerzuma, jöhet bármi onnan.

 7. Valamit kezdhetne már a Paramount mert csak szerencsétlenkednek a filmes ST részleggel.
  Nagyon jó szereplőket szedtek össze a Kelvin filmekhez de csak megy az idő már rég ki kellett volna hozni egy új Trek filmet.

  Winniet meg kár ekézni elég nagy a szakmai ismerete ,hogy ne a levegőbe beszéljen.
  (Az meg dúrva ,hogy számon kérik a saját blogján végzett munkáját. A sajátja azt csinál vele amit csak akar).

 8. @Human: szerintem Ace itt arra gondolt (amire mondjuk én is felkaptam a fejem), hogy valaki fentebb írt egy ilyet: “Winnie nem elég, hogy a junkiet tönkrevagja a szüntelen okoskodásával, de a filmbuzin is kezdi már…”

  Egyébként, jah, Kelvin filmes gárda nekem bejött csont nélkül. Mondjuk sajnos közben elveszítettük Anton Yelcint és Pine (jogos vagy jogtalan) szarakodása a piszkos anyagiakon jól eltolta a 4-dik filmet. Egyébként arról semmi info, hogy az új film is Kelvin vonalas lenne, mondjuk mintha lett volna arról valami néhány hónapja, hogy sikerült megegyezni Pine-nal, de nem tudom mennyire pletyka vagy ábránd volt és mennyire valós. Amiket anno olvastam, hogy ismét időutazós machinációt akartak és visszahozni Kirk apját, az egész jónak tűnt, szeretem az olyanokat. Nekem mondjuk simán bejött a Beyond a maga raklap egyszerűségével. Egyébként inkább néznék még Kelvin filmeket egyelőre. Gondolom mozis szinten egyelőre nem merik elengedni az Enterprise-t.
  Kicsit sajnálom, hogy Fuller évados antológia ötlete a Discoveryvel nem úgy valósult meg, mint anno eltervete.

 9. Ha a Star Trek: Discovery írója csinálja ezt is akkor, ebben is annyi sírás lesz mint a Discovery-ben? Ó Uram ments meg minket.
  Tarantino legalább valami különlegesebbet hozott volna, és nem a PC-t nyomatta volna mint ami a Discovery-ben orrba-szájba megy.

 10. Human: Junkie-ra gondoltam ,hogy az övé mert azt írták szétcseszi. Tudom ,hogy ez(Fimbuzi) a tiéd. Legközelebb egyértelműbb leszek :)

 11. de a junkie sem csak az övé lel, viszont nyilván számonkérni, hogy ott mit kommentel, nos lehet kritikát megfogalmazni, de a végső dötnés az övé. itt meg én hagytam benn, de sajnos eléggé offba vitte a beszélgetést.

 12. Én csak azt remélem, hogy Simon Pegg valamilyen szinten benne lesz a kreatív munkában.

 13. Én is az sjw-kodástól bullshit miatt félek. Mert az ugye a discoveryben is fontosabb volt mint a plot.

 14. Amikor megláttam, hogy a csaj dolgozik a Discoveryn, bennem is megállt az ütő egy pillanatra, de ahogy nézem, pont a kevés elviselhető rész egyikét írta ő (Terra Firma, Part 2). Ettől még a Discovery nem lesz kevésbé rakás szar, de talán nem elveszett a csaj, ha képes volt a nagy hulladék közepette egy jó részt írni.

 15. igazság szerint a neme nem oszt vagy szoroz, amikor megláttam, hogy ez az író dolgozik a Discoveryn, akármilyen név lenne ott, már kételkednék :D

 16. @Sparrow

  én meg összeteszem a 2 kezem és imádkozom, hogy simon pegg nehogy benne legyen a kreatív munkában, mert iszonyat amit a beyond-dal létrehoztak! amúgy se volt igazán combos ez a star trek reboot, de a beyond végleg földbe állította. annyi ponton volt oltári nagy marhaság, logikátlanság és hülyeség a film, hogy ember legyen a talpán, aki összeszámolja. már maga az alapsztori is végtelenül gyenge és érdektelen. a milliónyi felrobbanó kis űrkapszulán a bestie boys zenéjér szörföző enterprise hajó pedig a sorozat mélypontja volt, atyaisten jaj de szörnyű volt!

  ennek ellenére mégis egyetértek pegg-gel: a paramount alapvetően elbaltázott stragégiát folytatott a star trek-kel, amikor igazi blockbusterként próbálkozott bevetni a hollywood-i franchise háborúba. a star trek egyszerűen NEM egy akció-orientált látványorgiára épülő filmes franchise, nem lehet tőle ezt várni és belőle ezt építeni.

  https://screenrant.com/star-trek-4-movies-simon-pegg-criticizes-paramount/

 17. Endymion:
  Az utolsó gondolatoddal egyetértek, a Star Trek túl értelmes ahhoz, hogy popcornmozit csináljanak belőle, viszont nem érné meg rétegfilmet forgatni sok díszlettel meg CGI-jal, ezt is megértem. Legalább valami újat kapunk, ha már túl sokszor néztük újra a The Voyage Home-ot meg a First Contactot.

  Igen, egy üveggömbben felépített város egy az egyben hülyeség, de legalább látványos. És nem kritizálok idegen technikát, nem biztos, hogy náluk is az a normális, ami nálunk. A Beyond nekem tetszett, és hálás vagyok Pegg munkájáért benne. Én az egész Kelvin timeline-t elutasítom a Vulcan felrobbantásával meg a ronda alakú hajókkal, de a Beyond volt a legjobb az eddigiek közül.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.