Az Avatar visszaveheti a trónt a hétvégén

Ugye az Avengers: Endgame orozta el pár éve az Avatartól a boxoffice trónt, avagy a legtöbb bevételt hozó film kitüntetését a begyűjtött 2797 millió dollárral. Viszont ez nem sokkal ugrotta meg a kékemberes James Cameron filmet, ami 2789 milliónál fejezte be anno a pályafutását, szóval csak az volt a kérdés, hogy mikor kerül újra moziba az Avatar – ami várható volt amúgy is, hiszen a folytatások előtt tuti re-releaset kapott volna. De még addig sem kellett kitartani.

Kínában vetítik épp az Avatart, és az eddigi adatok alapján valószínűleg már a hétvégén meglesz az a 8-9 millió, ami a trón visszaszerzéséhez kell.

human
írta
2021. 03. 13. 03:43
megjelenés
21
hozzászolás


21 hozzászólás a “Az Avatar visszaveheti a trónt a hétvégén” bejegyzéshez

 1. Cameronék biztos belerakták az Avatar 2-3-4-5-6-7-8-9-10
  valamikor az évek során érkező előzetesébe, hogy “minden idők legtöbb bevételét hozó filmjének várva várt folytatása” aztán eszébe jutott, hogy ez így már nem állja meg a helyét. Nem baj, küldjük ki újra a mozikba. Tévében még úgyis csak minden második hétvégén látják az emberek.

 2. @Megmondom
  Csak ennyi pénzhez a Végjátéknak 500 film kellett, míg az Avatarnak 1 sem.

 3. Megmondom: az egész csata csak egy viccelődés valójában, hiszen az Avatar sokkal olcsóbb jegyeknél hozott annyit. És nem egy létező franchise sokadik része volt. Nem azt mondom, h szeretem, de az érdemeit el kell ismerni.

 4. Viszont egy akkoriban forradalminak és újdonságnak számító technológia előfutárainak egyike volt. Anno az Alice csodaországban is ennek köszönhetően lépte át az 1 milliárdos jegybevételt. Az Avatart sokadamagammal pont a 3D-s látványvilág miatt mentem el megnézni. Manapság már azok a filmek sem érnék el arányaiban azokat a rekorddöntő bevételeket.

 5. Az Avengers: Endgame-nek azért kellett a trónfosztáshoz az a bizonyos extra változatos re-release is, amiben az extra kimerült egy Stan Lee-re emlékező videóban és egy ocsmány módon befejezetlen animációjú Hulk-os jelenetben. Na már csak ezért is az Avatar érdemli meg jobban a rekordot.

 6. Úristen, de megnézném imax 3d-be 😀
  Anno sima 3d volt meg csak moziba, aztán 4k tv után jött is a bluray. Azon még zseniálisabb volt a látvány 😀

 7. Én például nem is láttam moziban, na nem mintha bánnám a dolgot. Mivel nem jutottam imax közelébe akkoriban, sima 3d-ben meg nem akartam nézni, amúgy is gyűlölöm a dolgot jelen formájában így kihagytam.

  Amúgy a jövőbeli promóhoz persze, hogy kell az első hely, ki nem hagyná a disney. Így oda lehet majd mindenhova biggyeszteni.

 8. A Marvel már csinált is egy gratuláló animációt. Mindkét film klassz és szórakoztató, de ez ilyen gyerekes versengésnek tűnik. Most akkor ha az Endgame megint moziba kerülhetne a Covid utáni moziünnep részeként, akkor simán átlépnék akár a 4 milliárdot is…

 9. Boxofficemojo még nem hozza az adatot, de azt látni hogy Kínában már döbörög a mozi.

 10. Puffin: Én első sorban James Cameron miatt mentem, de valószínűleg akkor is mentem volna,ha nem ő rendezi. Akkora hírverést kapott és nem véletlenül. Most komolyan kinek nem tetszett Akkor Moziban, pláne 3d-ben?! Ez pont az a film volt ami miatt érdemes volt a technika. Azóta se sok filmet néztem meg 3d-be és nem is voltak jók 3d-s szempontból. Csak paraszt vakitas.illetve ,ha van is még 3d-s fim én a inkább maradok a 2d-nél. Na majd az új avatarnál kivételt teszek megint!

 11. Igazából nem lehet almát az almához hasonlítani, de több szempontból is nehezebben kovácsolta össze a pénzt az Avatar. Az Imax 3d változata pedig tényleg az a besza-behu élmény volt. Össze sem hasonlítható a korábban megjelent 3d-s filmekkel, de megkockáztatom hogy azokkal sem, amik utána jöttek ki. Talán a Gravitáció ért a nyomába vizuálisan. Az Avatárnál a szemüveggel és Imax vászonnal mintha beleültettek volna a film kellős közepébe, míg a többi 3d-s filmnél a szemüveggel kb azt lehetett látni, hogy mennyire gagyi a kivitelezés. Az Alice is botrányos volt.

 12. Ha igaz, hogy a Cherry-vel megcsinaltak a Russo Testverek a maguk Book of Henry filmuket, akkor azt kell mondanom, hogy igazsagszolgaltatas tortent.

 13. az Avatarért fizettem, míg a Végjátékért nem voltam hajlandó:D

  egyébként ez a kijelentés azért nem korrekt,

  “Csak ennyi pénzhez az Avatarnak 12 év kellett, míg a Végjátéknak 1 sem.”

  mert pl 12 éve teljesen más árakon mozogtak a jegyárak, mint manapság..így nem nehéz kasszát robbantani. Vagy ezt az akkori árakhoz mérten számolják?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.