41 hozzászólás a “Jön fullos 4k-ban az Indiana Jones trilógia” bejegyzéshez

 1. En ismerek olyat, akinek a 4. resz a kedvence. Nem ertem miert.

  En peldaul szeretem a 2. reszt, ami masok szerint hulladek.

 2. A 4.résznek is vannak olyan részei ami egészen Indysek, de tény hogy közelébe se ér a trilógiához. Én bízom benne hogy az új játék visszaadja majd az élményt a Fate of Atlantis annak idején zseniális volt.

 3. A vegzet templomabol a szivre emlekszem meg a csilles jelenetre. Ja, meg az elso 10 percre. A tobbi… passz. Hulladek +1

 4. A Végzet Temploma volt a leggyengébb a trilógiából, de azért így is messze jobb volt, mint a hibát hibára halmozó 4. rész. Komolytalan, hogy valaki egy polcra teszi a kettőt. Ilyenkor elgondolkozom, hogy vajon ki lehet az illető, hány éves, mi a munkája, van-e csaja stb.

 5. “Végre valaki leirta hogy a végzet temploma egy hulladék”

  nagyon sokan leírták már :D viszont akkor is az eredeti trilógia letörölhetetlen része, max sosem vesszük elő a lemezt.

 6. Azt hittem, valami gyógyszer vagy multivitamin van a képen…teljesen olyan a design.

 7. Ha az emberek nem csak letöltögetnének, hanem vennének is lemezeket, akkor lehet, hogy rákerültünk volna. Lehet tippelni mit szólhatott a Paramount, amikor a forgalmazó közölte, hogy kérek ebből a kiadványból 100-200 darabot. Hányszor 100-200 megy el a németeknél, cseheknél, románoknál?

 8. repeater aka Zsírfeka: csakhogy ez nem innen indult, hanem onnan, hogy az emberek vették a lemezeket (igen, itthon is), de azokra a kiadók mégiscsak b@sztak rátenni az eredeti szinkronokat. És ez (is) a kalózkodás felé terelte őket. Mégiscsak egy vicc, hogy az ember megveszi valamihez díszdobozt drága pénzért, de megnézni soha nem tudja vele a filmet, mert vagy nincs rajta szinkron, vagy van, de az újabb, ami élvezhetetlen. És most azokról a klasszikus filmekről beszélek, amiket majdnem mindenki szinkronnal néz, mert annyira összenőtt vele. Pl. Vissza a jövőbe, ismerős?

  Persze nem leszek naív, ha 99%-ban kiszolgálták volna a vásárlói igényeket, akkor is lenne letöltés, de nem futott volna fel olyan gyorsan, illetve sosem vált volna annyira természetessé és elfogadottá, mint most, ergo a piac is lényegesen jobb helyzetben lenne.

 9. @nsf: igazad lenne, abban az esetben, ha a klasszikus szinkront engedné a kinti stúdió, hogy rátegyék a lemezre

  az itthon nemrég megjelent Vissza a jövőbe 4K kiadásáért is lobbizott a kiadó, hogy az eredeti szinkron is rajta legyen, de a kinti stúdió azt mondta, hogy gyenge a minősége, így csak a másik újabb szinkront tehetik rá – szóval nem mindig a kiadó a ludas

 10. Én gyerekként a Végzet templomát láttam először és emiatt képtelen vagyok elfogulatlan és objektív lenni. Lehet az is szerepet játszott benne, hogy gyerek az egyik szereplő és én is kölyök voltam, ráadasul a Kincsvadászokat a mai napig imádom. De én nem tartom hulladéknak a filmet, szeretem. Valóban vékonyka a sztorija, ezt belátom. De engem például az Utolsó kereszteslovag nem mozgatott meg igazán. Nem volt elég egzotikus és misztikus számomra.
  De elfogadom a konszenzust és nem kardoskodom a saját szubjektív megítélesem mellett.

 11. “Ilyenkor elgondolkozom, hogy vajon ki lehet az illető, hány éves, mi a munkája, van-e csaja stb.”

  Tehát, ha valakinek nem tetszik a Végzet temploma, az nyilván azért van, mert nincs csaja, valami lepra munkát végez, és az életkora sem megfelelő. Jó tudni.

 12. Biztos van olyan is, hogy nem a kiadó a hibás, de nem hiszem, hogy ez gyakori – inkább az van, hogy “drága lenne az eredeti, inkább újraszinkronizáljuk harmadannyiból két nap alatt”, vagy “feliratos lesz aszt’ kész”, meg “dolgozni kéne vele, na, azt nem”.

  A Vissza a jövőbe esetében mi a forrása ennek az információnak? Mert ezt időről-időre bedobják (nemcsak ennek a filmnek kapcsán), de ez egy jól hangzó kamunak hat. Magyarázkodás az mindig van, a kiadók soha nem hibásak, legalábbis szerintük.

 13. Én mind a négyet szeretem, bár valóban a negyediket a legkevésbé. Szerintem ez azon is múlik, hogy kit hol értek ezek a részek. Az első hármat még gyerekként néztem, míg a negyediket már harmincasként, de azért mikor az elején Indy árnyéka felveszi a kalapot és megszólalt néhány ismert taktus, hát bizony megdobbant a szívem! :) Én várom az 5. részt is már nagyon!!

 14. boom +1!!!!!

  Végre valaki. Én is szeretem mind, a negyediket is, polcon van blu-rayen! Az első három rész csak dvd-n sajnos. Várom az ötödiket!

 15. A kristálykoponyát én sem szeretem, és a klasszikus trilógiából tényleg a Végzet temploma a leggyengébb, de gyerekkorom egyik legmeghatározóbb jelenete az ebéd… desszertnek egy kis hűtött majomagyvelővel! :D

 16. @nsf: nyilván a kiadó is hibás, sok esetben, de hidd el, hogy a Vissza a jövőbe esetében tényleg így volt a dolog, ez van, néha nem jön össze

  kis piac vagyunk, de legalább az megjelenhetett az Indy még ezt se mondhatja el magáról, rohadt cringe hogy egy ekkora klasszikust csak dvd tudnak az emberek a polcra tenni, de hát sokaknak még a bd se mond semmit vagy az, hogy nem töltöm le, hanem megveszem, többoldalú ez a dolog, nagyon el lett cseszve itt a lemezpiac

 17. Gyerekkorom kedvence volt a Végzet Temploma, oké elismerem rosszul öregedett. Viszont ha választanom kell egy kék gecomokkal telekúrt csúcsháromdés film, és a Végzet Temploma között még mindig az utóbbi nyer.

 18. @Watchmen: nem válaszoltál a kérdésre. Miért higgyem el? Mert egy “Watchmen” nevű felhasználó egy blogon azt mondta? Na ezért kérdezem, hogy mi a forrás.

 19. A Végzet templomának a ‘trailerét’ anno a Zenebutikban láttam, és az volt benne hogy valami matracon caúsznak lefelé egy domboldalon és ennyi elég is volt akkor ahhoz, hogy látni akarjam. Innen elég nehéz megutálni :) a hibái ellenére is.

  Másik film ami rémlik a támadás a Krull bolygó ellen dobócsiagos agyeldobós jelenete volt, de az inkább rémálmokat okozhatott, pesze szintén a látni akarással együtt :)

  Nem tudom akkor a trailere után mennyivel mutatták be a filmeket, de én tippre csak évekkel később láttam.

 20. Nekem viszont a Végzet temploma a kedvencem.
  (Mindegyik részt a bemutatása napján láttam.)

  Durvább, sötétebb, mint az 1. és a 3. és nagyon jól áll neki.
  Lucasnak mindig is jól sikerült a sötétebb hangulat megteremtése (lásd Birodalom, vagy Sith-ek). A Temple of Doom is ilyen.

  Nyilván, lehet azt mondani, hogy valakinek nem tetszett, de “hulladék”-ozni szerintem szánalmas, gyerekes dolog.

 21. oke, bevallom nem tudom mi a baj a Vegzet Templomaval. Tenyleg kivancsi lennek, ha valaki kibonatana. Ertem, hogy egyszeru a tortenete es Kate Capshaw sem a szivem csucske, de a film 100% kaland a legjobb fajtabol.

  Spielberg a szart is kirendezte a filmbol. Nem tudom van-e jo kifejezes arra, amit en csak “peril stacking”-nek hivok, amikor roppant porgos modon egyik szorult helyzetbol egy nagyobba csoppen bele a hos, de a legjobb megvalositasok talan ebben a reszben vannak. Es mivel az Indy filmek csinaljak ezt a legjobban, akkor lehet a filmtortent legjobb megvalositasai ebben vannak. Akkor meg mi a baj? Nincsenek benne nacik?

  Kedvencem a harmadik resz, de a vege kicsit csalodas. De jobban belegondolva meg mindig jobb, mint az elso resz vege (ami talan a legjobb film), ami bar nagyon cool, de Indy szerepe annyi, hogy elforditja a fejet. A masodik resz talan az egyetlen, ami egy igazi kalandfilmbe illo utolso harmaddal rendelkezik.

 22. zagloba: az az igazán gyerekes, ha nem nevezzük nevén a gyereket. A hulladékra nyugodtan ki lehet, sőt érdemes is kimondani, hogy hulladék. A filmek bírálatának van egy szakmai része is, nem csak szubjektív ízlés van a világon. A Kristálykoponyában annyi primitív megoldás van, hogy akár még alá is lehetne ezt támasztani, bár igazán a régi filmekkel összehasonlítva tűnik hulladéknak. A Végzet temploma viszont az 1. és 3. részhez hasonlítva sem gagyi, csak gyengébb valamivel, meg ugye teljesen más közegben játszódik (nincsenek nácik stb.), és van akinél már ez is probléma. Vannak benne gyerekes dolgok, több, mint a másik két filmben, de messze kompetensebb minden szempontból, mint a Kristálykoponya. Még objektíve is, nemhogy a maga idejében, amikor bizonyos dolgokban még alacsonyabb volt az elvárás.

 23. Zaglobával értek egyet..
  A végzet temploma pontosan,hogy tökéletes sötét film,végig pergős,erdekes,gyerekkorunkban még félelmetes is.
  Ja egyeseknek nem tetszik mert nincsenek benne “gonosz nácik(hagyjuk a történelmet,éljen a 6millio)
  A zene mindhárom filmben tökéletes.sőt még a 4.ben is jó,igaz számomra is a 4. sajnos gyengébb rész.
  Nekem blu rayen van meg szinkron nélkül,megunhatatlan.Az első rész a frigyláda minden idők egyik legjobb filmje.

 24. @nsf: egy jóbarátom a forgalmazónál dolgozik, ő mondta el, hogy a kinti stúdió mit válaszolt, még akkor amikor csak tervben volt egyáltalán, hogy itthon kiadják a trilógiát, remélem megnyugodtál a választól, egyébként miért nem lehetett elhinni emiatt elsőre írtam, nem is értem…

 25. Mindenkitől szeretnék elnézést kérni, amiatt, hogy hulladéknak tituláltam a Végzet templomát! Valóban nem túl érett.
  Átfogalmazom: nekem nem tetszett. Nem vagyok fan, de már egy ideje tervezem újrázni mind a 4 filmet (hátha majd a megítélésem is változik),és én is várom az ötödiket.
  Viszont megjegyezném, hogy aki azon pörög, hogy valaki hulladéknak nevezi az általa kedvelt filmet, szintén nem túl érett dolog.

  @nsf: kívánom neked, hogy ez legyen a legnagyobb problémát az életben, hogy valaki be mert szólni a hőn szeretett filmedre.

 26. Sokáig élt bennem, hogy a Végzet temploma nem csak, hogy a trilógia leggyengébb darabja, hanem egyenesen SZAR film.

  Aztán valamikor tavaly újranéztem mindhárom filmet (a negyediket most hagyjuk).

  Meg kell mondjam, rettentő jól szórakoztam rajta, és most már egyáltalán nem tartom rossznak. Elképzelhető, hogy gyengébb mint az első? El. Lehet, hogy gyengébb, mint a harmadik? Lehet. De nem tudom, én már nem lennék olyan biztos ebben.

  Ha most pisztolyt tartanának a fejemhez, hogy azonnal nézzem újra valamelyik Indiana Jones filmet, biztos, hogy a Végzet templomát választom.

 27. @Watchmen: Tehát ő is csak azt ismétli, amit a kiadó terjeszt. És amit már 2002-ben is elsütöttek egyszer, amikor a DVD-k jelentek meg. Egyébként a gyanúm ellenére sem zárom ki, hogy tényleg mondott ilyet az Universal (nem lehetek 100% biztos benne, hogy nem, hiszen nem én tárgyaltam velük), de ez nem cáfolja azt, amit már mondtam, hogy dolgozni kellett volna egy kicsit a szinkronnal (elég jó állapotban fentmaradt hozzá!), hogy megfeleljen, csak hát az macera. De persze miért ne lehetne nekik hinni, hát látszott a jószándék a másfél nap alatt felvett, igényes új szinkronokon is… LOL

  @Ferenclabda: Köszönöm szépen, ezt én is kívánom magamnak! Egyébként nekem mindegy, melyik filmet hulladékozod (hőn szeretett-e vagy sem), nem ez zavart, hanem a szűk látókör. Az emberek többsége képtelen elvonatkoztatni a saját ízlésétől, sajnos ez van. De ha csak a full szubjektív nézőpontjuk marad, legalább lehetne jó ízlésük.

 28. A Végzet Temploma volt gyerekkorunkban a legnagyobb! Szétparáztuk magunkat a moziban az undorító kajákon, emlékszem, valaki rosszul is lett, és kiment… good old times…

 29. @nsf: Ja értem, szóval akinek nem tetszik a Végzet temploma az szűk látókörű és rossz ízlésű.
  Feltűnt, hogy milyen szinten nekiálltál személyeskedni?

 30. @Ferenclabda: Te vagy az, aki nem tud leszakadni rólam. Én csak azt mondtam, hogy szűk látókörre vall “hulladéknak” nevezni ezt a filmet, de ha akarod, vegyél magadra mindent.

  Nyilván ez egy rettentő durva személyeskedés volt, szégyen, hogy megtörténhet ilyen egy fórumon.

 31. Temple of Doom = de hát az direkt hulladék. konkrétan ez volt a concept, szóval inkább megtiszteltetés hulladéknak nevezni + Spielberg is végre becsajozott vele. Úgyhogy nagyon helyes, ott a helye a másik 2 klasszikus között.
  a 4-ben meg a Paramount logo —> prérikutya földrakás zseniális. Utána kapcsoljuk ki.
  :)

 32. Szerintem a második rész is frankó volt, a csillés hajsza teljesen abszurd és egyben zseniális, John Williams pedig zseniálisan tette össze az eredeti Indy-zenéket a kínai és indiai motívumokkal. Persze a történet miatt azért morognék, ha indiainak születtem volna… nem festett épp szép képet arról a vidékről. De majd morog helyettem a kiskocsink, Suzuki Maruti és ő indiai.

 33. Én 20 felett néztem meg először ezeket a filmeket, vagyis a másodikat nem, mert abból alig fél órát bírtam, de az első és a harmadik tetszett (a negyedik nem, abszolút felejthető).

 34. Szerintem is túlzás a hulladékozás annak a filmnek az esetében, de mondjuk az a fajta vagyok, akinek az se szokott tetszeni, ha ,,rakás szar”-oznak úgy bármilyen filmet, mert jaj, please, ne már. Ez ilyen ,,tudnánk beszélgetni filmekről ennél elegánsabban is”-vágy kicsit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.