A kocsis jelenetek így fejlődtek

100 éve vannak kocsik filmekben, és csinálnak velük dolgokat. Hogy miképp?

Ez a videó összefoglalja!

human
írta
2021. 03. 21. 17:23
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “A kocsis jelenetek így fejlődtek” bejegyzéshez

  1. Menő.

    Az a F9-es jelenet, mikor először láttam valamelyik előzetesben, csak szakadtam a röhögéstől. Fantasztikus :D

  2. de ezaz, hogy mindenki basztatja a Fast and Furioust a CGI miatt, az új trailert is, erre csomó mindent fizikailag megcsinálnak.

  3. De miért nem látszik rajta, hogy megcsinálják? Az a Toyotás jelenet full CGI-nek néz ki a trailerben! Teljesen meglepődtem, hogy nem az.

  4. Egy ilyen trukk mire a vaszonra kerul, egy erosen kompozitalt CGI-valosag hibridet kapunk. Sokszor full CGI.

    Ez foleg a kocsik tukrozodo felulete miatt van. Ahhoz, hogy eltavolitsak a tukrozodsbol a technikai dolgokat, plusz hozzaadjak a hamis kornyezetet ujrakepezik az egeszet digitalisan es rakeverik.

    Pl a Venom motoros uldozose alatt, amikor csak annyinak tunik a trukk, hogy egy csap benyulik es elrantja az uldozo terepjaro kormanyat, igazabol az egesz jelenet ujra volt modellezve, animalva, lekovetve, csakhogy a kocsi tukrozodeseben is feltunjon az a csap.

    Kocsik amugy nagyon sokszor CGI a filmekben. Foleg, ha valami nagyon koncept auto. Sokszor eltelik tobb mint egy ev a forgatas es bemutato kozott igy a product placement targyalasokat nem kell elkapkodni. Vagy ha kozelrol latjuk azt az agyon polirozott fenyezest, akkor eleve nem is faradnak valosagban leforgatni.

  5. Köszönöm, szóval ha jól értem, inkább csak referenciának forgatják, hogy az animátorok tudjanak mihez nyúlni. Érdekes, hogy milyen irányba fejlődik ez is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.