Shazam, Black Adam és a Flash

Pár apróbb DC hír, nem akarom mindet külön posztba, de talán itt elférnek így.

Úgy tűnik egyre komolyabban gondolja a Warner azt a The Flash filmet, mivel nem sokkal azután, hogy a Justice League-ben Barry apját játszó Billy Crudupról kiderült, hogy nem lesz benne a szóló filmben, már pótolták is, így Ron Livingston lesz a fater. Michael Keaton viszont végül nem biztos, hogy feltűnik majd a filmben, azt mondja a Covid miatt nem akar meghalni. Reméljük megkapja az oltását a forgatásra.

A Shazam! Fury of the Gods főgonosza Helen Mirren (Hobbs & Shaw) lesz. Hespera-t alakítja majd, Atlas lányát, de a karaktere nem szerepel konkrétan a képregényekben. A forgatókönyvet Henry Gayden írja.

A Rock a tequilája reklámja közben azt mutatta a Black Adam forgatókönyvéből, hogy John Cash nem maradhatott ki, tiszteleg előtte a film. Nem mellesleg ma, vagyis éjszaka van, tegnap kiderült, hogy Pierce Brosnan lesz a filmben Doctor Fate.

10 hozzászólás a “Shazam, Black Adam és a Flash” bejegyzéshez

 1. Én most a Snyder Cut után valahogy megváltoztattam a hozzáállásomat az egész DCeU-ról. A film maga borzasztó csalódás volt. Rájöttem, hogy hiába egysíkúbbak a Marvel karakterei, hiába ugyanarra a receptre épül minden filmnek a története, valahogy sokkal jobban bele tudom élni magamat az MCeU-ba. Írom ezt én, a nagy Batman/Superman/Flash-fan.

  Egyszerűen jóval emberibbek a konkurencia hősei.

  Superman? Túl erős, béna a jelmeze, és ki ne tudná azonosítani Clarkkal? WW: túl régimódi hős, és elvileg “halhatatlan”. A sziget béna megoldás nála. Flash? Nevetséges kosztüm. Dr Fate, Lámpások? Úgyszintén. A régi (80 éves) karakterek zöme mitológiai eredetű. Mit kezdenek Shazammal, ha a “gazdatest” felnő?

  Minden túl Batman- és Superman-központú, ha elindít a DC a képregényekben egy új figurát, nagy valószínűséggel összeköti a két ős valamelyikével.

  Egyedül Batman az, akivel lehet mit kezdeni, de róla úgyis elmondták már, hogy “az első Marvel-alak” meg hogy “egy Marvel-hős a DC-univerzumban. No meg a leágazásokból a mainstream vonalba költöző figurák érnek valamit, mint Constantine.

 2. Buzifiú

  Hát amit írtál rengeteg sebből vérzik. Nem is izgatna, ha nem írnád, hogy nagy fun vagy..
  Superman már jó ideje felvállalta a kilétét. Béna jelmez, hát ez ízlés kérdése.
  Az tény, hogy ők kevésbé emberiek,de ez a két univerzum lényegi különbsége,hogy itt istenek az emberek között az alap koncepció.
  Azmeg, hogy minden új karakter Supermannal, vagy Batmannal van összekötve egész egyszerűen hülyeség. Nem is ugrik be az elmúlt 10 évben velük összekötött új karakter, pedig hoztak be párat.

  Talán gonoszbácsiból volt náluk pár új.

 3. Elég erős a DC-nek felróni hogy összeköti a neveit Batmannel vagy Supermannel, miközben a filmes univerzumukban pont nem így van. Önálló történetet kapnak ezek a hősök ,amiben sokszor csak említés szinten van jelen bármelyik korábbi,lásd Shazam ,Wonderwoman vagy Aquaman.

  Marvelnél pedig Tony Starkból gyökerezik szinte minden hős és gonosz. MCEUban konkrétan újragondolták Pókembert úgy hogy Stark bácsizhasson a kölyök Ben bácsi helyett ,ami rém kínos egy ilyen névnél. Ultront a filmben szintén Tony alkotta meg, ahogy Visiont is. Vasember az MCEU alfája és omegája ,minden belőle ered és hozzá fut vissza.

  Falrahányt borsó egy ilyen vitába belemenni ,tudom. De azért hülyeségeket ne mantrázzunk már tényként tálalva.

 4. @Megalaz

  Azért amiket Tony Stark/Vasember kapcsán felhoztál, filmes szempontból ésszerű és kikerülhetetlen dolgok voltak. Személyszerint egyáltalán nem tartom kínosnak, hogy Ben bácsit elfelejtették, mivel agyzsibbasztóan unalmas lett volna harmadjára is behúzni Ben bácsi halálának traumáját. Úgy kellett ezt a frissítés a Pókember sztoriba, mint eső a sivatagba.
  Azzal is vitatkoznék, hogy szinte minden hős és gonosz Tony Starkból gyökerezik. Hulknak, Thornak köze nincs hozzá, ahogy Lokinak, Thanosnak vagy az egész Galaxis őrzői bagázsnak sem. Hangya, Marvel kapitány stb.

  Viszont most, hogy már az X-men és a Fantasztikus 4-es jogai is visszakerültek a Marvel-hez, Tony Stark funkcióját, mint a technológiai zsenit, Reeds Richards fogja váltani. Ő lesz az MCU agya. Hogy mennyire sikerül a casting és milyen jól fogják alakítani a történeteket, az már a jövő kérdése.

 5. korum: magamnak írtam poénnak (kuncogtam is rajta), mert a kinti oldalakon mindig a legfrissebb nagy filmet írják a nevek mellé (én szoktam igyekezni mást), és annyira nevetséges, igen :D

 6. Jaj, fiúk, csak nézzétek meg a tavalyi amerikai összesített kepregenyeladási listát vagy a havi bontást, látjátok, hogy miközben a Marvel eladja Rozsitól kezdve Gwen Stacey-n át még a ZS-nevű kismajmot is, addig a DC-nél minden Batman vagy valami gothami leágazás, kivéve a WonderWoman 750. számát.

 7. 9
  Az eladás es a kiadás nem ugyan az. Es s top 10 ben a marvel se vegyes, náluk alltalaban pokember viszi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.