Ha van még 4 órátok: Zack Snyder’s Justice League: Justice is Gray

Kijött a tényleges rendezői változat, hiszen fekete-fehérben vizionálta mindig is Zack Snyder ezt a filmet. Most megnézhető, hogy mennyire van igaza. Itthon is felkerült az HBO Go-ra, Az igazság szürke feliratot keressétek.

Kiadtak egy részletet is “teaserként”, szóval bevizsgálható a fekete-fehér kinézet így is, de bevallom nem döntenék a twitter képminőség alapján (egyelőre youtube linket nem látok az HBO csatornákon, de lehet mire holnap nézitek a posztot már lesz). Megnéztem az HBO-n ezt a jelenetet most direkt, és sokkal tisztábban látni, nem minden fekete és hunyorgós.

28 hozzászólás a “Ha van még 4 órátok: Zack Snyder’s Justice League: Justice is Gray” bejegyzéshez

 1. A jövőben játszódó jelenetekhez egész jól illik (ez alapjan) de a jelenben játszódóhoz szerintem már nem annyira (pl mikor Lois csak szimplan setal a városban)

 2. Ez a képarány, és ez a szürke árnyalat, már a túljátszás. Snyder egy kicsit szerintem túl tolja.
  Mondom ezt úgy, hogy szerintem nem rossz a Snyder’s Cut.

 3. a Mad Max black & chrome editiont se néztem meg, pedig MM rajongó vagyok:D valahogy sosem éreztem rá, mi értelme van, mondhatni inkább azt a tábort erősítem, ami színek kavalkádjáért ácsingózik ha leül egy film elé..

 4. Nagyon nem passzol a fekete-fehér ehhez a filmhez. Bár én a Logan-t se tudtam így végignézni. Semmi értelme a nagy oled tv-nek se, ha az ember nem élvezi ki a szép színeket.

 5. Egy Logan és hasonló 18plusz filmnél én elviselem a fekete-fehéret, de egy gyerekeknek készült képregény adaptációhoz… Én gáznak tartom, hogy az egész szuperhős dolgokat így felnőttesíti Snyder és a DC. Száz gyereket láttam már szuperman és batman ruhában játszani, de nem felnőtteket, és habár egész okés az új Snyder verzió, sajnálom, hogy egy ilyet a fiamnak biztos nem fogok mutogatni, hiába szereti a DC hősöket.

 6. És ha Justice is Gray, akkor vajon miért nincs egy tiszta szürke sem a felvételen? Mert hogy ez minden csak nem ff.

 7. Egyetértetek az előttem szólókkal.
  Lehet, hogy Snyder így látta mindig is ezt a filmet, de pl a 4:3-as képarány és ez sem a leginkább felhasználóbarát megoldás. Én imádtam az újravágott négy órás filmet, de ezt én sem nézném meg már. Egyébként a Snyder sima verzió is elviselt volna még több színt, legalább az amazonok szigete esetében, meg mondjuk a különálló vízalatti Aquaman és Flash esetén. Néhol már így is túl szürke volt minden. Oké, darkos, de azért az amazonok esetén ez így hülyén nézett ki az eddigi különálló Wonder Woman filmekkel összevetve. És az Aquaman víz alatti világa sem volt ennyire szürke – sőt! – a különálló filmben.

  Szóval, inkább egy 16:9-es verziót kellett volna kiadni egy kicsit erősebb színekkel. Azt biztosan megnézném. (Pedig már kétszer néztem meg a Snyder Cutot. Egyszer szinkronnal, majd tegnap felirattal. Az “Őszre” feliratot a végén szerencsére kijavították.

 8. nekem is kimaradt a logan noir és a mad max chrome is, pedig mindkét filmet 7/10 vagy 8/10re értékeltem, ami nálam rendkívül kimagasló értékelésnek számít több, mint 2000 film megnézése után. az első két max max filmet pedig gyerekkorom óta imádom.

  az a pletyka is kering, hogy ebbe a verzióba is kerültek még nem látott jelenetek… ezzel szinte saját magát teszi nevetségessé, hogy mindig van a zsebben még egy vágás, ami az igazi, ahogy eredetileg akarta…

  értem én, hogy egy művészi alkotás folyamata közben előtörnek a művészből ilyen olyan ötletek és akkor lehet azt mondani, hogy eredetileg úgy akarta, de normál esetben azok megmaradnak ötlet szinten, ha egyszerűen szarok és nem fecsérel több időt rá a művész.

 9. Hát ezt én se fogom megnézni, inkább újranézem színe verziót.

  5. T

  Jól megfogalmaztad mi a baj. Csak a baj a másik oldalon van. Rossz az elvárásod, mert nem felnőttesítve lett, hanem sose gyerekeknek szólt. Vannak olyan verziók amik nekik készültek, de alapvetően nem gyerek műfaj.
  És ha még nem láttál felnőtett Batmannal játszani, akkor rossz helyen nézed. Nézz meg egy Comic cont, de ne menjünk messzire, nézd a videójátékokat. De a merchendising részének is nagy részét felnőttek veszik.
  1 normális figura amit az ember kitesz otthon 200 dollár. Azt magamnak megveszem, de gyereknek nem venném

 10. Nekem ugyan senki sem fogja bemagyarázni, hogy a 30-as, 40-es évek képregényei -tehát az eredet- nem gyerekeknek szólt.
  Az már egy más kérdés, hogy felismerték, hogy idővel kitolódott az olvasók életkora. S mivel nekik lehetőségük van/volt többet költeni a képregényekre, figurákra, filmekre, ezért a piac is szépen lassan átalakult.
  A 70-es években volt egy Comic-con, most van minden országban egy. Kereslet-kinálat. Piac.

 11. 13

  Hat az nagyin nem nekik szolt, csak mas volt az inger kuszob. Ott q batman meg a repulogepere akasztott hullat, meg nyirta ki az embereket.

 12. “Rossz az elvárásod, mert nem felnőttesítve lett, hanem sose gyerekeknek szólt. ”

  a justice league sosem a gyerekeknek szólt? épp ez a baj, hogy minden felnőtt témát is már képregénybe csomagolnak, mert csak úgy lehet eladni, közben meg a kölköknek már alig van valami

 13. Logikusabb lett volna, ha előbb kiadja ezt a verziót, a fekete fehér, 4:3-as képerányú akármit, aztán kiadta volna szélesvásznú verzióban a színeset, hogy egy kicsit élvezhetőbb legyen legalább az egyik. Lehet, hogy úgy én is megnéztem volna kétszer.

  Nehogy előkerüljön még egy night vision cut is a visionary direktor úrtól.

 14. human, most tényleg belinkelsz egy hajnali képet, amin minden szürkés árnyalatú? a film első feléből persze nem linkelsz, ami vibrálóan színesz. oké…

  és nem, sem képileg, sem hangulatilag nem áll közel az első WW film a JL-hez. mindkét WW filmben a kissé (a másodikban nagyon) pátoszos, magasztos hangnem mérvadó. a JL-ben ennek nyoma sincs, ott csak a “badass”kedés megy.

  sajnos most nagyon nem értünk egyet.

 15. A WandaVision előre felé haladt az időben, előbb 4:3 feketefehér, majd 4:3 színes, végül 16:9 színes volt a kép.
  Ez pont fordítva teszi, ezután már a rádiójáték jön.

 16. Én csak belenéztem
  Szerintem baromi látványos lett így. Mondjuk a Logan is sokkal jobban tetszett ffben.

 17. Én az utolsó egy órát néztem meg így. Jó-jó, sőt, jobban élvezhető, mint gondoltam, de szerintem színesben mégiscsak jobb.

 18. Ez nem egy Bergman-film, lol. Egy látványfilmet fekete-fehérré tenni olyan, mintha egy futónak levágnánk mind a 2 lábát.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.