Mennyit fizetett a Netflix a Knives Out folytatásokért!??

Oké, ez valami hihetetlen. A krimi első része 40 millióból készült, és 330 milliós világbevételt ért el, szóval valamennyire érthető, hogy többek között az Apple és az Amazon is licitált rá. Egy új nyomozó karakter franchise lebeg mindenki szeme előtt, Benoit Blanc ügyei, amolyan Holmes-Poirot és a többiek szintjén, igazi event filmek amikor megjelennek majd.

Mégis durva, hogy a Netflix egy 400 milliónál nagyobb (450 lehet a vége) ajánlattal nyerte meg a Knives Out 2-3 jogait (amire még a konkrét forgatási költség is rájön elvileg) – ha nem sikerül saját franchiset szülni, akkor muszáj venni módon?

Rian Johnson visszatér írni, és nyilván Daniel Craig sem maradhat le a főszerepről. Elvileg idén nyáron már forgatják is.

human
írta
2021. 04. 01. 02:10
megjelenés
37
hozzászolás


37 hozzászólás a “Mennyit fizetett a Netflix a Knives Out folytatásokért!??” bejegyzéshez

 1. imádom ezt a hírt:D

  “ha nem sikerül saját franchiset szülni, akkor muszáj venni módon”
  ez is egyfajta leleményességet feltételez róluk, nem?:D szerintem dicséretes, hogy így-úgy, de mégis próbálkoznak..

 2. Tudom, ha nincs ló jó a szamár is alapon, de nekem ez egy szomorú hír.

  Amikor 2020 év elején moziban láttuk az év egyik legjobb élménye és meglepetése volt. Az, hogy most a Netflixre költözik nyilván nem tudunk vele mit tenni, de örültem volna, ha a vásznon teljesedik ki egy ilyen jó kis régivágású krimisorozat.

 3. Kókler Rian amíg ezekkel bohóckodik legalább nem alázza tovább a Star Warst.

 4. valamiért szörnyű ötletnek tartom, és semmi esélyt nem látok rá, hogy akár meg is közelítené majd a Knives Out-ot. egyszerűen túl szép lenne. főleg, ha Rian Johnson csak írni tér vissza, a rendezés is óriási szerepet játszott abban, hogy isteni lett, jó volt nézni. de max kellemesen csalódok gondolom

 5. A film egynek jó volt, de ez a nyomozó figura már egyszer is csak neccesen volt elviselhető.

 6. Egy új (nyomozós, de ez talán mindegy is) franchise-t, ahogy human is írta, ennyire áraz be a piac. Ezek szerint ennyire nehéz újat indítani a nulláról, gondolom ez a hír tanulsága. Durva.

  2. Bayay: egyetértek, nem az én pénzem, felőlem annyit költenek rá amennyit akarnak, csak csinálják, mert marha szórakoztató volt, sokkal jobb, mint az új Poirot-feldolgozás.
  (Bár belegondolva végül is lehet, hogy az én pénzem is lesz, ha még néhány hasonló miatt drágul a Netflix-előfizetés. :))

  4. Watchmen: nem akarom újraindítani a stream-mozi vitát, de én kimondottan örülök hogy ezt a nappaliban nézhetem barátokkal, lehet tippelgetni hogy ki a gyilkos, ezt moziban nyilván nem lehet, nekem ez hozzáad az élményhez.

 7. most akkor nem áprilisi tréfa? :D

  Nem volt rossz a knives out, lekötött amig néztem, de nekem valami hiányérzetem volt mégis a film után.

  Nagyon birom Craig-et is, de a karakter amit megformált sem hiányzik nagyon…

  8. ” Rian Johnson csak írni tér vissza, a rendezés is óriási szerepet játszott abban, hogy isteni lett,” –> bro, last jedi megvolt? Engem az se zavarna ha Rian nélkül folytatnák

 8. 11. bro, a Knives Out megvolt? Breaking Bad megvolt? Star Wars-on és Kathleen Kennedy-n kívüli munkásság megvolt?

 9. Sherlock Holmes-nak az elmúlt pár évből hány különböző variációja futott? Poirot is pörög a mai napig, éppen feltámasztották Lupint újra, jönnek a Christie feldolgozások is sorban.

  most ez a trendi. és nem azt mondom, hogy ez felér majd olyan nyomozókkal (történetekkel), akik mögött több évtizednyi irodalom van, de szépen felül a Netflix az egyik legmenőbb vonatra.

  csinálnak pár filmet és ha jól mozog továbbra is a karakter, akkor jöhetnek a sorozat spin offok, ez simán megtérül idővel.

  + a Netflix még mindig egy presztízs franchise-t, mivel a saját filmjei rendre besülnek. nyilván ez sem lesz így teljesen eredeti, de ha következő 2-3 mozi ebből a sorozatból jól sikerül, akkor ezt is kipipálták a sok szerencsétlenkedés után.

  soknak tűnik az összeg az elsőre, de ezt szerintem most okosan költötték el.

 10. 13. Igen, mint a kommentben irtam megvolt a knives out. És adnék rá egy szolid 6 vagy 7 per tizet. Loopert is láttam anno és túlhypoltnak gondoltam azt is. Last jedit sztem fölösleges ekézni, ha a lelked nyugodt attól hogy kennedy-re huzod nekem ok. (#releasetheriancut xD ) BB-t nem láttam. Ezek alapján nálam Rian inkább kapufa mint isten. But thats just like my opinion bro.

 11. Az elvakult SW rajongókkal szemben én nem gyűlölöm egyáltalán a Last Jedi-t. Szerintem egy kurva jól megrendezett film. Hibátlan? Nem. Én is kifogálok néhány részt és történetszálat benne, de ezekkel együtt is látom, hogy egy pazarul megrendezett film és kifejezetten bátor is. Rian nagyon tehetséges író és rendező is, akármennyire is köpködik az elvakult SW fanok.

 12. Az elso resz 40 millios koltsegvetes mellett hozott 311 milliot vilagszerte. plusz meg ugye a digitalis eladas/streameles jogok. Ebbol mennyi marad a keszitoknel nem tudom, de 9 szamjegyu osszeg kell. hogy legyen

  450 milla mellett 225 bevetel plafon filmenkent, amik tuti dragabbak lesznek a gazsik miatt.

  Igy nezve mar nem tunik annyira nagy osszegnek, de azert orulhetnek a keszitok nagyon.

 13. félig off: dehát a looper egy iszonyat alulértékelt, zseniális film volt!!!4444 :D

 14. Ennyi pénzből már elkészülhetne a Bright, a 6 Underground és az Extraction folytatása is, de ők tudják. Ezek is voltak annyira népszerűek, hogy franchise-t építsenek rájuk.

 15. csakegyszrac:

  a háromnak együtt nem volt olyan pozitív visszhangja, mint a Knives outnak (mondom úgy, hogy a 6 egyszer jó volt, az Extractiont meg kifejezetten jó akciófilmnek tartom) és – részben emiatt – franchise potenciál szinten sincs bennük annyi.

  pl. ha a Bright jobban sikerült volna, már rég építgethették volna tovább a világát.

 16. “ha nem sikerül saját franchiset szülni, akkor muszáj venni módon?”

  de mivel sikerült többet is, némelyik köré konkrét univerzum épül, ezért a kérdés feltevése is fura. arról szegény netflix nem tehet, hogy még elég fiatal és nem tart ott korban, főleg a vírus miatti kiesett idővel, hogy az elég nagy siker tini romokomokon kívül folytatásokat tudott volna fialni az elmúlt 3 év sikerfilmjeinek. nem hogy kettőt-hármat, de még egyet sem. türelem.

 17. ” az elég nagy siker tini romokomokon kívül folytatásokat tudott volna fialni az elmúlt 3 év sikerfilmjeinek.”

  mármint? 6 underground folytatásról nulla hír, Triple Frontier folytatásról semmi hír, Bird Box csak spinoffot kap kb., Brightról semmi. Kb az Extraction (lehet még 1 van.. ja igen az Old Guard, de ott is arra utal Charlize hogy nem most) aminél tényleg sok szó volt a folytatásról a nagyobb sikerfilmjeiknél, blockbuster eventjeiknél. És csak olyanokat emlegettem, amik szerintük sikerek voltak és egyértelműen úgy voltak megírva, hogy franchise indítók. Oké, Bird Box nem annyira úgy volt, azt adom, de sokáig az volt a legnagyobb sikerük.

 18. Russo testvérek, Chris Evans, Ryan Gosling-gal induló The Gray Man az, amit fixen franchise-ként képzel el a Netflix már most. Elvileg a költségvetése is az eddigi legnagyobb lesz a részükről.

 19. Gorlami:

  a költségvetési marketing annyira nem üt már, mivel minden második filmjüknél elsütik :)

  és nem rosszindulatból, de szerintem már bármiből franchise-t csinálnának, ha végre valami a közepesnél csak kicsit is jobb lenne.

 20. “és nem rosszindulatból, de szerintem már bármiből franchise-t csinálnának, ha végre valami a közepesnél csak kicsit is jobb lenne.”

  igen, én ezért nem értettem winnie felvetését, bár jogos, hogy a romkomoknál amiből lehetett franchiset csináltak.

 21. Imádom Holmest, Poirot, Murdoch nyomozót, Miss Fishert.

  Viszont Benoit Blanc-on nincs mit kedvelni, teljesen jellegtelen karakter, akire már a film megtekintése után félóra múlva nem is emlékszik az ember.
  (De arra se, hogy Daniel Craig játszotta.)

  Nem igazán értem a Tőrbe ejtve körüli hájpot, láttam, anno, de már a sztorit se tudnám felidézni, annyira érdektelen volt számomra.

  A hiba biztos benem van, mert, szerintem, az SW “utózmány” trilógiából egyedül Az utolsó jedi volt nézhető…

 22. A fentebb felsorolt netflix filmek egyike sem ütötte meg a Knives Out szintjét ahogy Abelh is írta. Nagyon is jól döntöttek, csak aztán hozzák a minőséget a folytatások is!

 23. Amellett, hogy nekem kicsit csalódás volt a film, mert túl volt hypeolva és nekem nem adta azt a whaoooo 10/10 érzést…de ez most mindegy is, szóval amennyire rémlik nem pont az volt benne, hogy a nyomozó kb semmire se magától jött rá? Hanem valahogy mindig belebotlott csak tök véletlenül a megoldásra? Kicsit erős a Sherlock párhuzam így.

 24. Csigusz: A film végén éppen az derült ki, hogy a nyomozó nagyon is tisztában van minden fontosabb történéssel (tehát azzal is, hogy a főszereplő lány titkol valamit), csak azt nem tudta még, melyikőjük a gyilkos, ezért direkt adta magát, meg ezt a béna nyomozó karakterét, hogy közben kiderüljenek a dolgok. A film végén elő is adja egy nagymonológban, hogy mi hogy történt (pont, mint Poirot), de egyébként valóban lehet jogosabb, ha a Columbo párhuzamot dobjuk be (gyanúsítottak által lenézett, különc nyomozó, aki a végén sarokba szorítja a tettest).

 25. Aratnok: igazad lehet a Columbo párhuzammal, erre nem is gondoltam.

  Ezért nem tetszett nekem Benoit Blanc, mert a #29-ben felsoroltakkal ellentétben, Columbot mindig is rühelltem…

 26. Most néztem meg a filmet emiatt a cikk miatt, egynek elment, főleg az, hogy csavargatták a történetet összevissza, de két kérdés vetődött bennem fel.
  1. Van-e ez a nyomozó annyira karizmatikus, hogy több részt is kiszuszakoljanak belőle? (Így elsőre nem.)
  2. Meddig lehet ezzel a trükkel fenntartani a nézők figyelmét? Vagy megismétlik az első receptúráját kicsit másképp vagy elmennek egy kicsit más irányba. Sok újat nem lehet mutatni. Amúgy meg kicsit többet kellene megtudni Blancról, hogy érdekeljen minket a folytatás. Valami átívelés. Valami, ami miatt rokonszenvezhet vele a néző. Monknál ez Trudi, Sherlocknál ez Moriarty, Irene Adler es általában Watson szolgáltatja a szappanoperás vonalat (pl. házasság), Batmannek ismerjük a szülei történetét, Lisbeth Salandernek a rejtélyes családjából csepegtetnek mindig egy kicsit, James Bondnál ott vannak az állandó mellékszereplők, a stíluselemek meg a Spectre. Ezeknek mind van valami saját mitológiájuk, ami itt hiányzik. A Killing Eve-ből sem tudom, hogy hogyan képzelik a franchise-t, mert ugyan a sorozat (első két évada) egész jó, de mitológia és a két főhősön kívül olyan nagyon jellegzetes, egyedi karakter vagy mitológiai elem sincs, akire/amire építhetnének.

 27. “Sok újat nem lehet mutatni.”

  ??? a világtörténelemben 144054025025 krimi íródott már, miért ne tudnának még kettőt írni? nem is értem a felvetést. Sherlock köré is csak egyet lehetett volna írni, utána már semmi új nincs?

 28. human: itt arra értettem, hogy ebben a filmben párszor hirtelen gyökeresen átértelmeződtek a történések. Ezt a metódust nem hiszem, hogy sokszor el lehetne sütni, mert kiszámíthatóvá válik a megoldás, akármilyen jól van összerakva a film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.