Jól hozott a Godzilla v. Kong, lehet előbb visszatér a mozizáshoz a Warner?

Nem elég, hogy a Godzilla vs. Kong már összesítve 285 milliós bevételnél jár 2 hét alatt, ami a világjárvány közepén nem kis szám, de még Amerikában is korrekten hozott. És innen csak javulás várható a moziba menési kedvben odakinn, úgy pörgetik ők is az oltást.

Ennek megfelelően a Deadline szerint már nem annyira biztos, hogy a Dune tartja a mozi + HBO Max premierséget, lehet utóbbi, az azonos napos streaming ott már lemarad majd. Nem lenne meglepő, főleg, hogy a film nagyobb befektetője, a Legendary Pictures amúgy sem örült a Warner döntésének decemberben, de nyilván megegyeztek az anyagiakról, hiszen a Godzilla vs. Kong is velük közösen készült, és az nyugodtan ment vászonra + streamingre a múlt csütörtökön.

15 hozzászólás a “Jól hozott a Godzilla v. Kong, lehet előbb visszatér a mozizáshoz a Warner?” bejegyzéshez

 1. a box office fanboy beszél belőlem, de a “jól”, meg “korrekten” igen csak visszafogott jelzők :)

  konkrétan beszarás, ami most a hétvégén történt. járvány, 3000 mozi és párhuzamos VOD bemutató mellett Amerikában 5 nap alatt többet hozott, mint az előző darab 2 éve normál körülmények között 4000+ moziban – oké egy standard háromnapos hétvége volt az, de nyáron. és mellesleg jó eséllyel világszinten meglehet a félmilliárd majd.

  ez hihetetlen, az egész pandémia legjobb rajtja (oké nyilván sok konkurencia nem is volt az elmúlt 1 évben), de komolyan ez most felér egy 200+ milliós agyeldobós nyitással. visszatért a mozi :) és visszatért a box office.

 2. Na, ennyit arról, amit a szkeptikusok írtak, hogy jaj ennyi a moziknak, kész vége.
  Végén baromi szép számokat hozhat idén egy F9, Black Widow, Free Guy, Top Kun, Mission Impossible
  és még lehetne sorolni. :)

 3. Már decemberben is írtam, hogy ne átkozzuk el a Warnert, mert lehet ők nyernek azzal hogy 19re lapot húznak.
  Idén a filmjei USAban rendre első helyen nyitottak.
  Meg szerintem ez újabb bizonyíték arra, hogy a streaming nem a mozira veszélyes, hanem a hagyományos TVre.

 4. A mozijegyek ára nem drágább amúgy a járvány miatt (nem tudom, azért kérdezem és pl érdekes összefüggés lehet)

 5. Punyapapa:

  “Már decemberben is írtam, hogy ne átkozzuk el a Warnert, mert lehet ők nyernek azzal hogy 19re lapot húznak.”

  nem akarom ezt elvenni tőlük, de most már harmadszor húztak 19-re lapot, előbb utóbb be kellett jönnie. indult a Tenettel, ami nem sikerült, a WW2 még a körülményekhez képest is nagy égés lett, most végre ez siker.

 6. Én annyira nem vagyok hurráoptimista, sztem elég jelentősen játszott, hogy nem nagyon volt az elmúlt időben mozibajárás, aztán beülnek a népek az első valamire, mindegy, hogy mi, csak látvány film legyen és nem a nappaliban.

 7. de pont ezért izgalmas, mert nem egy rommá hype-olt, vagy dicsőített moziról van szó, egész egyszerűen az élmény miatt mennek.

  ráadásul bárki le is tölthette volna ingyen, de inkább kiadnak érte világszinten félmilliárd dollárt. és szintén azért, mert látvány, közösségi élmény, mozi.

  amúgy múlt héten már a Nobody is kisebb léptékben, de nagyon szépen nyitott. az is már sugallta, hogy amint lehet, indul a nép a moziba.

 8. Elég szomorú hogy ennyit termelt. Jövőre jöhet Godzilla vs. Kong vs. MegaCápa.

 9. Jól ismerve a magyar mentalitást a szolgáltatók, köztük a mozik is majd jól megdobják a jegyek árát a több mint fél éves szünet miatt. Így már más kérdés hogy kinek mi éri meg jobban, főleg úgy hogy ősszel már itthon is elérhető lesz az HBO Max.

 10. @abelh

  még mindig csak 285 milliónál tart a film, de te máris fél milliádról beszélsz. miért is? :D

 11. “Idén a filmjei USAban rendre első helyen nyitottak.”

  egyelőre csak ők mutattak be igazi blockbustert, szóval ehh ::D

 12. @human tehát igazat mondott :-D
  Azért reméltem, hogy visszatér a mozi, az otthoni nem tudja visszaadni.
  Az, hogy erre a filmre ennyien mennek az már másik dolog… :-P

 13. mentek az elsőre ami jött
  szerintem tavaly tényleg a WW1984-et kellett volna nyáron bepróbálni, nem a Tenetet, arra is mentek volna a népek, a karácsonyinál sokkal jobban.

 14. A bevételről. Amerikában az államok nagy része már kinyitott (zéró korlátozásokkal), nem úgy mint nálunk ezzel a bohóckodással… Jó reggelt.

 15. duran: az érdekes, mert a mozik többsége már kinyitott 25%-ra korlátozott nézőszámmal, ami nem zérónak tűnik. és a maszkviselés sincs még letéve. és a hétnapos halálozás átlaga durván lefelé megy és jelenleg Amerikában 788, itthon 238 (durván kerekítve az 1/4-e a halálozás). Amerikában 330 millió ember él, itthon 10 (kerekítve az 1/33-a a lakosságunk). hmhm, szerintem nem nehéz számok, így tényleg érthetetlen miért is vannak még itthon korlátozások vajon. utóbbi szarkazmus volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.